Prima pagină » Economic Local » Angajații acestei instituții sunt disperați. Speră ca soluția să vină din partea Guvernului
Angajații acestei instituții sunt disperați. Speră ca soluția să vină din partea Guvernului

Angajații acestei instituții sunt disperați. Speră ca soluția să vină din partea Guvernului

06 feb. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Sindicatul Național al Gărzii de Mediu trage un semnal de alarmă asupra unei situații care afectează mii de angajați de la toate comisariatele județene, inclusiv Iașul. De aproximativ trei săptămâni, Garda Națională de Mediu nu are un comisar general numit în funcție. Acest lucru afectează activitatea instituției care riscă să intre în blocaj din cauza unui ordonator de credite și a unui buget aprobat pentru anul 2020. Astfel, comisariatele județene nu pot onora plățile cu furnizorii de energie electrică, telefonie mobilă, combustibil, asigurări și reparații autoturisme din dotare, gaze și nici nu pot reînnoi contractele care au expirat la sfârșitul anului.

Activitatea instituției ar putea înceta

Mai grav este faptul că angajații din cadrul Gărzii de Mediu Iași, dar și din celelalte comisariate din țară riscă să nu mai primească salariile pentru luna ianuarie.

„Având în vedere cele menționate, Sindicatul Național al Gărzii de Mediu solicită rezolvarea cu celeritate a acestei situații și intrarea de urgență pe un făgaș normal de funcționare a instituției. În cazul în care Guvernul României, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MAP) nu vor găsi soluții, există riscul ca activitatea instituției să înceteze cu toate repercusiunile ce rezidă în această situație”, susține Valentin Neagoe, președinte al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

Se caută soluții

Contactat telefonic de către reporterii Bună Ziua Iași, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, susține că se va găsi o soluție în această situație.

„Ne-am întâlnit astăzi de dimineață (n.r.- ieri, 5 februarie 2020) cu reprezentanții sindicatului, am transmis solicitările către Guvern, ne vom întâlni și săptămâna viitoare pentru noi discuții. Momentan ne gândim să fie propus comisar adjunct domnul Popa, de la Garda de Mediu Tulcea”, a declarat Costel Alexe, ministrul MAP.

În cadrul Gărzii de Mediu Iași sunt angajate aproximativ 40 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`