Prima pagină » International » Angela Merkel a vrut să introducă noi restricții de Paște, însă și-a dat seama că a greșit
Angela Merkel a vrut să introducă noi restricții de Paște, însă și-a dat seama că a greșit

Angela Merkel a vrut să introducă noi restricții de Paște, însă și-a dat seama că a greșit

26 mart. 2021, 10:20,
în International

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut că a greșit când a vrut să introducă noi restricții de Paște, în contextul pandemiei. În urma acestei situații, Angela Merkel a ieșit public și și-a cerut scuze față de poporul german. Una dintre măsuri prevedea închiderea tuturor magazinelor în perioada Paștelui catolic, ceea ce a stârnit numeroase reacții negative.

Angela Merkel și-a cerut scuze față de poporul german, după ce a vrut să introduă noi restricții de Paște pentru oameni, în contextul crizei sanitare. Cancelarul german a recunoscut însă că acest lucru ar fi fost greșit și a revenit asupra deciziei. Astfel, Angela Merkel a propus inițial ca în weekendul prelungit de Paște să fie închise toate magazinele, iar slujbele de Înviere urmau să aibă loc exclusiv online.

Angela Merkel nu mai introduce noi restricții de Paște

În urmă cu câteva zile, Angela Merkel dorea impunerea unor restricții mai severe pe timpul perioadei sărbătorilor pascale. Cu toate acestea, ea a revenit în cadrul unei conferințe de presă și a cerut iertare oamenilor pentru această „greșeală”. Totodată, ea a adus în discuție și incertitudinea stârnită de valul de hotărâri și reacții privind pandemia.

„Am cerut scuze oamenilor pentru o greşeală. Cred că a fost lucrul corect pe care trebuia să îl fac. De asemenea, am sprijinul întregului guvern federal şi al Parlamentului”, a afirmat Merkel într-un interviu acordat postului public de radio şi televiziune ARD.

De asemenea, cancelarul german a specificat că dorința acestor restricții severe, în care toate magazinele urmau să fie închise pe timpul Paștelui, era să îmbunătățească situația crizei sanitare și al celui de-al treilea val al coronavirusului.

„Ideea unor restricții severe de Paști a fost elaborată cu cele mai bune intenții, pentru că trebuie să reușim urgent să încetinim și să inversăm al treilea val al pandemiei. Cu toate acestea, ideea … a fost o greșeală – au existat motive întemeiate pentru aceasta, dar nu a putut fi pusă în aplicare suficient de bine în acest scurt timp”, a precizat Angela Merkel.

Cancelarul german și-a asumat greșeala în totalitate

În urma valului de critici, Angela Merkel nu s-a ferit să își asume în totalitate responsabilitatea pentru această „greșeală”.

„Această greșeală este numai greșeala mea, pentru că în cele din urmă îmi asum responsabilitatea supremă pentru toate”, a spus ea reporterilor.

Astfel, cancelarul le-a cerut iertare oamenilor din cauza incertitudinii provocate.

„În același timp, desigur, știu că toată această chestiune declanșează mai multă incertitudine – regret acest lucru profund și îmi cer scuze față de toți cetățenii”, a spus ea.

Până la urmă, virusul va fi învins, le-a mai transmis Angela Merkel cetățenilor Germaniei.

„Vom învinge virusul împreună. Drumul este dur și plin de obstacole […] dar virusul își va pierde din groază”, a spus ea. Așadar, Angela Merkel a renunțat la ideea de a introduce noi restricții de Paște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`