Prima pagină » Local » Andreea Iordăchescu, tânăra care s-a răsturnat cu ATV-ul și-a revenit miraculos! A ieșit din comă – GALERIE FOTO

Andreea Iordăchescu, tânăra care s-a răsturnat cu ATV-ul și-a revenit miraculos! A ieșit din comă – GALERIE FOTO

01 iun. 2021, 10:28,
George Cristian în Local

Fiica preotului paroh din Parohia Ezăreni, comună ieșeană Miroslava, Andreea Iordăchescu şi-a revenit miraculos. Aflată într-o clinică din Germania după ce a strâns suma de bani necesară deplasării, tânăra care s-a răsturnat cu ATV-ul a ieşit din comă şi îşi revine miraculos.

Acum, Andreea vrea să se întoarcă să urmeze cursurile UMF Iași iar după absolvire să salveze vieţi aşa cum medicii au salvat-o pe ea.

Andreea Iordăchescu, tânăra care s-a răsturnat cu ATV-ul a împlinit 20 de ani

De curând, Andreea Iordăchescu a împlinit 20 de ani şi de ziua ei a declarat că tot ce îşi doreşte este să revină la cursurile UMF Iași să îşi revină cât mai repede.

„- Andreea, ce îţi doreşti tu de ziua ta, faci 20 de ani?” „- Îmi doresc să-mi revin cât mai repede!”

După ce în februarie a ajuns în stare gravă la spital, Andreea speră să îşi revină complet și, deși acum nu se poate întâlni cu prietenii şi colegii de facultate, fata speră la o revedere cât mai curând. Acesta a petrecut 23 de zile în comă iar medicii au depus toate eforturile pentru a o readuce la viaţă. Tatăl ei, preot paroh la Parohia Ezăreni din Miroslava, s-a rugat zilnic pentru sănătatea acesteia.

Miracolul a pornit după ce povestea ei a fost făcută publică de BZI.RO dar și de emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. După 2 luni de chin fata a venit în România unde a început să lucreze cu un kinetoterapeut care a vrut neapărat să o ajute. Deşi starea ei este stabilă, Andreea incă comunică greu dar lumina pe propriul chip i-a rămas neschimbată.

Vrea să-şi continue Facultatea de Medicină şi să ajungă în Grecia, la mormântul Sfântului Efrem cel Nou. Un sfânt la icoana căruia s-a rugat dintotdeauna. Cu o mână strânge mâna surorii mai mici care o sprijină tot timpul şi cu cealaltă încearcă să-şi scrie pe o tabla cel mai important gând: „VOI REUŞI!”

Care a fost starea Andreei Iordăchescu

Andreea Iordăchescu a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat, la Gura Humorului, cu un ATV. Tragedia s-a produs la începutul anului 2021. La acea dată, studentă la medicină a ajuns în comă de gradul 4. Acea o contuzie pulmonară, traumatisme cranio-cerebrale dar nu prezenta niciun semn de activitate cerebrală.

Salvarea părea imposibilă. După 23 de zile de comă, în care medicii au făcut toate eforturile pentru a o readuce la viaţă, iar tatăl ei s-a rugat zilnic pentru ea, Andreea a deschis ochii şi a început să respire singură.

„Nu a ieşit din orice pericol, evoluţia este foarte lent favorabilă, dacă va merge pe acelaşi drum se va trece la recuperare. Nu putem spune dacă va reveni în totalitate la normalitate. Este vorba de o perioadă lungă de recuperare”, a declarat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie prof dr. Nicolae Oblu din Iaşi pe data de 11 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024