Prima pagină » Cancan ultimă oră » Angela Merkel, cobai pentru „încrucișarea vaccinurilor”. A făcut și AstraZeneca, și Moderna
Angela Merkel, cobai pentru

Angela Merkel, cobai pentru „încrucișarea vaccinurilor”. A făcut și AstraZeneca, și Moderna

23 iun. 2021, 13:32,
în Cancan ultimă oră

Cancelarul german Angela Merkel a amestecat vaccinurile anti-Covid. Liderul politic în vârstă de 66 de ani s-a vaccinat zilele trecute cu Moderna, după ce luase prima doză din vaccinul Oxford/AstraZeneca în luna aprilie.

Angela Merkel se vaccinase în luna aprilie cu AstraZeneca, la scurt timp după ce Germania a anunțat că recomandă acest vaccin doar persoanelor cu vârsta de 60 de ani. Acum, purtătorul de cuvânt al cancelarului german a transmis presei că Merkel s-a vaccinat și cu Moderna, „în urmă cu câteva zile”.

Angela Merkel, cobai pentru „încrucișarea vaccinurilor”

Germania practică în prezent „încrucișarea vaccinului”, care permite oamenilor să aibă un vaccin de ARNm de ultimă generație, cum ar fi Modernă, că a doua doză, dacă prima lor a fost o jab AstraZeneca. Potrivit DailyMail, sunt în curs testări pentru a vedea dacă există beneficii sau dezavantaje în acest amestec de imunizări.

Un studiu german a sugerat că amestecul de vaccinuri ar putea stimula sistemul imunitar, însă medicii au spus că este nevoie de mai multe cercetări în acest sens. Lansarea vaccinării din Germania a accelerat brusc, cu 51% dintre adulți având o primă doză, comparativ cu 80% în Marea Britanie sau doar 25% în România.

Angela Merkel, ultimele răspunsuri oficiale despre politica privind coronavirusul

Cancelarul german Angela Merkel este programat să răspundă la întrebări adresate de membri ai Bundestagului pentru ultima dată miercuri, relatează DPA. Printre altele, ea probabil va fi întrebată despre politicile guvernului în legătură cu coronavirusul.

Politicianul conservator, care a fost la cârma politicii germane timp de peste 15 ani, se retrage în acest an şi intenţionează să nu mai candideze la alegerile pentru Bundestag din septembrie.

Bundestagul se întruneşte în această săptămână pentru ultima sesiune regulată a perioadă legislativă înainte de alegeri.

Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri, parlamentul intenţionează de asemenea să discute despre retragerea trupelor NATO din Afganistan, informează Agerpres.Retragerea a început pe 1 mai şi urmează să fie finalizată până la 11 septembrie cel târziu. Bundestagul vrea de asemenea să discute raportul final al unui comitet de anchetă privind taxele de autostradă şi politica locativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *