Prima pagină » International » Angelina Jolie, profund marcată de războiul din Israel: „Mă rog pentru copiii uciși și pentru numeroșii copii rămași acum orfani”
Angelina Jolie, profund marcată de războiul din Israel: „Mă rog pentru copiii uciși și pentru numeroșii copii rămași acum orfani”

Angelina Jolie, profund marcată de războiul din Israel: „Mă rog pentru copiii uciși și pentru numeroșii copii rămași acum orfani”

30 oct. 2023, 12:57,
BZI.ro, în International

Angelina Jolie a avut o primă reacție cu privire la războiul dintre Israel și Hamas. Vedeta de la Hollywood s-a arătat profund marcată de atacul terorist și a transmis că se roagă pentru persoanele aflate în acest impas.

”La fel ca milioane de oameni din întreaga lume, am fost marcată în ultimele săptămâni de suferință și de furie din cauza atacului terorist din Israel, a morții atâtor civili nevinovați și m-am întrebat cum aș putea ajuta cel mai bine. Și eu mă rog pentru întoarcerea imediată și în siguranță a fiecărui ostatic și pentru familiile care poartă durerea inimaginabilă a uciderii unei persoane dragi” a scris Angelina Jolie, pe Instagram.

Angelina Jolie, despre războiul din Israel

Cunoscuta actriță Angelina Jolie a menționat că timp de 20 de ani s-a ocupat de problema refugiaților de pretutindeni, iar în acest moment este profund preocupată și de soarta oamenilor din Israel.

”Mai presus de toate, mă rog pentru copiii uciși și pentru numeroșii copii rămași acum orfani. Ceea ce s-a întâmplat în Israel este un act de teroare. Dar acest lucru nu poate justifica viețile nevinovate pierdute prin bombardarea unei populații civile din Gaza care nu are unde să se ducă, nu are acces la hrană sau apă, nu are posibilitatea de a fi evacuată și nu are nici măcar dreptul fundamental al omului de a trece o graniță pentru a căuta refugiu.
Datorită muncii mele cu refugiații timp de 20 de ani, sunt preocupată în toate modurile de soarta persoanelor strămutate de pe urma violențelor. Gaza are o populație de peste 2 milioane de oameni (jumătate dintre ei sunt copii), care trăiesc sub o blocadă severă de aproape două decenii, pe lângă alte decenii de strămutare și lipsă a unei patrii. Cele câteva camioane cu ajutoare care intră reprezintă prea puțin din necesar (și care era livrat zilnic înainte de conflictul actual), iar bombardamentele provoacă zilnic noi nevoi umanitare disperate. Refuzul de a primi ajutor, combustibil și apă pedepsește colectiv un popor.
Umanitatea cere o încetare imediată a focului. Viețile palestinienilor și ale israelienilor – și viețile tuturor oamenilor la nivel global – contează în egală măsură.
Trebuie să se facă tot ceea ce se poate pentru a preveni noi victime civile și a salva vieți. La fel ca mulți alții, am donat pentru eforturile de ajutorare medicală. Am ales să sprijin activitatea organizației ”Medici fără frontiere” și am urmărit îndeaproape rapoartele lor”, mai scrie vedeta hollywoodiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *