Prima pagină » Titlurile zilei » Andrei Tănasă, ieșeanul atacant de la FCSB, la un pas de a rata șansa vieții lui! „Ne-am îmbrăcat și ne-am dus, eram în șlapi”

Andrei Tănasă, ieșeanul atacant de la FCSB, la un pas de a rata șansa vieții lui! „Ne-am îmbrăcat și ne-am dus, eram în șlapi”

20 aug. 2022, 02:00,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Fotbalistul ieșean Andrei Tănasă, atacant la FCSB, are o poveste impresionantă de viață! Tânărul a vorbit despre momentul culminant din viața sa care i-a schimbat destinul. Fără să fi jucat vreun meci până atunci la echipa de seniori a Politehnicii Iași, tânărul atacant din Copou a semnat cu FCSB, gruparea ieșeană primind în schimb suma de 100.000 de euro și un procent de 10 la sută

Atât Andrei Iulian, cât și fratele său, Matei, de doar 13 ani la vremea aceea, au fost remarcați de FCSB și au fost transferați încă de la vârste fragede. Echipa lui Gigi Becali l-a luat pe Matei de la Didi Junior, primul său club, în vară, iar pe Andrei l-a transferat de la Poli Iași la doar un an și jumătate după transferul în Copou de la Didi Junior.

Omul potrivit la momentul potrivit

Frații Tănasă

Didi Florean, 61 de ani, antrenorul și managerul clubului Didi Junior Iași, a povestit cum i-a descoperit pe frații Tănasă

Tânărul ieșean are planuri mari de viitor, visând să joace în Liga I. Acesta nu o să uite niciodată momentul care i-a schimbat viața.

„M-au cumpărat de la Iași, acum sunt un an cu împrumut la Suceava, am plecat de la țară, de la Rediu. Ne-a găsit la o selecție pe câmp. A fost o selecție, plouase, era sâmbătă. A doua zi dimineață, am vrut să merg acolo cu fratele meu, dar părinții nu au vrut să ne lase și ne-am dus într-o altă cameră ca să-i spun fratelui meu mai mic: «plângi ca să ne lase». Așa a și fost. Ne-au zis:  «mergeți, oricum nu a mai venit nimeni pe vremea asta». Ne-am îmbrăcat și ne-am dus, eram în sandale, în șlapi… Iaca, ne-am dus, au venit, oamenii aceia erau deja acolo și de acolo a plecat tot. După o săptămână de antrenament, am plecat la Brașov. Când am ajuns numai la Didi Junior, la Poli Iași, iar deodată să mă văd în vestiar cu Tănase, Coman, Ovidiu Popescu. Aveam emoții, abia dormeam noapte când știam că am antrenamente, dar toți au fost primitori. Aș vrea să ajung cât mai departe, să joc în Liga I. E greu să mă gândesc până acolo, nu vreau să mă mint. Preferatul meu este Cristiano Ronaldo, iar ca echipă este Real Madrid”, a declarat Andrei Tănasă.

Muncă și talent înnăscut

barbati de culoare

Andrei Tănasă a fost transferat la FCSB

În urmă cu doi ani, juniorul ieșean Andrei Iulian Tănasă a făcut un pas uriaș în cariera sa. Noroc, destin sau multă muncă, toate lucrurile s-au așezat în cariera lui Andrei Tănasă, respectiv a fratelui său.

Didi Florean, în vârstă de 61 de ani, antrenorul și managerul clubului Didi Junior Iași, a povestit cum i-a descoperit pe frații Tănasă.

„Am făcut o selecție la Rediu, pe un câmp, la țară. Acolo i-am remarcat și i-am adus la Didi Junior, clubul meu. Am făcut ceea ce ar trebui să facă alții care au logistică în spate, alte condiții… M-am dus la țară, la Rediu, și am găsit copii foarte buni”, a spus Didi Florean.

Atunci i-a descoperit pe frații Matei și Andrei Iulian Tănasă și a simțit că amândoi pot ajunge fotbaliști. Și „nasul” de bun șlefuitor nu l-a înșelat, ambii ajungând la FCSB. Fratele mai mare, Alex, în vârstă de aproape 21 de ani, joacă și el fotbal, la echipa din comuna ieșeană Tomești.

„Sunt trei copii necăjiți, iar doi dintre ei au șanse să ajungă mari fotbaliști. Au și ajuns la FCSB, în februarie 2018 l-am dat pe Andrei la Poli Iași, iar FCSB l-a luat de acolo. Pe Matei, cel mic, l-am dat la FCSB, în urmă cu câteva luni.

Chiar dacă sunt frați, sunt diferiți. Andrei are o viteză bună cu mingea la picior, tehnică individuală. Este un jucător bun, eu l-am crescut și, vă rog să mă credeți, dacă eu vreau să dezvolt un element al jocului acum, pasa cu latul, lovirea cu capul, preluarea sau amortizarea, ca el nu am mai avut… Dacă fac 10-20 de repetări cu el, pasa cu latul o face parcă de ani de zile. Dar Matei este un creator, un «vede-tot». Are ochi nu doar în față, ci și la spate, în lateral”, declara Didi Florean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *