Prima pagină » Titlurile zilei » Angajații de la marile companii din Iași vor avea prime de Crăciun și în anul 2020, chiar dacă cifrele de afaceri ale firmelor au scăzut din cauza pandemiei de COVID-19

Angajații de la marile companii din Iași vor avea prime de Crăciun și în anul 2020, chiar dacă cifrele de afaceri ale firmelor au scăzut din cauza pandemiei de COVID-19

13 nov. 2020, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Salariații din marile companii din Iași vor fi pe lista celor care primesc în anul 2020 prime de Crăciun. Patronii din Iași care au mii de angajați și au reușit să îi mențină pe majoritatea în companii susțin că deși au scăzut cifrele de afaceri din cauza pandemiei de COVID-19, angajații sunt prioritari și vor fi răsplătiți și de Crăciun. Primele pe care le vor primi salariații din Iași sunt cuprinse între 100 și 500 de lei

Prime de Crăciun vor primi ieșenii care lucrează în diverse domenii de activitate, care au fost afectate mai mult sau mai puțin de pandemia de COVID-19, în anul 2020. Astfel, ieșenii care lucrează la marile companii din domeniul industrie, auto sau agricultură vor primi pachete sau sume, drept prime de Crăciun, în funcție de bugetul alocat de fiecare companie în parte. Patronii din Iași susțin că angajații merită aceste prime pentru că au muncit poate mai mult față de anul 2019 și au riscat să se îmbolnăvească cu noul coronavirus.

Doina Cepalis: „Angajații au muncit la fel, și-au asumat un oarecare risc, în situația actuală, de pandemie, și noi apreciem asta”

Doina Cepalis, fondator Te-Rox Prod, cel mai mare angajator din Pașcani, cu 800 de salariați, care vindea înainte de pandemie, zilnic, 12.000 de scaune auto în 51 de țări, susține că angajații din cadrul companiei vor fi recompensați cu prime și cadouri la nivelul anului 2019, cel puțin.

„Compania Terox va acorda prime și cadouri de Crăciun, cel puțin la nivelul anului trecut. Noi considerăm că angajații au muncit la fel, și-au asumat un oarecare risc, în situația actuală, de pandemie, și noi apreciem asta”, susține Doina Cepalis.

Tiberiu Stoian: „Vom avea un buget disponibil și pentru aceste prime de sărbători”

Cei peste 200 de angajați din cadrul companiei Exonia, din Iași, vor fi recompensați cu prime de Crăciun și în anul 2020.

„Noi vom da niște prime de Crăciun pentru că ținem la relația noastră cu echipa. Din păcate, din cauza pandemiei, nu vor fi la fel ca anul trecut, însă vom avea un buget disponibil și pentru aceste prime de sărbători. Noi am avut pierderi pe partea de HoReCa, retail, dar am mai recuperat pentru că am început să facem ambalaje pentru dezinfectanți sau măști. Noi am reușit să angajăm pentru că odată cu deschiderea noii fabrici, am avut nevoie de specialiști și, din fericire, nu am făcut concedieri”, a spus Tiberiu Stoian, fondator Exonia.

Bogdan Pițigoi: „Ne-am propus să oferim prime de Crăciun așa cum facem în fiecare an de Paște sau de Crăciun”

Bogdan Pițigoi, fondatorul grupului de firme Tester-Casa Auto, cu peste 700 de angajați, susține că deși anul 2020 a fost un an mai dificil din cauza pandemiei de COVID-19, salariații din cadrul grupului de firme vor avea prime de Crăciun, așa cum au primit în fiecare an.

„Ne-am propus să oferim prime de Crăciun, așa cum facem în fiecare an de Paște sau de Crăciun. În pofida acestor vremuri, care au fost mai dificile, vom aloca un buget pentru acordarea acestor prime. Din păcate, nu ne-am extins așa cum o făceam în anii precedenți”, susține Bogdan Pițigoi, fondatorul grupului de firme Tester-Casa Auto, cu peste 700 de angajați.

Angajatorii din domeniul agricol, din Iași, oferă prime de Crăciun de minimum 200 de lei pentru fiecare angajat

Cătălin Mihalache, omul de afaceri care deține Fermador, va acorda și în acest an prime de Crăciun. Cei 580 de angajați ai Fermador vor primi în acest an un pachet de sărbători puțin redus în contextul pandemiei de COVID-19.

„Vor primi și angajații noștri prime de Crăciun, însă încă nu am stabilit bugetul. Asta vom face la începutul lunii decembrie. Vor fi sume de bani și produse puțin reduse față de cele acordate în anul 2019”, susține Cătălin Mihalache, fondator Fermador.

Ioan Buimac, cu 3.000 de hectare de teren agricol și 48 de angajați, explică ce prime va acorda oamenilor.

„Noi nu am sărit niciodată peste asta. Că va fi o sumă mai mică față de cea de anul trecut, e adevărat. Însă toți angajații vor primi prime de Crăciun, iar o parte dintre ei al 13-lea salariu. În fiecare an am acordat prime de sărbători, iar la sfârșitul anului angajații cu merite desosebite primesc al 13-lea salariu”, susține Ioan Buimac.

Din cauza pierderilor financiare cauzate de pandemia de COVID-19, anumite companii nu vor mai acorda prime de Crăciun

Constantin Deleanu, președintele Cotnari, care are 370 de angajați în prezent, susține că din cauza pandemiei, care a afectat vânzările companiei, și încă mai sunt probleme la acest capitol, în anul 2020 nu vor fi acordate prime de Crăciun. Activitatea de producție a fost redusă cu peste 25 la sută la debutul pandemiei, vânzările au scăzut semnificativ în primele 3 luni de pandemie, iar vânzările și-au revenit treptat, însă nu la nivelul anului 2019. „Din păcate, nu avem cum să acordăm prime din cauza situației create de pandemie. Vom acorda vacanțe pentru angajați timp de două săptâmâni în perioada Crăciunului și Revelionului, ceea ce nu făceam în anii precedenți”, susține Constantin Deleanu, președinte Cotnari, unul dintre cei mai mari producători de vinuri cu denumire de origine controlată din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`