Prima pagină » Economic Local » Angajări în Iași, pentru persoanele cu studii medii. Salariile acordate de angajatori au crescut
Angajări în Iași, pentru persoanele cu studii medii. Salariile acordate de angajatori au crescut

Angajări în Iași, pentru persoanele cu studii medii. Salariile acordate de angajatori au crescut

27 iun. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Cei care vor să se angajeze în Iași și au studii medii au la dispoziție peste 700 de locuri de muncă vacante. A crescut numărul ofertelor angajatorilor în această perioadă, dar și salariile. Aceștia acordă remunerații mai mari cu 10 la sută, pentru a atrage angajații. Problema lipsei forței de muncă persistă de câțiva ani în Iași

Cei care au studii medii și vor să se angajeze în Iași au la dispoziție peste 700 de posturi. Patronii din Iași au transmis ofertele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Cele mai multe posturi sunt pentru persoanele cu studii medii, un număr de 767, în domeniile comerț, industrie sau construcții. Astfel, în domeniul serviciilor sunt disponibile aproape 365 de posturi, în construcții sunt 452 de oferte de muncă, iar în industrie și confecții – 111 posturi. Salariile oferite de angajatori în aceste domenii au crescut cu 10 la sută, fiind cuprinse între 2.700 și 7.500 de lei, în funcție de experiență și postul pentru care aplică cei interesați.

Angajatorii din domeniul construcțiilor derulează proiecte imobiliare și au nevoie de angajați pe diverse posturi, precum dulgher, faianțar sau muncitor necalificat instalații pentru construcții. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei lunar. Das SRL, Arcadis SRL, AG Steel Building & Cladding SRL au nevoie de faianțari și zidari. De asemenea, Construcții Hidrotehnice, Das SRL, Raba Ion și Păvălăscu Construct caută faianțari.

Ce cursuri pot să urmeze șomerii din Iași?

Cei care vor să se angajeze și sunt șomeri înregistrați la AJOFM pot participa la cursuri gratuite. Sute de ieșeni au absolvit cursurile de reconversie profesională organizate de AJOFM în acest an. Ieșenii pot participa la cursurile gratuite organizate pentru 22 de meserii. Astfel, ieșenii pot să devină specialiști în domeniul HoReCa și să urmeze cursurile de bucătar, ospătar, ajutor de bucătar, cameristă sau recepționer. De asemenea, pentru posturile de frizer, coafeză, instalator de instalații tehnico-sanitare și de gaze sau de electrician constructor se organizează cursuri, dar și pentru confecționer tâmplărie de aluminiu și mase plastice ori agent de securitate. Alte meserii pentru care se organizează cursuri de reconversie profesională sunt contabil, specialist în resurse umane sau femeie de serviciu și îngrijitor de spații verzi.

Se fac angajări în străinătate

Ieșenii se pot angaja în Norvegia, ca muncitori în acvacultură. O companie din această țară are nevoie de 50 de muncitori. Potrivit anunțului de angajare, experiența din producția de somon sau alte produse alimentare este un avantaj, dar nu o necesitate. Ieșenii pot câștiga 207,78 NOK pe oră, adică 18,15 euro/oră. De asemenea, angajații trebuie să vorbească limba engleză cursiv. Tot în Norvegia se fac angajări în domeniul auto. Astfel, o firmă din această țară are nevoie de 20 de mecanici de autovehicule și camioane. Viitorii angajați trebuie să aibă minim trei ani de experiență în domeniu și cunoștințe de limbă engleză sau norvegiană. Ieșenii care vor să se angajeze pot solicita informații de la AJOFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *