Prima pagină » International » Angajatele unui bordel din Spania, testate pozitiv cu Covid-19. S-a deschis o anchetă epidemiologică
Angajatele unui bordel din Spania, testate pozitiv cu Covid-19. S-a deschis o anchetă epidemiologică

Angajatele unui bordel din Spania, testate pozitiv cu Covid-19. S-a deschis o anchetă epidemiologică

17 aug. 2020, 15:00,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Într-un oraş spaniol s-a deschis o anchetă epidemiologică după ce s-a descoperit un focar de coronavirus la un bordel local. Opt angajate ale clubului „Las Palmeras” au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19.

Focar de coronavirus la un bordel din Spania

Autorităţile spaniole au demarat o anchetă epidemiologica pentru a descoperi potențiale cazuri de COVID-19, după ce s-a descoperit un focar de SARS-CoV-2 la un bordel local.

Nu mai puţin de opt lucrătoare au fost diagnosticate cu noul coronavirus, iar descoperirea a provocat un adevărat scandal la nivel local în orășelul Alcazar de San Juan, în Ciudad Real, potrivit presei locale.

Femeile au fost izolate de urgenţă, iar în acest moment autoritățile se luptă să identifice toate persoanele care au avut contact direct cu acestea. Din păcate, eforturile nu dau rezultate, întrucât majoritatea clienților ar fi căsătoriți și vor să-și țină în secret escapadele.

Locuitorii sunt nemulţumiţi și le este frică că numărul cazurilor de Covid-19 ar putea creşte într-un ritm alert în orașul cu 30.000 de locuitori, ceea ce ar atrage după sine instituirea de noi restricții.

Conform presei locale, clubul, „Las Palmeras” le-ar fi cerut clienților să poarte măști de protecţie și să se spele pe mâini, însă natura activității exclude respectarea regulii de distanțare socială, impuse de autorităţi.

Ciudad Real este provincia cu cele mai multe cazuri de coronavirus înregistrate de la începutul pandemiei și una dintre cele mai mari rate de deces.

„Cartier Roșu” din Amsterdam s-a redeschis

Celebrul „Cartier Roșu” din Amsterdam s-a redeschis după o lungă perioadă în care a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus, însă lucrătorii sexuali și clienții trebuie să respecte noi reguli pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, relatează The Guardian.

Olanda a închis toate bordelurile la jumătatea lunii martie și plănuise să le mențină închise până în septembrie. În urma scăderii numărului de noi cazuri, însă, guvernul a decis redeschiderea lor mai devreme.

Lucrătoarele sexuale trebuie, însă, să verifice dacă clienții lor suferă de simptome ale COVID-19 dar și să ia măsuri de prevenție, precum dezinfectarea mâinilor și renunțarea la săruturi sau alt tip de contact „față-la-față”, acestea din urmă fiind interzise conform noilor reguli. Toate obiectele atinse de clienți trebuie, de asemenea, dezinfectate.

Felicia Anna, o româncă de 34 de ani care lucrează în Cartierul Roșu spune că „se simte bine” să fie din nou la muncă. Femeia, care este și șefa unui sindicat al lucrătoarelor sexuale din Amsterdam, spune că mulți dintre cei care lucrează în acest domeniu au trecut prin dificultăți financiare pe perioada pandemiei.

„Sunt rezervată total pentru ziua de miercuri”, spune Foxxy, lucrătoare sexuală și activistă la un ONG din Amsterdam.

Olanda a legalizat prostituția în anul 2000

Olanda a legalizat prostituția în anul 2000, iar lucrătorii sexuali trebuie să se înregistreze la camera de comerț și să plătească taxe pentru activitatea lor. În jur de 7000 de persoane lucrează în acest domeniu, în Amsterdam, conform datelor oficiale.

Tururile turistice ghidate în Cartierul Roşu din Amsterdam, Olanda, vor fi interzise, ca parte a acţiunilor de a reduce afluxul de vizitatori în centrul istoric al oraşului, dar şi pentru că arată lipsa de respect faţă de persoanele care oferă servicii sexuale în mod legal, potrivit The Guardian.

„Nu mai este permis, în epoca aceasta, că persoanele care oferă servicii sexuale să fie privite ca o atracţie turistică”, a declarat Udo Kock, consilier municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024