Angajații companiei Google vor lucra de acasă până în 2021. Compania IT Google anunță faptul că angajații săi vor fi nevoiți să muncească de acasă încă un an, până în 2021, luna iulie. În prezent, Google are 200.000 de angajați, care vor fi plătiți integral în toată această perioadă.
Google a ales cea mai mare perioadă de relocare a muncii. Angajații companiei Google vor lucra de acasă până în 2021
Spre deosebire de celelalte firme de top din Statele Unite anunțate, Google a ales cea mai mare perioadă de relocare a muncii. După lungi dezbateri cu mai mulți oficiali ai grupului, directorul executiv al companiei a luat această decizie săptămâna trecută.
„Ştiu că nu a fost uşor şi nu va fi. Sper ca această schimbare să vă ofere flexibilitatea de care aveţi nevoie pentru a stabili un echilibru între muncă şi viaţa personală pe parcursul următoarelor 12 luni”, le-a transmis el angajaţilor.
Planul inițial pe care îl avea Google era să se redeschidă parțial o parte dintre birouri, dar având în vedere explozia de infectări care afectează Statele Unite ale Americii în acest moment, dar și lipsa de putere și limpezime în combaterea virusului, au determinat conducerea companiei să adopte această decizie.
Până acum, Statele Unite au cel mai mare număr de cazuri confirmate din lume -4 milioane 400 de mii și raportează cele mai multe decese provocate de pandemia de noul coronavirus – 150 de mii de morţi.
Pandemia de coronavirus a depășit un nou prag. Peste 16 milioane de infectări în întreaga lume
Cazurile de COVID-19 au depăşit 16 milioane la nivel global, dintre care un milion s-au înregistrat în ultimele patru zile, potrivit bilanţului oficial realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează luni EFE. În pofida eforturilor la nivel internaţional şi naţional, noul coronavirus continuă să se răspândească cu o viteză nemaivăzută până acum.
OMS a primit de la statele membre date ce confirmă 311.100 de cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră inedită în şase luni de pandemie. Numărul deceselor a urcat la 646.384, dintre care 6.368 raportate în ultimele 24 de ore. Cel mai mare număr de cazuri corespunde continentului american, care raportează 8,6 milioane de contagieri, faţă de cele 3,2 de milioane înregistrate în Europa. Noul coronavirus se răspândeşte cu repeziciune în SUA şi Brazilia, cu 4,14 milioane şi respectiv 2,39 milioane de infecţii, potrivit datelor OMS. Luni se împlinesc şase luni de când OMS a declarat COVID-19 drept urgenţă sanitară la nivel internaţional şi care ulterior a fost recunoscută drept pandemie. Noul coronavirus a avut nevoie de doar şase săptămâni pentru a dubla numărul de contagieri la nivel global.
Îngrijorător! SARS-CoV-2, a șasea cauză de deces la nivel mondial
De la începutul pandemiei de SARS-CoV-2 numeroase mituri au fost vehiculate. Unul dintre acestea ar fi acela conform căruia acest virus nu ar fi atât de mortal precum alte boli. Totuși, după cum ni se arată prin cifrele raportate, lucrurile stau exact invers. Până în prezent în întreaga lume s-au infectat aproximativ 16 milioande de oameni iar 700.000 au decedat. Astăzi COVID-19 a infectat aproape 300.000 de persoane iar peste 6.000 au decedat. Coronavirusul a început să fure vieți după jumătatea lunii martie.
Atunci s-a calificat pentru analiză. Inițial a fost în partea inferioară a clasamentului, imediat după terorism. Ulterior, cu o rapiditate neașteptată a devansat cauze grave precum războaiele, hepatita, alcoolul sau drogurile. La scurt timp, în luna aprilie se poziționa în top zece cauze majore ale mortalității. Până în cea de-a cincea lună a anului coronavirusul a ucis mai mulți indivizi ca meningita, Parkinson, malaria, SIDA şi malnutriţia. În prezent SARS-CoV-2 reprezintă a șasea cauză care provoacă moartea la nivel mondial.