Prima pagină » Titlurile zilei » Angajații CTP, victime sigure! Un vatman din Iași a fost stâlcit în bătaie în stația din Tătărași: „Cei trei au încercat să iasă pe geam” – FOTO

Angajații CTP, victime sigure! Un vatman din Iași a fost stâlcit în bătaie în stația din Tătărași: „Cei trei au încercat să iasă pe geam” – FOTO

30 aug. 2023, 02:00, 19 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Situație incredibilă în municipiul Iași, un vatman a fost luat la pumni de câțiva tineri, pentru că le-a interzis să fumeze în tramvai. Angajatul CTP a ajuns la spital după ce indivizii au sărit pe el

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de sâmbătă, 19 august, când Claudiu Manolache era la conducerea tramvaiului 13, pe traseul Copou-Tătărași-Podu Roș-Copou. Când a ajuns în zona Tătărași, la stația Dr. Savini, a observat trei tineri, două fete și un băiat, care și-au aprins țigările în spatele vagonului. Acesta a oprit și a mers către ei pentru a le transmite că nu au voie să fumeze, iar dacă nu înțeleg acest lucru, să coboare. Din cauza asta, unul dintre ei l-a lovit cu pumnul în față. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat alt caz, în care un călător a fost agresat.

Vatman luat la pumni de la o țigară

o poză cu Manolache Claudiu

Vatmanul a ajuns la spital din cauza rănilor suferite

Vatmanul a fost bătut cu cruzime de un tânăr pentru că a fost deranjat de rugămintea de a nu mai fuma în tramvai. Claudiu Manolache a fost lovit în zona capului cu pumnii de mai multe ori, până a rămas inconștient. Bărbatul a sunat imediat la 112 după ce și-a revenit, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al poliției, pentru a verifica situația. Colegii îl strigă „Porumbelul”, datorită pasiunii sale, iar acum au fost șocați să afle că a trecut prin așa ceva, el fiind un tip liniștit.

„Eram dimineața tare, pe la ora 6, cam așa era, pe traseul 13 și oprisem în stația Dr. Savini în Tătărași. În stație am observat trei persoane, două fete și un băiat. Eu i-am văzut că fumau în stație, dar m-am gândit că o să se oprească odată ce urcă în tramvai. După ce am pornit, am observat că ei încă fumau în spatele vagonului, iar atunci am oprit. M-am dus să le spun frumos să nu mai fumeze, iar dacă nu sunt de acord, să coboare la următoarea stație. Cum m-am întors în cabină am văzut că băiatul se îndrepta spre mine și înjura, cred că era beat sau drogat. M-am ridicat de la pupitru și fix atunci m-a lovit cu pumnul în față și a continuat să mă lovească. Am fost inconștient pentru câteva secunde, după care mi-am revenit.

Cei trei au încercat să iasă pe geam, că ușile erau blocate, dar nu au reușit. Eu, atunci, am sunat la 112 să chem poliția, atunci și el a zis că sună la 112 că are ce să le zică la polițiști să cad eu vinovat. A venit poliția, l-a luat pe el, i-a dat amendă, cred, eu nici nu mai știu bine ce s-a întâmplat că eram foarte amețit de la bătaie. Eram în stare de șoc, mi-au administrat cei de la spital un calmant. Eu lucrez de 7 ani ca vatman la CTP și nu am pățit niciodată așa ceva”, povestește Claudiu Manolache, vatman CTP, în vârstă de 45 de ani.

Bărbatul a ajuns la spital

o poză cu tramvaiul 13

Incidentul i-a șocat pe vatmanii de la CTP

Imediat după ce a venit poliția, vatmanul a avut nevoie de atenție medicală, deoarece avea sângerări în zona capului. Totuși, a revenit a doua zi la muncă, după acest incident. Însă nu va uita niciodată prin ce a trecut și avertizează oamenii că astfel de pericole apar când te aștepți mai puțin.

„Erau trei tineri care fumau în spatele vagonului, iar vatmanul a oprit și a mers la ei să le spună să nu mai fumeze sau să coboare la prima stație. Unul din ei l-a lovit, iar vatmanul a anunțat 112 și a venit poliția. A fost mai apoi la spital, deoarece avea hemoragie. În urma unei discuții civilizate s-a ajuns aici, nu e treaba noastră, în calitate de companie. Instituțiile competente se ocupă de astfel de cazuri, noi nu putem face prea multe lucruri. Vatmanul nu are atribuție de ordine, noi nu încurajăm altfel de comportamente, însă astfel de lucruri se întâmplă, din păcate. Noi plătim tributul educației după 1995 încoace”, a specificat Cristian Stoica, directorul CTP.

Reprezentanții CTP nu au, în acest moment, o soluție de protecție pentru angajații companiei, supuși zilnic riscurilor. La un moment dat, a fost semnalat un conflict și între angajații CTP.

Poliția face mai multe verificări

„La data de 19 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la un conflict ce are loc între doi bărbați într-un mijloc de transport în comun, din municipiul Iași. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Un vatman din Iași a fost luat la pumni de un tânăr. Angajatul CTP a ajuns la spital după ce a avut sângerări.

Comentarii
  • Mentalitate veche, de targ moldovenesc. La asa mentalitate, asa tramvaie, asa siguranta.

  • Ce nume are tanarul huligan?…..dar si insotitoarele?

  • Urmează să vă bată si șoferii.
    Ca nu mai încapeti pe străzi .
    Toti care vor sa vireze stanga sunt claxonati….

  • Stăpânilor ce sunteți!Nu era mai bine dacă îți vedeai de treaba ta,ai camere in clocitoare,făcea CTP plângere și nu mai încasai bătaie.Da voi nu,preferați să faceți gargara că aveți voi o grămadă de spirit civic,aveți numai de comentat,de ce deschizi geamul,de ce ții ușa blocată,de ce te tii de bara,etc.Sunteti provocatori și tupeiști,voi unii vatmanii,unii șoferii de autobuze și unii controlorii.de asta va înjură lumea,mai noi va umbla și la fălci.

  • Corect
    Sunt ale lor nu a primariei…..

  • Dute si fa asta in Germania ,Franta sau Serbia!!!!! Fumeaza ca nu patesti nimic…

  • Mentalitate de nesimțiți

    Ce căcat de oraș și de oameni: vatmanul este bătut fiindcă le-a spus ălora să respecte regulile civice și de bun-simț, ăia îl bat. Vine politia și … le dă amendă (!!!!) , după ce l-au lăsat inconștient pe jos.
    Apoi citesc în comentarii că vatmanul merita să ia bătaie…

  • Buton de panica pe fiecare mijloc de transport.Camere functionale de spreveghere.Contract cu o firma de paza!Ati vazut cum arata aia de la echipele de interventii??? Dupa 2-3 „interventii” se civilizeaza toti ! Romanul stie doar de bita !

  • Se baga careva la detiganizarea si demaghiarizarea Romaniei? Nuuuu… Asa ca va meritati soarta…

  • Cum am mai zis cu prostii sa nu te pui niciodata :))))))) Mai bine fugi

  • În ce țară trăim?

    Cum adică amendă??? Poate doar pentru că au fumat în tramvai. ”Lovirea și alte violențe” este infracțiune prevăzută Codul Penal, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani. Ce fel de poliție este aceasta care încurajează huliganismul? Cocalarul ăsta care a lăsat omul inconștient merită câteva luni de pârnaie, să-i sară impresiile din cap. În plus, să plătească daune materiale generate de blocarea liniei și lipsa tramvaiului de pe traseu, etc.

  • Tot vatmanul e vinovat? Ba voi sunteți retardați la cap?

  • era PESA sau Bozankaya aveau camere de luat vederi. dar cazanele astea nu au nici o camera video. esti victima sigura in caz de talharie, agresiune sau crima. conducerea CTP sa-i plateasca vatmanului despagubiri de 100.000 EUR ca nu i-a securizat locul de munca.

  • Ai vazut ce a spus dnul director?”Vatmanul nu are atribuție de ordine,” Face-ti-va ordine singuri. Nu va mai bagati in seama cu vatmanii si soferii. Lasati-i sa-si faca treaba ptr care sunt platiti.Nu sa traga de boschetari si de smekeri fara un leu in buzunar.Dati-i voi jos daca nu va convine langa cine calatoriti.Sunati la 112 si se rezolva.

  • Pai, nu ar trebui sa fie dus acest țigan la Bug?

  • Camerele nu rezolva nimic. Nu se uită în buzunarele călătorilor, că să le pozeze buletinul. Iasul nu e Coarnele Caprei, Totoesti sau Dagâța, unde toată lumea se știe cu toată lumea. De unde plm le scoateți?
    Gladiatorul merita rupt cu bătaia, nu atenționat.

  • Dupa aceste comentarii se intelage, ca golanii vor primi tort de ciocolata, sampanie si flori, iar vatmanul inca un pumn in ochi.

  • PENSIONAR DIN IASI

    MILITIA DIN IASI E CORUPTA INUTILA SI INCONSTIENTA ,IN ALEXANDRU PE STRADA BISTRITEI IN SCARI ,PE LANGA SCARI IN PARCUL DIN SPATELE SCARILOR A7 ,A6 ,A5 ,A4 TINERET IDIOT SI OLIGOFREN CONSUMA ALCOOL SI DROGURI ,TIGARI CU CANABIS ,HASIS SI MILITIA IAO DE UNDE NU E ,LIPSA TOTALA ,SESIZARI PESTE SESIZARI SI MILITIA NU SE IMPLICA DELOC !

  • primaru doarme politia la fel autoritatile di iasi dorm cand nu ne fura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *