Prima pagină » Actualitate » Angajații români vor primi trei tipuri de vouchere. Când se acordă stimulentele financiare

Angajații români vor primi trei tipuri de vouchere. Când se acordă stimulentele financiare

27 mart. 2024, 08:20,
în Actualitate

Ministrul Muncii a anunțat că angajații români vor primi trei tipuri de vouchere. Statul vrea să ofere beneficii mai multe angajaților din mai multe domenii de activitate. Cele trei tipuri de vouchere sunt acordate pentru a crește competențele digitale, competențele lingvistice și competențele verzi. Iată când se acordă stimulentele financiare.

Angajații români vor primi trei tipuri de vouchere

Ministrul Muncii a declarat că salariile românilor ar trebui să se acorde ținând cont de performanțele angajaților. Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a mai precizat că va propune un nou proiect de lege prin care să acorde angajaților români trei tipuri de vouchere.

,,Vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru creșterea competențelor: competențe digitale, pentru că din păcate aici avem mult de lucru, competențe lingvistice și competențe verzi. Avem și suntem într-un stadiu destul de avansat cu asta, în această primăvară vrem să lansăm aceste proiecte, avem prin bani europeni proiecte mature pe trei componente.

Una dintre ele se referă la programele de ucenicie, și acum avem programe de ucenicie finanțate prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar acestea sunt finanțate de la bugetul de stat și ne dorim să schimbăm cumva finanțarea acestora astfel încât să fie prin bani europeni, pentru creșterea competențelor, fiindcă noi ne dorim ca angajatorii să ofere venituri mai mari angajaților, dar datorită competențelor superioare pe care angajații le au și nu ca o nevoie de a crește veniturile angajaților, ci ca o corelare între venituri și competențele și plus-valoarea pe care angajații o aduc într-o companie din mediul privat, respectiv din mediul public, dacă vorbim despre acesta.”, a spus ministrul.

De ce rata șomajului este în creștere

O problemă esențială cu care se confruntă angajatorii este lipsa forței de muncă. Rata șomajului a crescut față de anul trecut, iar mulți români preferă să meargă la muncă în străinătate. România este ţara cu cei mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, care nu lucrează dar nici nu sunt ocupaţi cu educaţia, cu studiul sau cu urmarea unor studii superioare sau măcar liceale.

Ministerul Muncii a anunțat că în acest an va oferi mai multe prime de mobilitate, precum de încadrare – maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare -12.500 lei pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu; de relocare – 900 lei/lună, timp de 36 luni; pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

De asemenea, Ministerul Muncii a mai precizat că va acorda subvenții pentru angajatorii care aleg să încadreze tineri în diverse categorii.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că se vor introduce trei noi tipuri de vouchere destinate salariaților români pentru recompensarea performanțelor angajaților, într-o perioadă caracterizată de un deficit semnificativ pe piața forței de muncă. Rămâne de văzut dacă legea va intra în vigoare și dacă angajații romni vor primi aceste stimulente financiare promise.

Comentarii
  • Șomajul este în creștere? Instituțiile sunt pline de cei care fac cumul, și au asigurat pe luna peste 10000 lei. Eliberați posturile pentru tinerii absolvenți , nu îi obligați cu sarcasm, să ia calea străinatății.

  • fronea mihai

    Imi provoaca sila cand aud aud expresia -vouchere acordate romanilor- spuneti -vouchere acordate bugetarilor-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024