Prima pagină » Actualitate » Angajatorul celor doi bărbaţi ucişi de Gheorghe Moroșan la Oneşti a fost găsit vinovat

Angajatorul celor doi bărbaţi ucişi de Gheorghe Moroșan la Oneşti a fost găsit vinovat

10 mai 2021, 13:00,
George Cristian în Actualitate

Noi informaţii ies la iveală în legătura cu criminalul Gheorghe Moroșan de la Onești. Vorbim despre faptul că angajatorul celor doi muncitori ucişi a fost găsit vinovat de cei de la ITM. Vorbim despre angajatorul Chimcomplex care a făcut obiectul unei anchete a inspectorilor de la ITM.

Vă aducem aminte faptul că pe data de 8 martie 2021, la Oneşti a avut loc o luare de ostatici de către un bărbat. În pofida intervenţiei discutabile a organelor legale, cei doi oameni au fost ucişi de Gheorge Moroșan.

ITM declară că angajatorul celor doi bărbaţi ucişi de Moroșan este vinovat

A apărut concluzia luată de cei de la ITM ca urmare a anchetei începute după dublă crimă de la Oneşti. Conform autorităţilor, Chimcomplex, angajatorul celor doi bărbaţi ucişi de Morosani, a fost declarat vinovat. Raportul celor de la ITM arată faptul că cei doi bărbaţi au fost trimişi în locuinţa după un acord verbal. De altfel, autorităţile au catalogat incidentul ca fiind un accident de muncă mortal:

”În raportul ITM se arată că muncitorii au suferit un «accident de muncă mortal». De asemenea, ITM a amendat Chimcomplex şi i-a obligat să refacă procedurile de securitate în muncă. Dispoziţia dată de către angajator celor doi muncitori, aceea de a se deplasa în apartament, a fost verbală. Totodată, Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislaţiei referitoare la securitatea în muncă. Familiile celor două victime analizează varianta plângerilor penale împotriva Chimcomplex şi a răspunderii civile (plată de daune) cu privire la accidentul de muncă”, conform avocatului Adrian Cuculis.

Ce s-a întâmplat în Oneşti

La începutul lunii martie 2021, mai exact pe data de 8 a lunii, atenţia publică s-a îndreptat către o luare de ostatici în Oneşti. Vorbim despre faptul că un bărbat pe numele lui Gheorghe Moroșan a luat ostatici doi bărbaţi. Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul unde cei doi bărbaţi renovau, ei fiind angajaţi de actualul proprietar, şi i-a ţinut ostatici. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, supărat că renovau apartamentul din care fusese evacuat. În pofida intervenţiei oamenilor legii, Moroșan i-a ucis pe cei doi bărbaţi.

La acea dată a început o anchetă după ce s-a observat că intervenţia poliţiştilor nu a fost una conformă. Gheorghe Moroșan a fost rănit de oamenii legii şi a fost transportat la spital unde a fost dus în arest preventiv.

De altfel, fiica criminalului a povestit în repetate rânduri că a încercat să intre în contact cu autorităţile pentru a negocia cu tatăl său eliberarea oamenilor.

„Nu mi se permite absolut deloc să iau legătură cu el. Am vorbit la spital, în momentul în care mă prezint și spun cine sunt, mi se închide telefonul. Și dacă încerc nenumărate telefoane mi se dă ocupat. Domnul Procuror Neagu de la Parchetul Onești mi-a zis că ar trebui să părăsesc țara. De ce nu mă lasă să pot intra eu în contact cu el?” se întreabă în mod constant tânăra.

Conform anchetatorilor, criminalul Gheorge Moroșan ar fi avut complice în persoana soției sale. Vorbim despre faptul că soția acestuia stătea la câteva etaje mai sus și îi spunea lui Moroșan ce se întâmplă afară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *