Prima pagină » Economic Local » Angajații APIA Iași protestează joi, 4 mai 2023, în Piata Victoriei din București
Angajații APIA Iași protestează joi, 4 mai 2023, în Piata Victoriei din București

Angajații APIA Iași protestează joi, 4 mai 2023, în Piata Victoriei din București

03 mai 2023, 10:43, 2 ,
BZI.ro, în Economic Local

Protest de amploare al angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură! Funcționarii din Iași dar și din alte zone ale țării protestează mâine 4 mai 2023, în Piața Victoriei, începând cu ora 11:00. Angajații din teritoriu sunt nemulțumiți că nu sunt pe aceeași grilă de salarizare cu angajații de la București. Aceștia vor uniformizarea salarizării dar și uniformizarea acordării sporului de 15% pentru condiții vătămătoare pentru angajații MADR și a instituțiilor subordonate.

Proiectul de lege a fost blocat la Camera Deputaților după ce a primit toate avizele favorabile iar Guvernul României a dat aviz negativ.

„Având în vedere lipsa de reacţie la apelurile transmise Guvernului României şi Camerei Deputaţilor pentru deblocarea proiectului de lege PLX 10/23, constând în uniformizarea salarizării personalului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, instituţie publică în subordirea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Sindicatul Naţional APIA afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe AGROSTAR, va organiza în dată de 4 mai 2023, un miting de protest în Piaţa Unirii, începând cu ora 11.00 până la ora 14.00.

Vor participa la acţiunea de protest peste 1000 de angajaţi ai APIA, membri ai Sindicatului Naţional APIA.

Ne exprima profundă dezamăgire şi indignare la modul în care suntem priviţi de către Guvernului României. Suntem cei care derulează anual peste 15 miliarde de lei care intră în buzunarele mereu goale ale fermierilor romani. Derulăm anual peste 100 de scheme de plăţi, măsuri şi submasuri, primim, gestionam şi autorizam peste 1 milion de cereri de plată, structura de personal de la APIA fiind subdimensionata.

Şi ce am cerut? Nu sporuri, nu sume suplimentare pentru timpul lucrat peste program, ci doar îndreptarea unei erori. Rezolvarea unei nedreptăţi care persistă din momentul în care, prind Legea nr. 153/ 2017 APIA a fost pusă în mod ERONAT pe 2 anexe de salarizare.

Protestele care vor începe se vor derula pe o perioadă nedeterminată, până când coaliţia aflată la guvernare va repara această nedreptate”, a transmis Sindicatul Naţional APIA.

Comentarii
  • Eu zic sa protesteze și pentru spagute

  • Cu vataful de Jitareanu în frunte? Nesatui. Sa îmi spuneți cum e posibil sa ia doar unii fermieri subvenția chiar daca nu au contracte de arenda cu proprietarii terenurilor. Nu asta trebuie sa verificați, Domnule director?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *