Prima pagină » Local » Andrei Horodniceanu a fost angajat recent la CSM. Ce salariu primește fiul baronului Daniel Horodniceanu

Andrei Horodniceanu a fost angajat recent la CSM. Ce salariu primește fiul baronului Daniel Horodniceanu

07 aug. 2024, 08:19,
în Local
Andrei Horodniceanu a fost angajat recent la CSM. Ce salariu primește fiul baronului Daniel Horodniceanu

Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a intrat în atenţia presei după ce a fost protagonistul mai multor incidente. Baronul a fost arogant, a abuzat de funcţia deţinută şi nu a avut pic de respect de poliţiştii rutieri.

În atenţia jurnaliştilor a intrat şi fiul său, Andrei Horodniceanu, care a fost angajat recent în cadrul instituţiei în care tatăl sau îşi desfăşoară activitatea profesională. Conform declaraţiei de avere, fiul lui Daniel Horodniceanu avea un salariu net de 3.490,75 lei/ luna, adică 41.889 lei pe an, de la CSM. De asemenea, bărbatul mai primea de la Curtea de Apel Iaşi 3.307 lei pentru funcţia de asistent al judecătorului. Aşadar, Andrei Horodniceanu câştiga în jur de 6.500 lei net pe lună. În declaraţia de avere depusă de fiul baronului de Iaşi nu se află niciun bun.

Daniel Horodniceanu, circ în fața polițiștilor ieșeni

În vara anului 2023, Daniel Horodniceanu a fost oprit de polițiști după ce a efectuat o depășire ilegală. În urma opririi, fostul şef DIICOT a avut o atitudine arogantă față de agenții de poliție, spunându-le că „nu știu cine este el”. De asemenea, ar fi refuzat să semneze procesul-verbal de contravenție și ar fi invocat funcția sa de magistrat, sugerând că nu ar trebui să fie tratat la fel ca un cetățean obișnuit.

Incidentul a provocat reacții în spațiul public și a ridicat întrebări cu privire la comportamentul și etica unor oficiali de rang înalt din România. Mulți au considerat gestul lui Horodniceanu ca fiind un exemplu clar de abuz de putere și de lipsă de respect față de lege și de agenții de poliție.

De asemenea, incidentul a fost investigat atât de către poliție, cât și de către autoritățile judiciare competente. Acest caz a alimentat discuțiile despre responsabilitatea funcționarilor publici și despre cum trebuie aceștia să se comporte în fața legii, indiferent de funcția pe care o dețin. În plus, el a readus în prim-plan subiectul imunității și privilegiilor pe care le pot avea unele persoane aflate în funcții de conducere.

Citește și: Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat încă un proces cu Poliția Română deși circula peste 170 km/h!

Citește și: Abuzurile procurorului Horodniceanu împotriva BZI au fost demascate! Clasări pe bandă rulantă! Șase mascați au intrat în casa unui jurnalist pentru a-l intimida! 

Citește și: Fiul baronului Horodniceanu a fost angajat ca expert jurist la Tribunalul Iași. Concursul a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. La interviu ”băiatul lui tata” a câștigat

Citește și: Incredibil! Baronul Horodniceanu a scăpat basma curată! Colegii de la CSM au respins acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară!

Discuția integrală dintre Daniel Horodniceanu și agenții de poliție

Horodniceanu (H): Dumneavoastră, în momentul ăsta, de ce m-ați oprit?

Agent 1 (A1): Pentru că ne-ați depășit, în primul rând.

H: Nu am voie să vă depășesc sau ce?

A1: Este limită de 50.

H: Așa…

A1: Noi circulam deja cu 70 la oră.

H: Aveți radar? Domnule, v-am spus cine sunt, da?

A1: Cine sunteți?

H: Sunt procuror șef Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoașteți?

A1: Nu vă cunoaștem.

H: Dar de ce nu mă cunoașteți, oare? De unde sunteți dumneavoastră? De la Vaslui sau de la Iași?

A1: Agent David, din cadrul Secției 1 Poliție Rurală.

H: Iași?

A1: Da. Vă rog să-mi dați, vă rog, documentele dumneavoastră. Cartea dumneavoastră de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare a mașinii și polița de asigurare, dacă o aveți în format fizic.

H: Nu, o să o aveți dumneavoastră în format electronic. Eu am să vă dau legitimația mea de procuror. Și am să vă mai întreb o dată de ce m-ați oprit.

A1: În primul rând, cum v-am spus și anterior. Ne-ați depășit…

H: Așa, și?

A1: Fără a efectua semnalul regulamentar. În primul rând, v-am văzut în oglindă.

H: Terminați-o, dom’le, cu prostiile astea! V-am spus, nu știți cu cine vorbiți, dom’le?

A1: Cartea de identitate…

H: Bine…

A1: Permisul de conducere, certificatul de înmatriculare a mașinii, polița de asigurare.

H: Vă rog să-mi spuneți o dată cum vă numiți.

A1: Agent David, din cadrul Secției 1 Poliție Rurală.

H: În regulă, poftiți permisul. Alte chestiuni?

A1: Certificatul de înmatriculare a mașinii și polița de asigurare.

H: Polița o să o căutați pe net.

A1: Deci dumneavoastră aveți posibilitatea de a o prezenta fizic sau în format electronic. Nu este obligația noastră, ca polițiști, să căutăm polița de asigurare.

H: Puteți să o găsiți oricând pe internet.

A1: Da, dar nu este în atribuțiile mele să o caut. Obligația dumneavoastră este să o prezentați.

H: Și dacă nu o am, ce faceți?

A1: Vă pot sancționa pentru lipsă documente.

H: Sancționați-mă și după aia o căutați și o să vedeți că este. Mă, dar suntem foarte scrofuloși (sic!) la datorie, văd…

Agent 2 (A2): Ne facem treaba, nu?

H: Dar ce faceți dumneavoastră la ora asta? Faceți patrulă pe strada principală dintr-un sat? Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului.

A1: În ultimele 2 săptămâni au fost mai bine de 6 cazuri de furturi de animale în zonă.

H: Pe strada principală? Dumneavoastră căutați hoții pe câmp, dom’le. Vreți să vă învăț eu să vă faceți treaba? Vreți să vă învețe procuratura?

A2: Nu sunteți în măsură…

H: Eu sunt procuror de 25 de ani. Mata de când ești polițist?

A2: De 15 ani…

H: Eu îs de 25 de ani procuror, am văzut tot felul de polițiști…

A2: Da, nu mă mir… Deci asigurarea o aveți în format fizic sau virtual?

H: Nu știu dacă o am, căutați-o dumneavoastră.

A1: Dumneavoastră aveți obligația de a o prezenta, fie în format fizic, fie în format electronic.

H: O puteți căuta, nu?

A1: O putem căuta…

H: Dar nu vreți…

A1: Nu este vorba de vrut, este vorba de atribuții…

H: Verificați-mi documentele, dacă nu, o să căutăm împreună pe net…

A1: Sigur, sigur, nu e nicio problemă…

H: Dumneavoastră m-ați oprit pe mine că am avut tupeul să vă depășesc. Dumneavoastră faceții chestii de genul ăsta cu care credeți că faceți cu orice infractor… Iar dumneavoastră credeți că sunteți polițist de circulație, ceea ce nu cred… Înseamnă că ori ați lucrat numai la Ordine Publică și nu ați lucrat cu procuratura niciodată, ori sunteți angajat de vreo 6 luni, veniți de prin civilie. În rest, nu pot să văd cum aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de Crimă Organizată a țării.

A2: Nu are importanță…

H: Are foarte mare importanță…

A2: Să fiți și președinte, dacă…

H: Dacă ce?

A2: Dacă noi considerăm…

H: Dumneavoastră nu considerați, dumneavoastră aplicați legea… Aveți radar pe mașină?

A1: 70 aveam noi…

H: Așa spuneți dumneavoastră…

A1: Facem abstracție de limita de viteză… Eu, uitându-mă în oglindă, dumneavoastră, când ați intrat în depășire, nu ați efectuat semnalul. Ăsta ar fi unul din motivele cu care am putea să începem. Noi nu căutăm genul ăsta de lucruri, noi v-am oprit pentru a vă atrage atenția, noi nu vă sancționăm. Dar atitudinea cu care dumneavoastră ați început conversația…

H: Eu oricum mă duc mâine să mă văd cu Gâtlan (șeful IPJ Iași)… Nu se poate așa ceva. Eu sunt în măsură să fac orice. Din cauza mea (corect ar fi „datorită mie” -n.r.), dumneavoastră aveți un 15 la sută la salariu, adică în favoarea dumneavoastră, da? Eu am vorbit cu ministrul Oprea, în 2016, dumneavoastră ați luat 15 la sută, dacă erați polițist, dar nu cred…

A2: Cred că datorită dumneavoastră, nu din cauza dumneavoastră…

H: În cazul celorlalți polițiști care sunt respectuoși, care știu să vorbească cu oamenii, mai ales cu procurorii, da, în cazul ălora, da…

A1: Referitor la motivul opririi, v-am spus care a fost motivul opririi…

H: Foarte bine, faceți un proces-verbal în sensul ăsta.

A1: Eu nu o să vă sancționez în seara asta, v-am oprit că să vă avertizez. Ceea ce ne-a deranjat pe noi a fost atitudinea dumneavoastră.

H: Eram sută la sută convins că, dacă vă depășesc, mă opriți, ăsta este și motivul distracției mele.

A1: Dacă puneați un semnal…

H: Știu poliția și mai ales poliția asta care vine din spate, așa, cu noua educație.

A1: Domnule Horodniceanu, dacă puneați un semnal.

H: Știți ce mă miră? Chiar spuneți că nu mă cunoașteți… Pe mine mă cunoaște toată poliția din județ.

A1: Nu are importanță treaba asta.

H: Ba da, are foarte mare importanță. Așa vorbiți cu infractorii, nu cu procurorii… Eu nu sunt infractor, eu sunt procuror… Dacă aș fi șeful poliției, v-aș întreba pe ce străzi mergeți…

A1: V-am adus la cunoștință motivul pentru care v-am oprit? V-am adus o avertizare verbală…

H: Îmi dați actele ca să pot pleca?

Comentarii
  • Procurorsecurist, ajuns pe pile securiste în funcție, atât de competent încât nu știe că fapta lui este penală și se numește: TRAFIC DE INFLUENȚĂ

    H: Dar ce faceți dumneavoastră la ora asta? Faceți patrulă pe strada principală dintr-un sat? Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului.H: Dumneavoastră m-ați oprit pe mine că am avut tupeul să vă depășesc. Dumneavoastră faceții chestii de genul ăsta cu care credeți că faceți cu orice infractor… Iar dumneavoastră credeți că sunteți polițist de circulație, ceea ce nu cred… Înseamnă că ori ați lucrat numai la Ordine Publică și nu ați lucrat cu procuratura niciodată, ori sunteți angajat de vreo 6 luni, veniți de prin civilie. În rest, nu pot să văd cum aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de Crimă Organizată a țării.H: Eu oricum mă duc mâine să mă văd cu Gâtlan (șeful IPJ Iași)… Nu se poate așa ceva. Eu sunt în măsură să fac orice. Din cauza mea (corect ar fi „datorită mie” -n.r.), dumneavoastră aveți un 15 la sută la salariu, adică în favoarea dumneavoastră, da? Eu am vorbit cu ministrul Oprea, în 2016, dumneavoastră ați luat 15 la sută, dacă erați polițist, dar nu cred…

  • CSM este un SRL! CSM - DANIEL SI ANDREI HORODNICEANU SRL

    Asta este Romania! Angajari la stat degeaba la bugetari,pe salarii uriase toti analfabeti care sunt pila lui tata, dau mita, clica de partid a psd, pnl, usr, securisti actuali, fosti securisti, pe banii contribuabililor romani. Baiatul lui tata, cum de a castigat tocmai el concursul la CSM , care nici nu a fost .

  • Am niște informații spectaculoase, la momentul oportun o sa le transmit la presă

  • Clanul horodnicenilor.

  • Preafericitul Mobra

    Care poliție rutieră?! Era patrula care trebuia să umble după hoți, nu să stea la pomană la strada principală și să caute orice fel de motiv. Faza e că nu le-a mers cu ăsta. Da, apropo, a-ți uitat când îl bălăcăreați pe gaboru de la rutieră despre care spuneați că stăîn boscheți ?! Bine, stim cu toții, Hodor v s făcut dosar, iar ăla de la rutieră va pupat țîdula de conduire. Ce vremuri dom’le! Ce vremuri……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`