Prima pagină » Local » Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, s-a mutat într-o casă de lux. Statul român plătește zeci de mii de dolari, chirie pentru o vilă cu piscină – FOTO

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, s-a mutat într-o casă de lux. Statul român plătește zeci de mii de dolari, chirie pentru o vilă cu piscină – FOTO

27 iul. 2022, 14:53, 4 ,
în Local

Andrei Muraru, ieșean la origini și ambasadorul României în SUA nu o duce rău. Acesta tocmai s-a mutat la casă nouă unde statul român plăteşte, pentru luxul ce cuprinde și o piscină, nu mai puțin de 21.000 de dolari pe lună.

Andrei Muraru a fost numit ambasadorul României în SUA în luna iulie din 2021 de Klaus Iohannis care a semnat și un document în acest sens.

Andrei Muraru, vilă de lux în SUA. România plăteşte zeci de mii de dolari chirie

Reședința în care stă în aceste momente Andrei Muraru a fost construită în 1934 şi are 46 de camere. Conform presei internaţionale, chiria costă 21 de mii de dolari pentru vila de lux în care se află şi o piscină. Detaliat, vila are 8 dormitoare, 46 de camere, 8 băi şi o piscină şi se întinde pe o suprafață totală de 2000 de metri pătrați pe 3003 Massachusetts Ave NW, Washington DC. Locuința a fost folosită de ambasadorul Iranului în SUA între anii 1960 și 1970. După perioada de ”ocupație” iraniană, reşedinţă a stat nefolosită, iar în 2020 autoritățile americane au decis să o renoveze.

Conform fișei fiscale, renovarea locuinței a costat peste 2,5 milioane de dolari. Ulterior aceasta a fost scoasă spre închiriere. Jurnaliştii de la presshub, au interpelat Ministerul de Externe în legătură cu vechea reședință. Aceștia s-au întrebat de ce Andrei Muraru avea nevoie de o nouă locuință. MAE a explicat faptul că fostul imobil, care a fost închiriat în 1994 de către România de la Departamentul de Stat al SUA se afla în stare vizibilă de degradare, iar administratorul nu a efectuat absolut nicio lucrare de reparație. Conform sursei citate, fosta clădire necesită o reabilitare completă

” (…)proprietarul/administratorul nu a realizat lucrări de reparații și reamenajare a interiorului imobilului (cu excepția unor intervenții de urgență urmare a unor evenimente neprevăzute precum inundații), inclusiv a curții. Astfel, clădirea necesita o reabilitare amplă care să cuprindă reparații capitale, renovare și igienizare”, se arată într-un răspuns al MAE.

Cum ajuns Andrei Muraru să locuiască într-o vilă de lux

Ministerul Afacerilor Externe a precizat faptul că fostul imobil prezenta în mai toate spaţiile de locuit un grad mare de degradare, având pereți cu fisuri, zone degradate din cauza infiltrațiilor etc. MAE precizează faptul că degradarea imobilului nu contribuia la consolidarea imaginii pozitive a României la Washington:

” În acest sens, imobilul, ca locație pentru astfel de evenimente nu ar fi putut contribui la consolidarea imaginii pozitive a României la Washington”, precizează răspunsul MAE.

Ministerul arată faptul că a fost făcută o analiză serioasă a pieții imobiliare din SUA, analiză ce a durat mai multe luni de zile. La analiză s-au luat în calcul mai multe aspecte printre care și amplasamentul, functionabilitatea, generozitatea spatiilor, prețul zonei.

Strada pe care se află Ambasada României în SUA are vecini selecți

Cu toate că fosta locuință costa 13.000 de dolari, MAE consideră că după lucrările de renovare, prețul chiriei ar fi crescut considerabil. Revenind la actualul imobil, din poze putem trage concluzia că Andrei Muraru se poate bucura de tot confortul necesar unui ambasador. Sunt spații largi de cazare, o curte mare, dar și o piscină care este fix la țanc pentru zilele călduroase ale verii 2022. Păstrând proporția este bine de menționat faptul că fratele acestuia, Alexandru Muraru, se bucură de confortul unei case la Iași, o casă extrem de interesantă și luxoasă.

 

Comentarii
  • E destept, a invatat carte… ai vrea sa stea sub Lincoln Bridge? Bravo lui

  • votati USL inca 33 ani de acu incolo. ei sa traiasca ca niste nababi pe „skinarea” sclavilor de romani platitori de taxe si impozite care muncesc 1 luna de zile ca la in zi de salar sa primeasca doar 60% din leafa, iar restul de 40% sa si-o Statul drept „ofranda”. ca Statul roman se comporta de cand s-a infiintat Romania ca stat la 1918 ca un capo di tutti capi, ca un papa, ca un faraon, ca un rege peste toti din tara asta. nu-l mai satura nici ala cu cazanu si pucioasa

  • Andrei Muraru nu promoveaza interesele Romaniei in SUA. Andrei Muraru promoveaza interesele SUA in Romania. Motiv pentru care chiria aceea uriasa ar trebui platita de SUA, nu de Romania.

  • felicitari PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *