Prima pagină » Cultural » Andrei Theodor a obținut cel mai slab rezultat din istoria României la Eurovision. Momentul său a stârnit un val de controverse

Andrei Theodor a obținut cel mai slab rezultat din istoria României la Eurovision. Momentul său a stârnit un val de controverse

15 mai 2023, 09:22, 19 ,
în Cultural

Momentul României la Eurovision 2023 a stârnit un val de controverse. Theodor Andrei nu s-a calificat în marea finală a concursului european, fapt care i-a nemulțumit pe fani. Tânărul nu doar că nu a prins loc în etapa finală, ci s-a clasat pe ultima poziție din semifinala a doua. România și San Marino sunt singurele țări cu punctaj zero în acest an.

Este cel mai slab rezultat din istoria României la Eurovision. Prestația țării noastre nu doar că nu a prins loc în marea finală Eurovision Song Contest 2023, ci s-a clasat pe ultimul loc în semifinala a doua. Fanii celebrului concurs muzical sunt dezamăgiți de tot momentul României pe scena mare de la Liverpool. Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and On)“, și San Marino s-au clasat, la egalitate, pe ultimele două locuri în semifinala a doua, la ESC 2023. Tânărul a reușit „performanța” de a obține punctaj nul.

Andrei Theodor a obținut cel mai slab rezultat din istoria României la Eurovision

Țara clasată pe ultimul loc din prima semifinală, Malta, a obținut totuși 3 puncte. Țara noastră, niciunul.

Este cea mai slabă prestație a României de până acum. Chiar dacă în alți ani, țara noastră nu a reușit să treacă de semifinale, foștii reprezentanți tot au adunat puncte. În anul 2023 nu s-a întâmplat asta. În semifinale a votat doar publicul, nu și juriile de specialitate. În Finală au apărut și voturile specialiștilor, la care s-a adăugat televotingul.

Încă de la început, țara noastră a fost cotată cu cele mai puține șanse în concursul din acest an. Conform datelor prezentate de eurovisionworld.com, România era plasată pe ultimul loc în a doua semifinală, cu șanse de 6% să se califice în marea finală. Se afla plasată pe ultimul loc în clasamentul general.

Eurovision 2023 a fost câștigat de Loreen, pentru a doua oară. Trofeul merge în Suedia, după ce cunoscuta artistă a facut un show incendiar pe scena de la Liverpool. Piesa „Tattoo” a fost cel mai bine votată la juriile de specialitate și pe locul al doilea la votul publicului. În anul 2012, Loreen câștiga Eurovision Song Contest cu piesa „Euphoria”. Finlanda s-a clasat pe locul doi, urmată de Israel cu melodia „Unicorn”.

Eșecul României de la Eurovision a fost prezis și de către Mihai Trăistariu

Eșecul României de la Eurovision a fost prezis și de către Mihai Trăistariu. În fiecare an artistul analizează reprezentanții României, iar de data aceasta lui Theodor Andrei nu i-a dat nicio șansă. Mihai Trăistariu a spus că reprezentantul României la Eurovision din acest an este un tânăr cu mult talent, însă melodia pe care a ales-o a fost una destul de proastă care nu avea cum să aibă priză la public.

„Am încredere în el ca artist, îl cunosc de mic, l-am jurizat pe la 4-5 concursuri, era foarte bun, se remarca încă de pe atunci, avea personalitate, deci el ieșea din mulțime. Am înțeles că face și actoria acum, este dezinvolt, are scena la picioare. Problema este că piesa pe care a ales-o nu mi se pare cine știe ce. Stilul abordat, rock-ul ăsta agresiv, limba română, parcă nu văd… Părerea mea e că nu face mare brânză cu piesa asta. El ca artist îmi place, dar piesa asta nu.

M-am uitat la sondaje, casele de pariuri din Europa l-au pus pe locul 42 din 43, ultima e Albania, deci dacă ar fi să fie așa… Oricum asta e, nu mai poate să schimbe piesa, trebuie să meargă mai departe. Poate vine cu o schimbare, cu un show spectaculos, ceva. Sunt și străini care vin cu piese de rahat și după o lună de pregătiri fac un show trăznet, iau ochii, culeg voturi și schimbă clasamentul”, declara Mihai Trăistariu.

Comentarii
  • nu inteleg nebuneala asta cu eurovisionu’. acolo e show si interese, nu muzica. uite la castigatoarea de anu’ asta. zici ca acu a scapat de la ocna si canta de bucurie.

  • CASTIGA DOAR CARE E MAI GAY SI CARE ARE GAOZUL MAI LARG

  • arda-te focul de gunoi

  • Nu e vina lui, e vina celor care l-au trimis acolo!!!

  • Atata au știut romanii sa voteze, asta le-a placut. De Rares Prisacariu nu le place. Cine-i Huidu, Godina, etc….? Toti marii oameni al tarii sunt plecati din judetul Botosani. Pardon… Mai citiți si voi.

  • Vina nu e a lui..ci a celor care promoveaza asa ceva..Oameni care castiga o caruta de bani pe spatele prostilor. Afara cu ei ,buget zero..Cheltuie banii statului nu ai lor personali..Nu avem bani dar aruncam cu ei..Rusine…Rusine..Austeritate si tu cheltui bani pe prosti..ce prosti ne credeti..mai bine canta un cioban din fluier ..decat parazitii de voi care mancati si chefuiti pe banii Statului Roman..

  • O pe linie, așa concurs jenant nu exista,au fost vreo 5 bunicei restul circ gay și sataniști

  • Tipul nu este gay. Televiziunea romana la imbracat asa, probabil au vrut sa castige cu votanti din cumunitatea gay

  • Individul nu este gay. Televiziunea romana a Mizat pe torturi din zona asta

  • Toata Moldova este in televisione romana….

  • Nu este vina lui că a sfidat și a jignit o națiune.Eu cred că dacă au fost acceptati in societate deși sunt în minoritate au voie să își bată joc de țară și de popor.Cine l-a trimis acolo ar fi trebuit să își dea demisia.TVR este televiziune publică și aparține tuturor.

  • Toti cei din TVR de la Divertisment si confucere trebuie sa fie dati afara si sa plateasca toste cheltuielile facute din bani publice pentru aceasta umilinta nationala. Nu e prima data cand Romania este reprezentata de nulitatia acest concurs.
    Mai mult, toti realizatorii, producatorii, crainicii, sefii din TVR trebuie dati afara pentru audientele postului, care primeste bani de la contribuabili si face niste paranghelii de emisiuni la care nu se uita nimeni.
    Trebuie impusa prin lege un minim de audienta pe care fiecare emisiune tvr sa o obtina. Cine nu atinge obiectivul, sa plece la privat sau sa faca altceva.

  • D-le te-ai batut JOC de ROMANIA si de banii nostri ,,trebuie sa faci tot posibilul sa te IMPRUMURI sa dai bani inapoi ..CEI care te-au selectionat la EUROVISION sa PLATEASCA cu LIBERTAREA .

  • Acesta e rezultatul „supremației” lui Smiley în producerea de „capodopere” muzicale românești. Toate au aceeași linie melodică la sute de cântece compuse sau produse de el, aceeași interpretare în falset, ca să acopere netalentul! De aici se trage alunecarea muzicii românești în tomberonul Eurovisionului! România nu mai are identitate muzicală, dar îl are pe Smiley!
    Unde sunt compozitorii (dar și interpreții) de altă dată? O, tempora!

  • Premiul 0 la Cantarea Europei

    EuroVision este CantareaEuropei, o clona supradimensionata a cantariiRomaniei din Eopoca de Aur. Asa cum atunci castigau piesele care transpuneau Directivele Congresului al XIV-lea al PCR, acum castiga piesele care transpun directivele UE elaborate de comisarii Comisiei Europene. In Epoca de Aur, anumiti concurenti trisau prin amplificarea productiei la hectar, acum tovarasii de la TVR au trisat prin amplificarea dorintei de afiliere la agenda LBGT, trimitand in arena un imberb cu o superba voce de magar in calduri si fata plina de cosuri mustoase. Pana la urma, chiar daca-s pe invers, LBGT-istii sunt oameni subtiri, iar aratarea romaneasca le-a facut nitica greata.

  • Dupa femeia cu barba asta e nimic. Eu nu cred ca e genial la scoala si teatru.

  • … ați terminat de aruncat cu cuvinte mizere? unii de-al de voi vedeți numai gay în ochi și aruncați cu mucilagiu…să nu zic altfel…. dar că e politic nu va pricepeți cum au fost clasați. Chiar nu ai bun simț că e un copil care chiar are talent și nu a fost nimic exagerat, din contra a transmis un mesaj de stil war – stop război. Vai de capul vostru că nu aveți pic de înțelepciune. Dar pe voi nu vă vedeți cum sunteți… In loc să țineți apărarea conaționalului nostru, preferați să huliți. Cine hulește de hulă va avea parte că este Legea Bumeragului.

  • dubito ergo cogito ,cogito ergo sum

    Un calduros SICTIR!

  • Nu stiu cine la trimis pe asta la Eurovision,Nici eu nu l-as fi votare a fost oribil fratilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *