Prima pagină » Titlurile zilei » Angajații de la Registrul Comerțului Iași au umilit o tânără în ultimul hal. Ieșeanca a fost sunată din toată țara, după ce numărul ei a fost făcut public
Angajații de la Registrul Comerțului Iași au umilit o tânără în ultimul hal. Ieșeanca a fost sunată din toată țara, după ce numărul ei a fost făcut public

Angajații de la Registrul Comerțului Iași au umilit o tânără în ultimul hal. Ieșeanca a fost sunată din toată țara, după ce numărul ei a fost făcut public

12 mart. 2022, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

Angajații de la Registrul Comerțului Iași și-au bătut joc de o tânără care voia să depună o cerere. Ieșeanca este sunată de câțiva ani pe numărul personal de persoane necunoscute, număr de telefon care figurează la o companie din Buzău

O tânără a fost umilită în ultimul hal vineri, 11 martie 2022, când a mers la Oficiul pentru Registrul Comerțului Iași, să depună o cerere. Angajații instituției au tratat-o cu indiferență și au trimis-o de la un birou, la altul, ca, în final, să-i spună că nu îi pot rezolva problema. Experiența neplăcută a ieșencei a început în urmă cu câțiva ani, când a început să primească telefoane de la persoane necunoscute care căutau reprezentanții unei firme din Buzău.

”Eu am cartela Vodafone de 15 ani, număr personal. De vreo 5 ani primesc telefoane de la persoane necunoscute, care caută administratorul unei firme care se ocupă cu construcții. Dacă până anul trecut primeam aproape în fiecare săptămână telefoane, anul acesta am primit de 2,3 ori pe lună. De fiecare dată am întrebat persoanele care mă sunau de unde au numărul meu și îmi ziceau că e de la Registrul Comerțului (n.r-Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Iași), din baza lor de date, și este numărul unei companii din Buzău sau al altei firme din domeniu. Eu le-am explicat de fiecare dată că nu am nicio legătură cu acele firme. Am trimis email-uri să lămuresc situația, dar nu am primit niciun răspuns”, spune Elena B., o tânără din Iași.

Sute de persoane necunoscute au sunat-o pe tânăra din Iași

Aceasta povestește că a fost sunată din nou vineri, 11 martie 2022, de o femeie care credea că numărul este al companiei Edil Adionid SRL din satul Cislău, județul Buzău. Fiind exasperată de situația ce dura de câțiva ani, a decis să-i pună capăt cât mai repede, de aceea a sunat la Registrul Comerțului Iași.

”Azi (n.r-martie 2022) am primit din nou un apel de la o persoană care căuta această companie, voiau să colaboreze cu această firmă. I-am spus doamnei care m-a sunat că a greșit și nu a sunat la acea firmă. Am întrebat-o de unde are numărul meu și a spus că de la Registrul Comerțului, pentru că era în baza de date. Am întrebat-o, încă o dată, cum se numește firma pe care o caută. Mi-a spus același nume, ca și celelalte persoane care mă sunau. Am decis să sun la Registrul Comerțului din Iași, să lămuresc situația. Am sunat la Instituția din Iași, iar o doamnă de acolo mi-a spus să vin să depun o cerere, pentru că nu pot să șteargă numărul doar pentru că am sunat eu și le-am explicat situația”, spune Elena B..

Firmele de telefonie mobilă sunt des reclamate de ieșeni. Reporterii BZI au prezentat cazul unei tinere care a avut parte de o experiență neplăcută cu compania Orange.

Angajații Registrului Comerțului din Iași au trimis-o de la un birou, la altul

Ieșeanca s-a dus la sediul de pe strada Gândul 2A, unde se află Registrul Comerțului Iași. Acolo a avut parte de o experiență neplăcută.

”Mi-am luat liber de la serviciu, jumătate de oră, să merg la Registrul Comerțului Iași, pentru că știam că au program scurt, până la ora 14:00, și voiam să termin cu această situație enervantă. Am ajuns la sediul Instituției pe la ora 12 și ceva. Am mers la ghișeul de informații și i-am spus doamnei de acolo despre ce e vorba. M-a întrebat dacă am scris cererea. I-am spus că nu. «Păi trebuia să veniți deja cu cererea!», îmi spune o doamnă, cred că deranjată de faptul că am venit pe final de program. Am luat o foaie de acolo, am scris cererea. Când am vrut să i-o dau, mi-a spus să merg la secretariat. M-am dus la secretariat. Doamna de acolo m-a trimis la altă doamnă, după ce a sunat-o pe prima și i-a reproșat că de ce m-a trimis la ea la birou. Am mers la a treia persoană, care mi-a zis că nu are cu ce să mă ajute. O angajată, care era în spatele ei, m-a recunoscut, vorbisem la telefon cu ea, și m-a trimis din nou la secretariat. Atunci m-am enervat și le-am spus că își bat joc de mine. Apoi m-a întrebat dacă știu cum se numește compania, a căutat-o în baza de date, și când a văzut că e din Buzău, mi-a zis să sun la Registrul Comerțului din Buzău”, povestește Elena.

Ieșeanca Elena B.: ”Nu am rezolvat nimic”

Tânăra a plecat de la sediul Instituției din Iași și a sunat la Registrul Comerțului din Buzău.

”Am plecat de la sediul din Iași, iar pe drumul spre locul de muncă, am sunat la Registrul Comerțului din Buzău. Doamna de acolo a zis că nu poate să șteargă numărul meu din baza lor de date. Trebuie să vină un angajat al companiei Edil Adionid SRL din Buzău, care să solicite asta. A zis că dacă vreau să urgentez rezolvarea problemei, să fac rost de adresa companiei și să le trimit o solicitare prin care le cer să șteargă numărul meu. Doamna a mai zis că poate să mă ajute și cei de la Iași cu datele respective. I-am spus că am fost, deja, acolo și nu am rezolvat nimic. Nu am mai mers încă o dată, pentru că nu mai aveam timp și cred că nici nu mă ajuta cu nimic luând în considerare atitudinea angajaților din această instituție din Iași, plătiți din banii noștri”, mai spune ieșeanca.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat situația firmelor care au intrat în insolvență. Angajații Registrul Comerțului Iași fac statistici despre înmatriculările, suspendările sau dizolvările firmelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *