Prima pagină » Titlurile zilei » Angajați cu două salarii la o instituție din subordinea CJ Iași. Directorul Vlad Babă: „Când găsești 11 profesori cu două norme peste medie atunci nu e normal” – FOTO

Angajați cu două salarii la o instituție din subordinea CJ Iași. Directorul Vlad Babă: „Când găsești 11 profesori cu două norme peste medie atunci nu e normal” – FOTO

11 mai 2022, 02:00, 10 ,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

La o instituție subordonată CJ Iași au fost descoperiți angajați cu două salarii lunare. Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași, condusă de Vlad Babă, a devenit centrul unui scandal uriaș între mai multe tabere. La evaluarea anuală a managerului, angajații Școlii s-au revoltat chiar în fața comisiei venită de la CJ Iași. Managerul arată că o parte dintre profesori s-au îndreptat împotriva lui pentru că le-a stricat afacerile pe banii școlii.

Val de plecări dintr-o instituție subordonată Consiliului Județean (CJ) Iași. Scandalurile au ajuns să se țină lanț la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”, unde manager este Vlad Babă, cunoscut în lumea spectacolelor artistice din Iași. Evaluarea anuală a managementului de la Școala de Arte s-a lăsat cu nemulțumiri, după ce unii angajați au dat năvală peste comisia de evaluare. Managerul spune că a găsit angajați și cu două salarii, fără prea multă activitate, ceea ce a dus la conflictul spontan din instituție

Angajați cu două salarii la o instituție a CJ Iași! Scandal cu managerul Școlii de Arte

O parte dintre cadrele care activează la Școala Populară de Arte au făcut front comun și și-au declarat nemulțumirile la adresa managerului Vlad Babă. Oamenii au arătat că acesta nu comunică deloc cu ei, că ia tot felul de decizii în detrimentul instituției. Astfel, la evaluarea anuală a managerului ce a avut loc săptămâna trecută, unii profesori au venit să ceară schimbarea acestuia. Și anul trecut, managerul a avut un tratament asemănător, însă o parte dintre profesori l-au susținut.

Totul ar fi plecat de la o verificare făcută de Serviciul Audit și Corp Control de la CJ Iași care a evidențiat mai multe nereguli la Școala Populară de Artre, conform managerului.

Angajații au intrat peste comisia de evaluare

Totul a culminat cu evaluarea ce a avut loc în cursul săptămânii trecute și unde angajații au încercat să discute cu cei din comisia de la CJ despre nemulțumirile la adresa lui Vlad Babă.

„Vorbim de buna funcționare a școlii. Aici nu vorbim doar de piese de mobilă, ci și de relația cu oamenii. Sunt oameni pe aici care au încercat să discute cu dumnealui și nu au avut cu cine. S-a ajuns astfel și la unele demisii”, a spus unul dintre angajații școlii, nemulțumit de activitatea managerului instituției subordonate Consiliului Județean Iași.

Managerul Vlad Babă: „Am găsit profesori cu două salarii pe lună”

Pe de altă parte, Vlad Babă a precizat cum a ajuns să descopere că unii profesori au două salarii lunare, în condițiile în care nici nu au cursanți suficienți.

„Revolta lor a plecat în februarie 2021, când am chemat auditul și corpul de control, la câteva luni de la preluarea mandatului meu. Am sesizat mai multe ilegalități găsite aici, iar asta a dus la un val de nemulțumiri. În urma controlului s-au găsit carențe în regulamentul de ordine interioară, s-au găsit norme peste medie. Adică un profesor avea două salarii, în condițiile în care legea îți spune că ai dreptul la o normă. Când găsești 11 profesori cu două norme peste medie, atunci nu e normal. Școala este un așezământ cultural. Dar ei au dorit să fie ca o școală a Ministerului Educației, să beneficieze de concedii și altele. De aici a plecat totul”, a spus Vlad Babă.

Demisii la Școala Populară de Arte Iași! Mai mulți angajați au ales să plece

Surse din mediul administrativ au arătat că în ultima perioadă au plecat mai multe persoane din cadrul instituției de cultură. La Școala Populară de Arte „Titel Popovici” din Iași lucrează 30 de persoane. Din acestea, o parte sunt profesori, iar restul sunt angajați TESA. Printre cei care au plecat se numără angajați de la secretariat, dar și din partea administrativă a instituției.

