Prima pagină » National » Anchetatorii au stabilit din ce țară este asasinul, în cazul incidentului din Arad – SURSE

Anchetatorii au stabilit din ce țară este asasinul, în cazul incidentului din Arad – SURSE

31 mai 2021, 12:56,
Bianca Rebegea, în National

Potrivit unor surse, anchetatorii au stabilit că în cazul incidentului din Arad, asasinul ar fi din Republica Moldova și ar fi fost plătit cu câteva mii de euro pentru crimă.

Sâmbătă, 29 mai, mașina unui om de afaceri a explodat cu el în interior. Omul a ars de viu, iar anchetatorii sunt de părere că ar fi vorba de un asasinat. Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a atenționat că anchetatorul ar fi părăsit țara, fiind aproape de graniță. De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că cercetarea la fața locului s-a încheiat. Procurorii spun că atacul ar fi fost premeditat.

„Am fost informat sâmbătă dimineața imediat după ce s-a produs și împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română. Am luat legătura cu instituțiile partenere, mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz, și împreună am gestionat sâmbătă și duminică cercetările la fața locului”, a spus ministrul Lucian Bode.

Cercetările de la fața locului au fost încheiate. Anunțul a fost făcut de ministrul Lucian Bode.

„Ieri s-au finalizat cercetările la fața locului, în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată și depozitată într-un loc unde se continuă cercetările. Am audiat martori, membri ai familiei, angajați ai societății comerciale, prieteni, apropiați, vizualizăm imaginile de la fața locului, de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineața zilei de sâmbătă și nu numai”, a mai spus Lucian Bode.

Lucian Bode: „Am gestionat situația de la fața locului, astfel încât cei mai buni specialiști ai Poliției Române să identifice autorul sau autorii”

Lucian Bode, ministrul de Interne, a oferit declarații despre cazul mașinii explodate la Arad. Acesta susține că cei mai buni specialiști din cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat, pentru ca incidentul să fie unul izolat.

Ministrul Lucian Bode a precizat că a luat legătura cu instituțiile partenere cu MAI, cu Parchetul General, pentru ca autorul sau autorii incidentului de la Arad să fie identificați. Acesta a amintit că cercetările de la fața locului au fost finalizate, însă urmează etapa de analiză a probelor.

”Am fost informat imediat după ce s-a produs și la scurt timp, împreună cu structurile de conducere din MAI, am luat decizia de a trimite la Arad cele mai bune echipe ale Poliției Române.

Am luat legătura cu instituțiile partenere cu MAI, cu Parchetul General.

Împreună am gestionat situația de la fața locului astfel încât cei mai buni specialiști ai Poliției Române să identifice autorul sau autorii.

Ieri au fost finalizate cercetările la fața locului, dar vor continua în etapa de analiză a probelor. Ancheta continuă prin audierea martorilor, angajaților, rudelor. Analizăm imaginile de la fața locului, analizăm imaginile de pe traseul victimei pentru a-i prinde pe cei vinovați.

În istoria post-decembristă a României au mai fost tentative de asasinare prin acest mod de operare, dar fără finalitate. Acesta este un caz singular. Cunosc profesionalismul instituțiilor statului român și de aceea vă spun că România este o țară sigură.”, a transmis Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *