Prima pagină » Actualitate » Angajații MAI protestează în fața Inspectoratului General al Poliției Române. Motivul pentru care s-au revoltat polițiștii

Angajații MAI protestează în fața Inspectoratului General al Poliției Române. Motivul pentru care s-au revoltat polițiștii

10 ian. 2022, 12:54,
BZI.ro, în Actualitate

Sindicaliştii din MAI protestează în faţa Inspectoratului General al Poliţiei Române. Polițiștii sunt revoltaţi că directorul Direcției Control Intern din cadrul IGPR nu a fost cercetat disciplinar după ce a fost prins băut la volan în timpul liber. Cu privire la acest subiect, directorul a declarat că a servit o bere în timpul liber și „cine greșește, plătește”.

În anul 2020, Ionică Iulian a fost prins în stare de ebrietate la volan, iar polițiștii i-au reținut permisul de conducere. Angajații Poliției Române consideră că infracțiunea comisarului a adus prejudicii de imagine MAI. Protestatarii sunt revoltați că nu a fost sancționat comisarul șef cum se cuvine pentru nerespectarea regulilor de bună conduită.

Motivul pentru care angajații MAI protestează

Angajații forțelor de ordine protestează pentru că directorul Direcției Control Intern din cadrul IGPR nu a fost cercetat disciplinar după ce a fost prins băut la volan în timpul liber, în timp ce sute de polițiști au fost sancționați pentru situații similare în care au primit contravenții la regimul rutier sau nerespectarea restricțiilor pentru Covid-19.

„Are în continuare putere de control. Practic Direcția Control Intern este creierul Poliției Române. De acolo sunt înmânate toate procedurile după care lucrează polițiștii. Domnul comisar șef Ionică Iulian le semnează, participă la elabrarea acestor proceduri. El a încălcat codul deontologic al polițiștului. A adus mari prejudicii de imagine Poliției Române”, a declarat unul dintre participanții la protest, legat cu lanțuri de picioare.

La protestul organizat de către sindicatul Europol Neamț sunt așteptați peste 50 de polițiști. Ionică Iulian a avut o alcoolemie de 0.22 alcool pur în aerul expirat. Antena 3 a prezentat cazul in exclusivitate, Polițiștii care l-au depistat băut la volan pe Ionică Iulian i-au reținut imediat permisul de conducere. Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, pe o stradă din București, iar totul a fost ținut secret de reprezentanții Poliției.

“Cine greșește, plăteşte! Am băut și eu o bere, m-au prins și mi-au luat permisul”, a declarat Ionică Iulian, comisarul șef prins băut.

Cazuri similare în poliția ieșeană

Astfel de cazuri au avut loc și în poliția ieșeană. În luna octombrie, agentul Silviu Curcă, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, a fost prins sub influența băuturilor alcoolice. Pe numele său a fost deschis un dosar penal și inculpatul a avut de dat explicații în fața legii. Deși se afla în timpul liber, Silviu Curcă a fost prins beat la volan de către colegii lui. Cu toate acestea, nu este prima dată când agentul Silviu Curcă are probleme cu legea.

Tot în acea perioadă, comisarul șef Marius Mândrescu, fostul șef al Poliției Ciurea, a fost prins conducând sub influența alcoolului și a fost reținut pentru 24 de ore, având o alcoolemie de peste 3 la mie.

„În noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2021, agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală Iași au oprit pentru control, în comuna Bârnova, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, a precizat la acel moment purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *