Prima pagină » Local » Angajat al unui spital din Iaşi, condamnat din cauza ierbii! Ieşeanul nici nu şi-a dat seama că face o infracţiune
Angajat al unui spital din Iaşi, condamnat din cauza ierbii! Ieşeanul nici nu şi-a dat seama că face o infracţiune

Angajat al unui spital din Iaşi, condamnat din cauza ierbii! Ieşeanul nici nu şi-a dat seama că face o infracţiune

07 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un angajat al unei unităţi medicale din judeţul Iaşi a fost condamnat din cauza ierbii. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii l-au amendat penal cu 4.000 de lei pe Ioan Mardar, fochist la Spitalul Pădureni-Grajduri, pentru furt. De fapt, anchetatorii spun că, în perioada 14 – 15 iulie 2017, ieșeanul a cosit și a furat iarba de pe terenul unei femei, cauzându-i un prejudiciu de 400 de lei

La finele săptămânii trecute, judecătorii ieşeni l-au condamnat din cauza ierbii pe angajatul unei unităţi medicale din judeţ.

Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au amendat penal cu suma de 4.000 de lei (echivalentul a 200 de zile-amendă X 20 de lei/zi) pe Ioan Mardar (63 de ani), fochist la Spitalul Pădureni-Grajduri, sub acuzaţia de furt.

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ioan Mardar, condamnat din cauza ierbii

Procesul ieşeanului Ioan Mardar a început pe data de 5 noiembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată pe individ sub acuzaţia de furt. „În perioada 14 – 15 iulie 2017, inculpatul a cosit și a sustras iarba de pe terenul categoria fânețe, parcela 149/6/1, aparținând persoanei vătămate, cauzându-i un prejudiciu de 400 de lei”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

Pe data de 18 iulie 2017, persoana vătămată a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, pe data de 15 iulie 2017, Ioan Mardar ar fi intrat pe terenul ei, categoria de folosinţă fâneţe, şi i-a cosit fânul, cauzându-i un prejudiciu de 400 de lei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, într-adevăr, persoana vătămată are o suprafaţă de teren de 5.000 de metri pătrați în extravilanul satului Şcheia, județului Iași, categoria fâneţe, în baza certificatului de moştenitor din 15 aprilie 2013. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Angajatul spitalului din judeţul Iaşi a recunoscut că a luat iarba

La audieri, ieşeanul Ioan Mardar (63 de ani) a precizat că, în anul 2014, a cumpărat suprafaţa de 0,5 ha păşune situată în tarlaua de la soţul persoanei vătămate, în baza unui înscris numit „zdelcă”.

„Înainte de anul 2014, am stăpânit această suprafaţă de teren în baza contractului de arendă încheiat cu numitul, care, între timp, a decedat. La momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare, el mi-a spus că terenul este moştenire de la părinţii săi”, a subliniat angajatul Spitalului Pădureni-Grajduri în faţa instanţei.

Pe de altă parte, ieşeanul Ioan Mardar a recunoscut că, în luna iulie 2017, a cosit iarba de pe suprafaţa de 0,5 ha păşune şi a transportat fânul la domiciliul său. De altfel, acesta a şi fost văzut de martori în timp ce strângea fânul de pe terenul aparţinându-i persoanei vătămate. Acum, rămâne de văzut dacă angajatul spitalului din judeţul Iaşi, condamnat din cauza ierbii, va contesta sau nu sentinţa emisă în cazul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`