Prima pagină » Economic Local » Angajări în străinătate, în domeniul construcțiilor. Ce oferte de muncă sunt pentru ieșenii care vor să se angajeze?
Angajări în străinătate, în domeniul construcțiilor. Ce oferte de muncă sunt pentru ieșenii care vor să se angajeze?

Angajări în străinătate, în domeniul construcțiilor. Ce oferte de muncă sunt pentru ieșenii care vor să se angajeze?

26 sept. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Ieșenii se pot angaja în străinătate, în domeniul construcțiilor. Companiile oferă salarii cuprinse între 25.000 de euro brut, anual, și 40.000 de euro brut, anual. Astfel, un salariu net poate ajunge la 1.600-2.200 de euro, lunar.

Ieșenii care vor să lucreze în domeniul construcțiilor, în străinătate, se pot angaja în Austria sau Belgia. O companie din Austria angajează 5 lucrători în beton. Aceștia pot câștiga 40.000 de euro brut, anual, adică în jur de 2.000 de euro net, lunar. Candidații trebuie să aibă pregătire profesională ca zidar, experiență în domeniul fațadelor clădirilor rezidențiale, clădirilor industriale, turnurilor de răcire, centralelor electrice, parcărilor și garajelor subterane, podurilor rutiere și feroviare, structuri hidraulice (lacăte, bariere, amenajări portuare), rezervoare de apă potabilă, clădiri stații de epurare, biserici și clopotnițe, dar și interes față de sarcinile de construcții din punct de vedere tehnic. Plata se bazează pe contractul colectiv pe ramură, în Austria, cu disponibilitatea pentru plăți suplimentare semnificative (în funcție de pregătire și experiență profesională). Angajații trebuie să aibă cunoștințe de limbă germană.

Ieșenii se pot angaja în străinătate, în domeniul construcțiilor, pentru salarii de mii de euro

Tot în Austria se pot angaja ieșenii ca lăcătuș mecanic. Aceștia trebuie să fie formați în domeniul tehnologiei metalelor, iar experiența în domeniul electric și pneumatic constituie avantaj. Salariul este tot 40.000 de euro brut, anual. Plata se bazează pe contractul colectiv pe ramură, în Austria, cu disponibilitatea pentru plăți suplimentare semnificative (în funcție de pregătire și experiență profesională), fiind necesare cunoștințe de limba germană. Un angajator din Austria caută tehnician punere în funcțiune mașini cu comandă numerică (m/f/x). Sunt necesare studiile de specialitate finalizate (electrician, tehnician în mecatronică auto etc.; disponibilitatea de a călători pentru punerea în funcțiune națională și internațională, muncă independentă, orientată spre rezultate, combinată cu talent organizațional, dar și permis categoria B.

Salarii de peste 1.000 de euro pentru ieșenii care lucrează în străinătate

Cele mai multe oferte de muncă, din străinătate, sunt în Austria. Astfel, o companie angajează 5 vopsitori industriali. În CV, trebuie specificată formarea profesională absolvită ca vopsitor industrial sau curs de calificare, iar candidatul să aibă permis categoria B. O firmă din Norvegia are nevoie de tinichigiu auto, cu diplomă sau certificat de calificare. Salariul poate fi între 1.500 și 1.700 de euro, lunar. În Belgia, se fac angajări.

O firmă angajează electricieni pentru iluminat stradal, plătit cu 18,33 euro brut/oră. Sunt necesare cunoștințe de limba olandeză/franceză/engleză. Tot în această țară este nevoie de instalator șemineu/sobă. Acesta trebuie să fie atent la detalii, muncitor calificat și profesionist cu pasiune pentru meserie, lucrător bun, care dorește să fie lucrurile bine făcute, să aibă experiență în gaz sau electricitate, dar și permis de conducere tip B. Salariile sunt cuprinse între 1.600 și 1.800 de euro, lunar. Sute de locuri de muncă sunt disponibile persoanelor cu studii medii.

Locuri de muncă vacante în Iași, în domeniul construcțiilor

Patronii din Iași sunt disperați pentru că nu găsesc angajați! Numărul total de locuri de muncă vacante a ajuns la 1.000 de posturi, în creștere, în ultimele două luni. Cei care vor să se angajeze au disponibile posturi în domeniile construcții și servicii, atât pentru persoane cu studii medii, cât și studii superioare.

Persoanele care au diplomă de liceu se pot angaja la Eurotel Electronic Systems SRL, ca tehnician pentru sisteme de detecție, supraveghere video și control acces studii liceale. De asemenea, C.T Prestator SRL angajează tehnician electromecanic, iar Map Admin Trate angajează agent pentru curățenie clădiri și mijloace de transport. Persoanele interesate se pot angaja ca agenți de securitate, agenți de vânzări sau ajutor de bucătar. Salariile pentru ieșenii cu studii medii sau liceale sunt cuprinse între 2.239 de lei, respectiv salariul minim pe economie, și 3.500 de lei. De asemenea, ieșenii se pot angaja în străinătate, în domeniul construcțiilor.

Comentarii
  • Sunteți total pe lingă drum , prin șanțuri !, cum adică tinichigiu auto în Norvegia 1500-1700 euro salar pe lună ? Ați fumat ierburi ? Poate pe saptamîna !, salariu mediu e de vreo 5.000 euro pe lună la care poți băga ore suplimentare cam 150% și mai primești încă un salariu bani de concediu și returnare de taxe anuale cam încă un salariu ! , știu români la firma de curățenie la spălat pe jos care fac 5000-6000 de euro pe lună dar aleargă zi lumina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`