Prima pagină » Local » Angajații CTP Iași, obligați să poarte uniformă: „Atât vatmanii, cât și șoferii vor primi veste”

Angajații CTP Iași, obligați să poarte uniformă: „Atât vatmanii, cât și șoferii vor primi veste”

17 mart. 2022, 07:00,
Maria Moldovanu, în Local

Uniforma devine obligatorie pentru toți angajații Companiei de Transport Public din Iași. Călătorii sunt rugați să sesizeze orice abatere de la aceste reguli. Andreea Luca Barna susține că este un proces în curs de derulare și nu știe când se va termina.

Ieri, 16 martie 2022, reprezentanții Companiei de Transport Public din Iași au anunțat că s-a impus un dress-code obligatoriu pentru toți lucrătorii companiei. Aceștia vor fi nevoiți să poarte o vestă de culoarea verde, pentru a putea fi diferențiați de restul călătorilor.

Uniformă obligatorie pentru angajații CTP: „Până la finalul procesului de implementare vor fi inscripționate”

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public (CTP) din Iași, Andreea Luca Barna, a vorbit pentru reporterii BZI despre noile acțiuni de reorganizare și eficientizare a activității. Femeia susține că este un proces în curs de derulare, astfel încât toți angajații CTP vor intra în posesia noilor uniforme și vor fi obligați să le poarte.

„Este un proces în curs de derulare și cu toții, atât vatmanii cât și șoferii, vor primi aceste veste de culoare verde, care este reprezentativă a CTP Iași”, declară Andreea Luca Barna.

Despre inscripționarea uniformelor, purtătorul de cuvânt al CTP Iași spune că totul este în curs de desfășurare și nu știe când exact se va finaliza acest proces.

„Procesul de dotare a șoferilor și vatmanilor cu aceste veste este în derulare și până la finalul lui de implementare vor fi și inscripționate. Nu vă pot spune o dată exactă când toate astea vor lua sfârșit”, menționează purtătorul de cuvânt CTP Iași.

Sesizări și reclamații cu privire la nerespectarea regulilor

După ce compania a postat pe pagina de Facebook informația legată de obligativitatea purtării noilor veste, a apărut un val de reacții din partea călătorilor. Oamenii susțin că unii vatmani nu respectă regulile și evită să poarte uniforma, care este, teoretic, obligatorie.

„Acum aproximativ o oră am călătorit cu tramvaiul 13 din Piața Unirii spre Copou, se făcea schimbul de vatmani când am urcat în tramvai și controlorii care au urcat și ei la aceeași stație nu aveau astfel de veste. Era un domn și o doamnă pe care îi știu de mai mult timp pentru că i-am mai văzut mai demult controlând prin tramvaie”, comentează un călător.

La aceste acuzații, Andreea Luca Barna a răspuns că uniformele nu au fost încă virate către tot personalul. Purtătorul de cuvânt al CTP lași le-a transmis călătorilor că pot sesiza orice încălcare de acest gen prin intermediul rețelelor de socializare, telefonic sau pe site.

„Noi am comunicat călătorilor din mediul online faptul că dacă observă că ai noștri controlori nu poartă vestele, pe care sunt obligați să le poarte, să ne sesizeze. Suntem deschiși să primim feedback-uri, reclamații, sesizări pe pagina noastră de Facebook, Instagram, pe site sau telefonic. Suntem deschiși, pentru că noi dorim să ne îmbunătățim activitatea. Dacă sunt călători care observă situații de genul, să ne anunțe și noi vom lua măsuri astfel încât situația să nu ne scape de sub control”, adaugă Andreea Luca Barna.

Începând cu luna martie, angajații CTP Iași sunt obligați să îmbrace vestele cu care au fost echipați pentru a le purta în timpul desfășurării activității de control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *