Prima pagină » Local » Angajatul unui spital, prins băut la volan! Totul a ieșit la iveală după un accident rutier ce a avut loc pe o stradă din Iași. Bărbatul consumase alcool la soacră! (Exclusiv)
Angajatul unui spital, prins băut la volan! Totul a ieșit la iveală după un accident rutier ce a avut loc pe o stradă din Iași. Bărbatul consumase alcool la soacră! (Exclusiv)

Angajatul unui spital, prins băut la volan! Totul a ieșit la iveală după un accident rutier ce a avut loc pe o stradă din Iași. Bărbatul consumase alcool la soacră! (Exclusiv)

08 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat, angajat al unui spital, a fost pedepsit recent de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cătălin Constantin Filip la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Anchetatorii ieșeni afirmă că brancardierul a fost prins băut la volan de către un echipaj de Poliție

Angajatul unui spital a fost prins băut la volan! Totul a ieșit la iveală după un accident rutier ce a avut loc pe o stradă din Iași! Bărbatul a fost pedepsit recent de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Cătălin Constantin Filip (49 de ani) la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Brancardierul, acuzat de procurorii ieșeni că a urcat băut la volan

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul brancardierului Cătălin Constantin Filip a început pe data de 5 noiembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 3 august 2019, în jurul orei 21:00, a condus autoturismul marca Ford Fiesta dinspre Capăt CUG către Gară, iar, înaintea trecerii pentru pietoni din dreptul imobilului Autocenter, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, inculpatul având o îmbibație alcoolică de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima probă recoltată, respectiv de 1,79 g/l alcool pur în sânge la a doua probă recoltată”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Angajatul unei unități medicale a băut la soacră

Oamenii legii au constatat că, pe data de 3 august 2019, brancardierul Cătălin Constantin Filip a mers în vizită la soacra lui.

„Inculpatul a fost în vizită la soacra sa, care locuiește în satul Cucuteni, pentru a o ajuta la treburi casnice, iar, în intervalul orar 16:00 – 20:30, acesta a consumat aproximativ 750 ml de vin roșu, astfel cum rezultă din declarația dată chiar de către inculpat în cursul urmăririi penale. În jurul orei 20:30, inculpatul a plecat de la domiciliul soacrei sale, cu intenția de a ajunge la locuința sa din municipiul Iași, sens în care a urcat la volanul autoturismului marca Ford Fiesta, pe care l-a condus către municipiul Iași.

În timp ce se deplasa la volanul autoturismului marca Ford Fiesta, pe a doua bandă de circulație de pe sensul de mers dinspre capăt CUG – Gară, înainte de trecerea pentru pietoni ce se află în dreptul imobilului Autocenter, inculpatul a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul marca Dacia Logan condus de o martoră, ce se afla oprit pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor. După producerea accidentului rutier, martorii au coborât din autoturismul marca Dacia Logan, iar unul dintre aceștia a observat că inculpatul mirosea a alcool, motiv pentru care a apelat serviciul 112, solicitând intervenția unui echipaj de Poliție”, au adăugat procurorii ieșeni.

Oamenii legii l-au testat pe angajatul unui spital și au constatat că brancardierul consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024