Prima pagină » Titlurile zilei » Andrei-Ștefan Bulgaru duce o luptă continuă cu cancerul! Tânărul are nevoie de 60.000 de euro pentru a învinge boala

Andrei-Ștefan Bulgaru duce o luptă continuă cu cancerul! Tânărul are nevoie de 60.000 de euro pentru a învinge boala

01 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Andrei-Ștefan Bulgaru, în vârstă de 19 ani, era până acum 7 luni un tânăr cu o mulțime de planuri de viitor și speranțe. Băiatul studiază Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, în cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu” de la Brad din Iași, fiind un student model, cu rezultate excepţionale. Andrei-Ștefan a fost diagnosticat cu cancer limfatic, limfomul Burkit, iar de atunci viața sa a devenit o luptă continuă pentru supraviețuire.

Limfomul Burkit este un subtip rar, dar extrem de agresiv, de tumoare non-hodgkin cu celule B. Acesta face ca o parte dintre celulele albe, numite limfocite, să se multiplice în mod necontrolat și să alcătuiască formațiuni tumorale în corp. Limfomul Burkit poate afecta mai multe părţi ale corpului, precum mandibula, intestinele, ovarele, rinichii, şi se poate răspândi şi la nivelul sistemului nervos central.

La doar 19 ani, Ştefan a fost diagnosticat cu o formă rară şi extrem de agresivă de cancer

Andrei-Ștefan Bulgaru era un tânăr cu o mulțime de visuri care părea să aibă tot viitorul în față, însă acum 7 luni a început să se confrunte cu o durere ciudată în zona maxilarului.

Băiatul a crezut că durerea era cauzată de erupţia unui molar de minte, de aceea, fără să se panicheze, a început să ia tot felul de calmate, sperând că durerea va dispărea. Lucrurile nu au stat aşa, iar durerea a devenit din ce în ce mai insuportabilă.

„În urmă cu 7 luni, mă simțeam normal, ca toată lumea, până când a apărut o mică durere la maxilar… Am crezut că totul vine de la un molar de minte ce dădea sa iasă, nu m-am panicat, am început să iau calmante pentru a opri durerea, până când a devenit o durere insuportabilă. Am hotărât să merg la dentist, acolo unde mi s-a spus că acel molar nu poate ieși și trebuie ajutat puțin cu o incizie… Am acceptat procedura și am făcut incizia. După câteva zile, s-a format o infecție și am ajuns la urgențe, la Spitalul Clinic «Sf. Spiridon» din Iași, unde mi s-a spus că acel molar nu va ieși niciodată, pentru că nu poate! Prin intervenție chirurgicală molarul a fost extras și după o perioadă de două săptămâni și câteva zile am fost externat și trimis acasă!”, precizează Andrei-Ștefan Bulgaru.

Nu poate învinge cancerul de unul singur: „Costurile pentru acest tratament sunt de 60 de mii de euro, cu mult peste veniturile familiei mele!”

Odată ajuns acasă, durerile insuportabile au reapărut, iar Andrei-Ștefan Bulgaru a mers din nou la urgențe. De această dată, medicii i-au efectuat o biopsie din valul palatin care a arătat că tânărul suferă de cancer limfatic, mai exact limfom non-hodgkin, tumora Burkit, un cancer al sistemului imunitar, extrem de agresiv.

„A fost examinat un bloc tisular, constituit din țesut limfoid cu pattern difuz sau vag nodular, limfocitele având talie intermediară/mare, citoplasmă puțină, nucleii fiind relativi monomorfi, cu unul sau mai mulți nucleoli de talie mică. Se remarcă numeroase mitoze, apoptoze și macrofage, cu corpi tingibili, ce conferă aspectul de cer înstelat. Se mai remarcă arii de necroză de tip apoptotic. CD20 – intens, pozitiv, difuz în celule tumorale. BCL6, CD10 – pozitiv, difuz în celule tumorale, CD5 – negativ, în celule tumorale, pozitiv în populația T activă. Ki67 –pozitiv, în peste 90% din celule. TdT – negativ. Diagnostic: aspectele morfologice și profilul imunohistochimic susțin diagnosticul de limfom Burkit”, se arată în epicriza pacientului.

Andrei-Ștefan Burlacu a făcut chimioterapie, însă rezultatul nu a fost cel scontat. Prin urmare, tânărul are nevoie de 60.000 de euro pentru a se trata la o clinică din Turcia.

„Am hotărât să lupt și să merg la o clinică din Turcia, unde șansele mele de recuperare sunt favorabile. Acolo, mi s-a spus că în 3-4 luni de zile voi pune 4 secvențe de chimioterapie, radioterapie și, la final, voi efectua transplantul de celule stem! Costurile pentru acest tratament sunt de 60 de mii de euro, cu mult peste veniturile familiei mele!”, a adăugat tânărul.

Persoanele care doresc să-l ajute pe Andre-Ștefan Bulgaru să câștige lupta cu această maladie pot dona în următoarele conturi bancare:

Titular: ANDREI BULGARU

IBAN: RO44RZBR0000060023749954

Valuta: EUR

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift banca: RZBRROBU

Titular: ANDREI BULGARU

IBAN: RO14RZBR0000060023048893

Valuta: Lei

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift banca: RZBRROBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *