Prima pagină » Actualitate » Angajații cu vechime în muncă vor primi 1.000 de lei pe lună în plus la salariu!
Angajații cu vechime în muncă vor primi 1.000 de lei pe lună în plus la salariu!

Angajații cu vechime în muncă vor primi 1.000 de lei pe lună în plus la salariu!

01 oct. 2024, 11:00,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Angajații cu vechime în muncă vor primi 1.000 de lei pe lună în plus la salariu! Este vorba despre cei care lucrează ca asistenți sociali. Banii în plus se acordă în funcție de anii lucrați, dar și de vârstă. Iată ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi stimulentul financiar.

Angajații cu vechime în muncă vor primi 1.000 de lei pe lună la salariu!

Asistenții sociali vor primi mai mulți bani la salariu. Este vorba de un stimulent financiar acordat în funcție de vechimea în muncă. Acordarea banilor se face diferențiat, astfel că pentru o vechime mai mică de un an asistenții sociali vor primi 300 de lei, între 1 – 3 ani se acordă 500 de lei, între 3 – 5 ani se dau 800 de lei, iar cei cu vechime peste 5 ani vor putea primi 1.000 de lei.

Pentru lucrător social/tehnician asistenţă socială, cuantumul lunar al stimulentului financiar va fi de 250 de lei (pentru vechime mai mică de un an), 400 de lei (între 1-3 ani), 600 de lei (3 – 5 ani), 800 de lei (mai mult de 5 ani).

,,Lucrătorii din linia întâi din domeniul asistenţei sociale au fost obligaţi să identifice, din mers, cele mai adecvate măsuri care să răspundă nevoilor persoanelor aflate în risc de marginalizare socială. Acest cumul de factori a condus la o deteriorare alarmantă a stării de sănătate a lucrătorilor din sistemul de asistenţă socială, fapt ce s-a concretizat în creşterea numărului de zile de concediu medical, ca urmare a degradării progresive cauzate de bolile cronice şi a demisiilor. La toate acestea se adaugă procentul deloc de neglijat al persoanelor care se pensionează.”, se arată în document.

Reguli noi privind salariile românilor

O nouă lege UE vrea să reducă discrepanțele salariale foarte mari între angajați. Uniunea Europeană a stabilit că, până la jumătatea anului 2026, grilele salariale vor fi la vedere. Firmele vor fi obligate să afișeze veniturile pe care le oferă în anunțurile de angajare. Angajatorii au început să afişeze venitul pe care îl oferă în anunţurile de angajare, iar specialiştii spun că firmele care sunt transparente au mai mult succes la recrutare. De asemenea, candidații sunt multumiți pentru că știu de la început cât vor câștiga. Mai mult, angajații vor putea să solicite informaţii despre veniturile colegilor.

Mulți români vor să afle care este județul din România cu cele mai mari salarii. Bucureștiul, Clujul și Timișul sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale. La polul opus, se află un alt județ, în care unele locuri de muncă sunt slab plătite. Constanța este județul cu cele mai mici salarii din România.

Salariații din România pot să verifice online ce vechime au în muncă. Pentru a afla vechimea în muncă acumulată, angajatorul trebuie să își facă un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, apoi să completeze un formular descărcat online. Documentul trebuie completat, tipărit și depus la Casa de Pensii. Cei care au semnătură electronică pot trimite documentul pe email. 2024 este ultimul an în care românii vor putea cumpăra vechime în muncă. Guvernul a stabilit că persoanele care nu îndeplinesc stagiul minim de cotizare pot cumpăra vechime în muncă până la 31 decembrie 2024.

Cert este că asistenții sociali vor primi 1.000 de lei în plus pe lângă salariu, în funcție de vechimea în muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 octombrie 2024
01 octombrie 2024