Prima pagină » Coronavirus » Angela Merkel anunță un lockdown mai dur din cauza COVID-19

Angela Merkel anunță un lockdown mai dur din cauza COVID-19

08 dec. 2020, 10:04,
BZI.ro, în Coronavirus

Angela Merkel anunță un lockdown mai dur din cauza COVID-19. Situația din Germania este extrem de gravă, în țară inregistrandu-se aproape 13.000 de cazuri în doar 24 de ore. Merkel susține că măsurile în vigoare nu sunt suficient de dure „restricțiile din prezent nu sunt suficiente pentru a trece peste iarnă”.

Cancelarul german a vorbit luni, într-o ședință organizată alături de colegii ei de partid despre situația gravă în care se află Germania în prezent.

Angela Merkel anunță un lockdown mai dur

Angela Merkel a tras un semnal de alarmă, în întâlnirea pe care a avut-o luni, „Nu putem să ne punem baza pe speranţă”.

„Situaţia devine foarte gravă: aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a ne ajuta să trecem peste iarnă”, le-a spus cancelarul participanţilor. Merkel a precizat că se impune o înăsprire a restricțiilor deja existente.

Cancelarul german este de parere că vaccinările, mult așteptate, vor inversa tendința în lupta cu noul coronavirus.

„După peste nouă luni de pandemie, acum vedem lumina la capătul tunelului”, a declarat Merkel, adăugând că speră că unul sau mai multe vaccinuri să devină disponibile în curând.

În Germania, carantina parțială și egulile de distanţare socială în vigoare de la începutul lunii noiembrie au încetinit, dar nu au oprit răspândirea bolii.

La începutul anului va fi reevaluată situația

Cancelarul şi liderii landurilor urmează să se reîntâlnească la 4 ianuarie pentru a analiza situaţia şi a decide ce măsuri să adopte în continuare. Merkel a mai precizat că, în perspectiva unei probabile aprobări a folosirii vaccinurilor Biontech/Pfizer şi Moderna de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) până la sfârşitul anului, aproximativ 70 de milioane de doze din ambele vaccinuri ar putea să fie livrate – în primul trimestru al lui 2021 – în Germania. Este vorba despre un număr de doze insuficient pentru populaţia germană, a apreciat ea, subliniind că Germania urmează ca în această iarnă să nu dispună de stocuri mari de vaccin.

Angela Merkel, apel către cetățeni

Angela Merkel anunță un lockdown mai dur, iar la începutul lunii trecute aceasta a făcut un apel către cetățenii din Germania.

”Stă în mâinile fiecăruia dintre noi să facem din această lună noiembrie succesul nostru comun, pentru a ajunge la un punct de cotitură”, a spus şefa guvernului de la Berlin la o conferinţă de presă.

”Dacă în următoarele patru săptămâni reuşim să încetinim circulaţia virusului, atunci vom avea o lună decembrie suportabilă”, a adăugat Merkel, avertizând însă despre lupta împotriva COVID-19 că ”lumina de la capătul tunelului este încă destul de departe”.

Cancelarul german a mai vorbit și despre sărbătorile de iarnă. Aceasta este de părere că în acest an totul trebuie făcut doar alături de membrii familiei.

”Va fi un Crăciun în condiţiile impuse de coronavirus, dar nu va fi un Crăciun în singurătate (…), trebuie să reflectăm la reuniuni cu membrii apropiaţi de familie, probabil cu măsuri de precauţie”, a indicat Merkel, precizând că de Sfântul Silvestru, adică de Revelion, nu vor fi anul acesta celebrări de amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *