Prima pagină » Business în România » Angajații unei firme de IT acuză conducerea că face concedieri mascate. Iată ce spun reprezentanții firmei
Angajații unei firme de IT acuză conducerea că face concedieri mascate. Iată ce spun reprezentanții firmei

Angajații unei firme de IT acuză conducerea că face concedieri mascate. Iată ce spun reprezentanții firmei

31 mai 2024, 10:15,
BZI.ro, în Business în România

Angajații unei firme de IT acuză conducerea că face concedieri mascate. Mai mulți salariați ai companiei Atos se plâng că se află în pericolul de a-și pierde locurile de muncă, după ce compania a schimbat politica privind lucrul de la distanță, acuzând filiala română a gigantului francez de tehnologie de concedieri colective. Iată ce spun reprezentanții firmei.

Angajații unei firme de IT acuză conducerea că face concedieri mascate

După ce, recent, Gameloft a anunțat închiderea studioului de la Cluj, iar NTT Data a renunțat la o parte dintre angajați, vin alte vești rele din domeniul IT. Mai mulți angajați Atos se plâng că se află în pericolul de a-și pierde locurile de muncă.

Angajații care au luat un calificativ sub nota 4 la evaluarea anuală (4 din 6) sunt chemați să lucreze la birou, unii aflându-se în imposibilitatea de a face acest lucru, mai ales dacă lucrează în alte orașe. Salariații acuză conducerea că de fapt intenționează să facă un val de concedieri mascate.

,,Printr-o șmecherie administrativă, managerii Atos România modifică regulamentele interne, schimbă interpretarea unor prevederi ale Contractului Colectiv de Muncă și contrazic prevederile din ofertele de angajare și contractele individuale de muncă semnate de oamenii care au fost angajați pentru muncă la distanță, locuind în diverse localități din România, departe de sediul din Timișoara al firmei. Acum, managerii Atos România le impun abuziv angajaților care locuiesc la Iași, Brașov, Cluj, Constanța, București sau în alte localități din țară să se prezinte fizic la birourile din Timișoara, în caz contrar urmând a fi evaluați ca incompetenți și concediați pe baza unor evaluări efectuate abuziv și ilegal.”, a precizat Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business.

Ce spun reprezentanții firmei despre angajații revoltați

Conducerea Atos neagă acuzațiile angajaților care se tem că vor fi dați afară de la locul de muncă.

„Ne dorim în continuare să creștem, la fel ca în ultimii ani. De exemplu, doar anul trecut, am angajat aproximativ 400 de colegi noi. Dacă în anii trecuți ne-am concentrat pe creșterea volumelor de angajare, alăturându-ne astfel tendinței de creștere din industria IT, în 2024 ne concentram pe inovație și extinderea portofoliului de servicii. Acest lucru se datorează evoluției pieței și cerințelor tehnologice care solicită o adaptare rapidă la noile tendințe de automatizare și eficiență. Pentru a aduce claritate, Atos Global Delivery Center SRL nu a inițiat sau planificat acțiuni de renunțare la angajați; din contră, anul acesta ne concentrăm pe îmbunătățirea continuă a competențelor echipei noastre pentru a răspunde cerințelor clienților.

Nu au fost inițiate și nici nu sunt planificate acțiuni de disponibilizare a angajaților. Mediul public poate să prezinte viziuni distorsionate ale realității, motiv pentru care dorim să clarificăm: actualizarea procedurii noastre de telemuncă are ca scop creșterea performanței individuale și de echipă.”, a transmis Ligia Ardelean, Country Manager Atos Global Delivery Center SRL.

Firma franceză Atos este în dificultăți financiare. Atos a declarat că are nevoie de 1,1 miliarde de euro în numerar pentru a-şi finanţa afacerile în perioada 2024-2025, faţă de 600 de milioane de euro într-o estimare anterioară, din cauza condiţiilor de piaţă în schimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *