Prima pagină » National » Andreea Moldovan, aluzie la declarațiile făcute de medicul Flavia Groșan: „Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol”

Andreea Moldovan, aluzie la declarațiile făcute de medicul Flavia Groșan: „Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol”

05 apr. 2021, 22:15,
Bianca Rebegea, în National

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, arată că nu este de acord cu ceea ce a decis Colegiul Medicilor în cazul medicului pneumolog-bronholog, Flavia Groșan.

„Sunt gesturi care nu ne ajută (n.r.: vorbea de tratamentul propus de doctorița Flavia Groșan). Cred că atitudinea trebuie să fie una de solidaritate, iar reacția să fie mult mai hotărâtă. Un om care aude că nu are nevoie de oxigen e clar că o să aibă o reticiență.

Andreea Moldovan, despre declarațiile făcute de Flavia Groșan: „Solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol, pe kit”

Oficialul din cadrul Ministerului Sănătății recomandă celor care știu să trateze COVID-19 să o facă pe protocol, iar cei care nu au această competență, să nu folosească tratamente care nu se bazează pe nişte dovezi medicale, ştiinţifice, pentru că fac mai mult rău.

Pur şi simplu cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie să facă. Eu nu o să repar niciodată o maşină, pentru că nu mă pricep, la fel cum nici nu voi opera în sfera ORL pentru că nu ştiu să operez în sfera ORL. Pe de altă parte, ceea ce stăpânesc este partea de boli infecţioase.

Recomand şi rog şi indic şi solicit ca cei care ştiu să trateze infecţia COVID să o facă pe protocol, pe kit, pe tot ce trebuie. Cei care nu au această competenţă şi care nu se bazează pe nişte dovezi medicale, ştiinţifice, clare să nu o facă, pentru că fac mai mult rău.”, a declarat Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan: „Fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente”

Andreea Moldovan spune că unele medicamente pot avea efecte adverse redutabile asupra unui organism deja afectat de infecţie.

Aş vrea să ne gândim cu toţii la acele flyere cu tratamente care circulă în populaţie şi sunt mai mult decât frumos redactate şi foarte lizibile în care sunt o grămadă de medicamente recomandate care nu au efect.

Cele care nu au efect le poţi lua ca placebo. Dar problema este că printre aceste medicamente se strecoară, de multe ori, şi unele care pot să fie cu efecte adverse redutabile asupra unui organism deja afectat de infecţie. Şi atunci fac apel la a nu se recomanda astfel de tratamente şi cred că oamenii trebuie să fie conştienţi că există anumite categorii medicale, anumiţi medici care pot să îi ajute cu o prescriere corectă a tratamentului”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Digi24.

Vă readucem în atenție faptul că preşedinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş, a anunţat după audierea doctoriţei Flavia Groşan că aceasta nu primeşte nicio sancţiune pentru declaraţiile controversate pe care le-a făcut în spaţiul public. În plus, medicul nu este sancționat nici măcar pentru declarațiile prin care a lăsat să se înţeleagă că protocoalele de tratament anti-Covid din spitale, aplicate de medici, ar omorî, de fapt, pacienţii.

Ce spune Flavia Groșan despre scandalul care a izbucnit

Flavia Groșan a precizat că a tratat peste 1000 de pacienti folosind o schemă care nu se află în implementarea sistemului național. Mai mult, medicul consideră că purtatul măștii nu este unul eficient și că România ar fi trebuit să importe exemplul Marii Britanii cu imunizarea în masă:

”Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm? Tot întreb… ne-au scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID.

Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns (…) Eu nu am avut acces la Kaletra, la Remdesivir pentru că nu sunt în spital, am cabinetul meu. Dar eu am văzut pacienți ieșiți din spital care erau foarte rău și atunci am zis ce medicamente nu îmi plac. Eu am schema mea proprie cu care am vindecat foarte bine mii de oameni. Mie nu mi-a fost frică de COVID, am luat-o pe cont propriu și am schema mea pe care o am de 10 ani și care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a ieșit o bijuterie.”, a spus Flavia Groșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *