Prima pagină » Eveniment-Social » Andrei Pennazio, un „copil-minune” al picturii din Iași, expune la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”

Andrei Pennazio, un „copil-minune” al picturii din Iași, expune la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”

26 ian. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

La doar 16 ani, Andrei Pennazio, din Iași, scoate în prim-plan povestea-„minune” a marii sale pasiuni: pictura! Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a municipiului Iași găzduiește pe simezele Galeriilor de artă „La Gard” și „Labirint”, până pe 25 februarie 2022, expoziția tânărului, intitulată „Printre semne”

Un tânăr din Iași, la doar 16 ani, Andrei Pennazio se evidențiază în special prin povestea minunată din spatele marii sale pasiuni: pictura. În acest context, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a municipiului Iași găzduiește pe simezele Galeriilor de artă „La Gard” și „Labirint”, până pe 25 februarie 2022, expoziția „Printre semne”, semnată de acesta.

De ani buni, tânărul are prezențe atât pe simezele naționale, cât și internaționale. Andrei Pennazio s-a născut la 14 septembrie 2005 și este liceean în clasa a XI-a al Colegiului Național de Artă „Octav Bancilă”. Premiat la concursuri de pictură din România și din străinătate, Andrei a demonstrat că pictura nu este un capriciu pentru el, ci o adevărată trăire, afirmând: „Pictez de când mă știu!”

Povestea minunată din spatele marii pasiuni a lui Andrei Pennazio: pictura

Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, prorector la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iași, notează:

„Pictura lui Andrei Pennazio poate că și merită să fie receptată ca o expresie a sensului înalt al libertății de a contempla complexitatea și frumusețea existenței pe care tânărul artist italian și român, în egală măsură, o proiectează în compozițiile sale, cel mai adesea cvasi-abstracte, dar păstrătoare ale unui limbaj simbolic ingenuu și complex (…).”

Pe de altă parte, Constantin Lupeanu, sinolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR), director al Institutului Cultural Român (ICR) Beijing – China arată că:

„Nu este o artă de consum, o artă ușoară; e o contribuție extraordinară la educația și perfecționarea fiecăruia dintre dumneavoastră”.

Deschiderea expoziției va avea loc pe 27 ianuarie 2022, de la ora 17:00, la Galeria „Labirint”, invitat fiind conf. univ. dr. Cristian Ungureanu, iar curator – Maria Bilașevschi.

Andrei Pennazio, un „copil-minune” al picturii, a expus și la Palatul Culturii din Iași

În 2019, Andrei Pennazio a expus și la Palatul Culturii din Iași. Expoziția a fost intitulată „Liberta”.

Evenimentul a fost prezentat tot de conf. univ. dr. Cristian Ungureanu. Andrei Pennazio a expus cu succes pană în îndepărtata Asie, în orașul Ningbo din China, important centru pentru promovarea relațiilor comerciale și culturale cu țările central și est-europene. Aici, în perioada 2 – 9 iunie 2018 a avut loc evenimentul „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”. Expoziția a cuprins 20 de lucrări, compoziții realizate cu o imaginație creatoare ieșită din comun, cu improvizații la nivelul structurilor plastice, evidențiind contrastele de culori, armonii și game cromatice dirijate în raport cu subiectul tipic expresionismului abstract.

Talentatul pictor are o vastă experiență în expoziții de pictură la o vârstă atât de fragedă; acesta străbate multe paliere ale expresivității picturale și ale lumii ideilor care definește arta modernă și contemporană.

Activitate expozițională remarcabilă marca Andrei Pennazio

Andrei Pennazio a expus, printre altele, la Institutul Cultural Italian din București (5-26 iulie 2017), Ambasada Italiei din București, Centrul Cultural Italian din Cluj (1-20 iunie 2017), la Iulius Mall Iași (5-11 mai 2017), la Școala Primară ”Junior” Iași (18-23 noiembrie 2016), la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești (23-31 august 2016), la „Lequio Berria Italia” (1-10 august 2015), la Alba în Italia (11-18 august 2015), Casa Armatei din Iași (18 aprilie 2014), la Galeria „Wall of Art” din Roman, la Galeria „Sara Good Art” din Bacău (2017), la Muzeul de Artă din Roman, Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați (2018), dar și la Muzeul de Artă din Piatra Neamț cu ocazia „Nopții muzeelor” (2018).
Andrei Pennazio, un „copil-minune” al picturii, a participat la concursul Befana din cadrul Fabricii Fererro, unde a câștigat locul I (Alba, Italia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024