Prima pagină » International » Angela Merkel, plan pentru ridicarea restricţiilor. Ce propunere a făcut aceasta

Angela Merkel, plan pentru ridicarea restricţiilor. Ce propunere a făcut aceasta

24 feb. 2021, 09:25,
în International

Angela Merkel a propus un nou plan pentru ridicarea restricțiilor împărțit în trei etape. Propunerea cancelarului german este legat de intensificarea activităţii de testare la COVID-19. Cele trei etape ar urma să fie împărțite sub aceasta formă:  extinderea numărului de contacte personale, urmată de şcoli şi colegii vocaţionale şi, în a treia fază, de activităţi sportive, restaurante şi cultură, potrivit participanţilor la reuniune.

Germania a extins până la data de 7 martie restricţiile pentru limitarea răspândirii COVID-19, dar şcolile elementare şi creşele din 10 landuri au început reluarea activităţii, iar saloanele de cosmetică se vor redeschide săptămâna viitoare.

Angela Merkel, plan pentru ridicarea restricţiilor

În Germania, numărul cazurilor de COVID-19 a înregistrat o scădere în ultimele săptămâni, iar rata de incidență pe șapte zile este situată la 60 de cazuri la 100.000 de locuitori.  Luni au fost raportate 4.369 de noi cazuri şi încă 62 de decese cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Marţi, 23 februarie, Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului german, a convocat un grup de lucru pentru a propune un plan pentru următoarea întâlnire a guvernului federal cu şefii executivelor celor 16 landuri, prevăzută pentru 3 martie, conform informațiilor oferite de Agerpres.

Jens Spahn şi-a reluat apelul că guvernul să ofere gratuit teste rapide începând de la 1 martie

Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Germania a fost afectată până acum de probleme în furnizarea vaccinului. Până duminică, în Germania au fost administrate doar puţin peste 5 milioane de doze.

Ministrul sănătăţii federal şi miniştrii sănătăţii din landuri vor decide luni dacă profesorii şi educatorii vor avea o prioritate mai mare la vaccinare. Pe de altă parte, ministrul sănătăţii Christine Lambrecht a evocat posibilitatea ridicării restricţiilor pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, de îndată ce vor exista mai multe informaţii despre eventuala prevenire a transmiterii bolii.

Angela Merkel, despre situaţia din Iran

Angela Merkel a propus un nou plan pentru ridicarea restricțiilor împărțit în trei etape.

Angela Merkel a vorbit despre situaţia din Iran după o discuţie telefonică avută cu preşedintele Hassan Rouhani. În timpul discuţiei acesta i-a transmis ar trebui să dea semnale pozitive pentru a mări şansele de revenire în acordul nuclear din 2015 şi pentru a elimina blocajul în relaţiile cu puterile occidentale.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, a precizat faptul că liderul german i-a spus lui Rouhani că este îngrijorată că Iranul continuă să îşi încalce angajamentele asumate în cadrul acordului pe care preşedintele doreşte să îl restabilească dacă teheranul va opri activităţile în domeniul nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *