Prima pagină » Titlurile zilei » Andrei Axinte, polițistul din Botoșani găsit împușcat în cap în Copou, a plănuit totul în detaliu! Iată filmul tragicului eveniment – GALERIE FOTO / VIDEO

Andrei Axinte, polițistul din Botoșani găsit împușcat în cap în Copou, a plănuit totul în detaliu! Iată filmul tragicului eveniment – GALERIE FOTO / VIDEO

15 mart. 2022, 02:00,
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Andrei Axinte, polițistul din Botoșani găsit împușcat în cap în Copou se pare că a pus la punct fiecare detaliu. A luat pistolul șefului său, iar mai apoi a plecat cu mașina de Poliție spre Iași

Un tânăr de 24 de ani, polițist în județul Botoșani, a fost găsit împușcat în parcul Copou din Iași. Ieri dimineața, în jurul orei 6:00, o femeie care a trecut prin parc avea să dea alarma. A sunat la numărul unic de urgențe 112 și a anunțat că un tânăr se află într-o baltă de sânge și are un pistol lângă el. Imediat în Parcul Copou și-au făcut apariția medicii și polițiștii ieșeni. Din păcate, rana suferită i-a fost fatală. Nu s-a mai putut face nimic pentru bărbat. Polițiștii l-au identificat în scurt timp.

Au aflat că este vorba despre Andrei Axinte, un polițist abia intrat în sistem din sursă externă. El era agent de Poliție în comuna Leorda, județul Botoșani. Duminică a alimentat autospeciala de Poliție, a luat pistolul șefului său și a plecat la Iași. Luni dimineața, la 3:08, a intrat în parcul Copou, iar la ora 3:44 a căzut la pământ, asta după ce a parcat autospeciala de Poliție pe Strada Sf. Andrei.. O cameră de supraveghere a surprins scena macabră din Copou.

Șoc pentru întreaga comunitate

Vestea morții sale a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate. Primarul comunei Leorda spune că era un tânăr extrem de respectuos și cuminte.

”Nu îmi vine să cred că un copil atât de cuminte și liniștit să facă așa ceva. Băiatul acesta era atât de cuminte și retras, încât nu cred că a deranjat pe cineva, vreodată, în viața lui. Abia acum am aflat că el a crescut în sistem, a fost crescut de un asistent maternal. Eu am o vorbă: «casa de copii, nu e acasă». Proabil și din această cauza el era atât de retras. Venea, spunea «Bună ziua!», lăsa ce avea de lăsat și pleca. Mai după-amiză, când s-a aflat prin localitate de tragedia asta care ne-a îngrozit pe toți, au început să apară tot felul de discuții printre săteni”, a declarat Ștefan Dulgheru, primarul comunei Leorda, Botoșani.

Andrei Axinte, polițistul din Botoșani a alimentat autospeciala și a plecat spre Iași

Nu este clar de ce Andrei Axinte a venit spre Iași. Primarul din Leorda vorbește despre o iubită pe care tânărul polițist ar fi avut-o la Iași.

”Mi-au spus băieții de la Peco din comună că l-au văzut duminică, în jurul prânzului, că a fost cu mașina de la post și a alimentat. După câteva minute a fost văzut de alți oameni că s-a dus la postul de Poliție, de unde, cel mai probabil, și-a luat pistolul și a plecat spre Iași. Tot din auzite, se pare că avea o iubită la Iași cu care se certase și probabil de aici gestul lui de neexplicat. Mare păcat că a făcut asta. Pentru nimeni și nimic în lume nu trebui să faci așa ceva. E păcat că l-a băgat și pe colegul lui, Robert, în încurcătură, șeful de post, deoarece pistolul era al lui. Andrei nu avea voie să dețină armă. Păcat și de Robert, că el a făcut Școala de subofițeri, este de aici, de la noi din sat. De dimineață stă pe scările de la post și plânge”, a precizat Ștefan Dulgheru, primarul comunei Leorda, Botoșani.

Anchetatorii ieșeni nu au exclus nicio pistă în cazul polițistului găsit împușcat în cap în Copou

Pe de altă parte, procurorii ieșeni au anunțat ieri că au preluat ancheta.

„În data de 14 martie, în jurul orelor 6:00, o persoană de sex feminin a sesizat prin apel la numărul unic de urgenţă 112 faptul că în parcul Copou a descoperit trupul unui tânăr, lângă care se afla o armă. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că persoana decedată, în vârstă de 24 de ani, era agent de Poliţie la IPJ Botoşani. Acesta prezenta o urmă de împuşcare în zona parietal–occipital dreaptă, în apropierea mâinii drepte identificându-se un pistol tip Beretta. În cauză continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs decesul victimei”, a declarat Mihaela Apostol, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Totuși, surse judiciare afirmă că, cel puțin deocamdată, nu au fost descoperite urme care să ducă spre pista unui omor, fiind vorba, cel mai probabil, despre un suicid în cazul agentului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani. Chiar și așa, anchetatorii ieșeni nu au exclus în totalitate nicio cauză ce ar fi putut duce la acest deznodământ tragic pentru tânărul de 24 de ani, ce își desfășura activitatea de la 1 ianuarie 2022 în cadrul Postului de Poliție din localitatea botoșăneană Leorda, de lângă Dorohoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *