Prima pagină » International » Angela Merkel, despre presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi: ”Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”
Angela Merkel, despre presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi: ''Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere''

Angela Merkel, despre presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi: ”Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”

24 aug. 2020, 23:00,
Bianca Rebegea în International

Angela Merkel, despre presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi: ”Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”. Luni, cancelarul german, Angela Merkel, a cerut Rusiei investigarea presupusei otrăviri a opozantului rus Aleksei Navalnîi. De asemenea, aceasta dorește ca vinovații să nu rămână nepedepsiți.

”Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”, a declarat Merkel a declarat într-o declaraţie comună cu ministrul de externe german Heiko Maas.

În aceeași zi, medicii de la Spitalul Charité din Berlin au transmis că datele clinice arată faptul că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă ”urme de otrăvire”. De aici reiese că acesta a fost otrăvit înainte de a se urca în avion, săptămâna trecută.

”Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otrăvirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază”, a explicat într-un comunicat instituţia medicală unde este tratat Navalnîi.

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai duri critici ai Kremlinului, se întorcea joi de la Tomsk la Moscova când avionul în care se afla a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Omsk din cauza degradării subite a stării sale de sănătate.

Germania confirmă că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Care este starea de sănătate a liderului opoziţiei din Rusia

Autorităţile din Germania confirma că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Conform declaraţiilor făcute de specialişti, liderul opoziţiei din Rusia a fost otrăvit, iar acest lucru l-a plasat sub protecţia autorităţilor din Germania.

Oficialii nemţi au declarat că se suspectează faptul că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Liderul opoziţiei ruse se afla, în aceste momente, într-un spital din Germania. De menţionat este faptul că Navalnîi se afla în comă.

„Suspiciunea este că domnul Aleksei Navalnîi a fost otrăvit; din păcate, au fost mai multe cazuri de acest fel în istoria recentă a Rusiei. Dat fiind că este foarte probabil să fie vorba de un act de otrăvire, este necesară protecţie”, a precizat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Ruşii au infirmat ipoteza unei posibile otrăviri. Angela Merkel, despre presupusa otrăvire a lui Aleksei Navalnîi: ”Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”

Medicii din oraşul rus Omsk au infirmat ipoteza otrăvirii. Declaraţia a fost făcută de medicii din spitalul în care fusese iniţial internat Aleksei Navalnîi înainte de a se transfera în Germania. Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul mai sus amintit. Totuşi, ca un fapt divers, soţiei liderului opoziţiei nu i-a fost permis accesul în spital pentru că, conform medicilor, soţul ei aflat în comă nu şi-a dat acordul asupra vizitei. În altă ordine de idei, într-un final, soţia a reuşit să intre în spital şi să-l transporte cu o aeronavă medicală într-un spital ultramodern din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *