Anghel Damian se poate declara un bărbat împlinit. El are succes atât pe plan personal, cât și profesional. Cu toate acestea, se pare că suferă de o boală care nu îl lasă să aibă liniște.
Anghel Damian se poate declara un bărbat împlinit. El are succes atât pe plan personal, cât și profesional. Cu toate acestea, se pare că suferă de o boală care nu îl lasă să aibă liniște. Recent, actorul a fost prezent în podcastul realizat de Dana Rogoz, unde s-a deschis și a vorbit despre unul dintre secretele sale. Se pare că soțul lui Theo Rose se confruntă cu o afecțiune rară, care îl face să pună la îndoială tot ce face.
Anghel Damian, despre afecțiunea de care suferă
Recent, Anghel Damian a fost prezent în podcastul moderat de Dana Rogoz. Cu această ocazie, partenerul de viață al lui Theo Rose s-a deschis și a vorbit despre mai multe subiecte, Printre altele, actorul a fost provocat de Dana să dezvăluie un secret. Fără să stea prea mult pe gânduri, Anghel a mărturisit că suferă de sindromul impostorului.
Din punct de vedere psihologic, sindromul impostorului reprezintă o distorsiune cognitivă care împiedică o persoană să internalizeze orice sentiment de succes. Acest sindrom este asociat cu sentimente negative precum teamă, îndoială de propriile capacități sau insecuritate, având uneori efecte negative asupra performanței profesionale. Mai mult, cei care suferă de sindromul impostorului trăiesc cu ideea că avansul profesional și succesul în carieră nu sunt rezultatele muncii și capacităților proprii, ci a norocului, fără ca abilitățile profesionale să fi contribuit în vreun fel. Așadar, în ciuda realizărilor importante atât în actorie, cât și în regie, se pare că soțul lui Theo Rose are dificultăți în a se bucura de succesul lui, trăind în permanență cu un sentiment de îndoială.
„Sufăr de sindromul impostorului. Am acest sindrom, pentru cei care nu îl cunosc, te gândești indiferent de evidență sau niște dovezi concrete că poate tot ceea ce ai făcut nu este un merit al tău, ci este o impostură, că nu meriți tot ceea ce ai, că poate nu ești suficient de bun și reușești să păcălești. (…)
Sper că nu o să sune ciudat, dar în mine e această luptă, între a suferi de acest sindrom al impostorului, în care îmi pun foarte multe probleme și pe de altă parte, orice task mi-a fost dat în general, întotdeauna am crezut că se poate, orice(…).
Mi s-a și întâmplat să-mi iasă, iar la un moment dat începe reversul și zic «Dacă de fapt nu e așa și dacă e doar o iluzie în care eu zic ce poate să fie așa de complicat, dar tu de fapt faci lucrurile greșit, nu sunt bune, ești de fapt un mare farsor care trece prin lume »”, a mărturisit Anghel, în podcastul Danei Rogoz.