„La evaluare, nouă profesori s-au oprit dis-de-dimineață în fața comisiei ca să mă pice, că nu sunt competent etc. Comisia a evaluat managementul, nu a fost una de disciplină. Ei mint când spun că nu vreau să comunicăm. Le-am trimis adrese de convocare, dar nu au vrut să vină deloc. Din cauza acestui scandal, au ales și oamenii angajați să plece. A plecat economista, administratorul, doi profesori vor să plece la finalul anului. Oamenii nu mai suportă această tensiune creată. Aș vrea să închei cu această pildă din Biblie – «nu dați lucruri sfinte câinilor, nici mărgaritare porcilor, pentru că le vor călca în picioare și se vor năpusti asupra voastră»”, a mai pus managerul Școlii de Artă.

Comisia de evaluare a fost nemulțumită

Evaluarea managerului a atras nemulțumirea celor din comisia Consiliului Județean (CJ) Iași. Din comisie au făcut parte două cadre didactice, un consilier județean, un angajat de la Compartimentul Resurse Umane și unul de la Direcția Juridică de la CJ. Unul dintre cei care au făcut parte din comisie, consilierul județean USR Adrian Slabu, a arătat că prezentarea managerului Școlii de Arte a lăsat mult de dorit.

„Din punctul meu de vedere, nu pot să spun că aș fi nemulțumit de activitatea domnului manager, ci de ceea ce a prezentat el. A atins planul de management, dar în ceea ce privește cel puțin prima parte, el nu a prezentat activități concrete făcute în cadrul școlii, cu un plan de management cu ce trebuie făcut. Obiectiv vorbind, dacă vrei să faci o evaluare, trebuie să ai niște ținte. I-am pus în vedere să continue cu o activitate care să-i îmbunătățească obiectivele”, a spus Adrian Slabu, membru în comisia de evaluare a managerului Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

Scandalul de la Școala Populară de Arte nu este primul unde au fost evidențiate salariile de la instituțiile din subordinea CJ Iași.

Comentarii
  • Interesanta ascensiune a acestui baiat MC. In urma cu 10 ani nu avea dupa ce manca, dar nu asta-i problema. Problema este cu Scoala de Arte si dosarele penale ale lui si ale lui Alexe Costel. Ieri Costel dadea cu subsemnatul pe la DNA. Lasand la o parte povestea asta de doi lei cu aceste cadre didactice, tare cred ca Baba nu termina mandatul la Scoala de Arte. Prea a belit banul public si aducerea de prieteni in institutie.

  • Baba il trage la puscarie ce Alexe.

  • Este o scoala cu multe probleme din partea profesorilor, am fost elev acolo si stiu ce zic.
    Profesori care nu vor sa munceasca, putini cursati si salarii duble, normal ca nu au fost multumiti cand noul manager i-a pus la treaba si le-a modificat salarul conform legii.
    Vlad Baba incearca sa faca ceva bun pentru comunicare, din pacate nu are cu cine.

  • ..Iar lepra asta mediocra pe prima pagina.Asta e nivelul…toti astia ca el sunt scoliti la terasele de fitze,abia de au vazut facultatea,toti mana in mana. Sa vedem cum se descurca cu DNA ul… am auzit ca e de nashpa rau.. !! :)))) ..programe artistice se fac si in penitenciar. Succes!!!!

  • Pai e normal ca un profesor sa aiba 2 salarii, 2 norme?
    E vorba de 11 profesori, afica ca la smecheri, ei facea legea pe acolo!
    Dar tinerii care vor să se angajeze NU INCAP de acesti comunisti, care cred ca lor li se cuvine totul.
    Cu Baba Dna sa isi faca treaba, dar ce a descoperit acolo, cred ca e peste tot, o mafie a bosorogilor care nu vor sa pleca sau sa lase locul la profesionisti.
    Teoretic asa e in Ro, bugetaru e stapan pe plantatie si pwlinea sufera de pe urma grohilor!

  • Puscarias Baba si puscarias Alexe! Doi corupti puscariasi.

  • Trebuie sa recunosc că până la venirea lui Baba la Școală de Arte, nici nu știam de existenta unei asemenea instituții. Numal că atunci când intri tare in profesori și îi pui la treabă nu le pica bine. Iar dacă le a umblat și la salarii….

  • Vlad Baba este un om onest. O sa vedeti, scapa de toate plângerile penale facute aiurea de angajații școlii.

  • Un oportunist. A vrut să fie primar!!!???

  • Profesorul, nu are dreptul la mai mult de 1,5 norma/an,in sustemul de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *