Este anchetă la Spitalul de copii din Timişoara, după moartea unui băieţel în vârstă de 2 ani. Părinţii spun că cel mic a primit un tratament şi a fost trimis acasă, deşi avea febră mare. În doar câteva ore, copilul s-a stins din viață.
Reprezentanţii spitalului spun faptul că micuţul a fost vinerea trecută la UPU, acolo unde primul diagnostic în cazul său a fost otită.
Părinții băiatului acuză medicii de neglijență
Copilaşul împreună cu mama lui s-au întors acasă cu un tratament pentru această afecţiune, însă 4 ore mai târziu, băieţelul a fost adus din nou la spital, cu temperatură peste 40, dar şi cu bubiţe pe corp. Acela a fost momentul în care medicii au suspicionat o meningită și au internat copilul pe secția de Terapie Intensivă.
Doar că, în cazul micuțului, tratamentul de specialitate nu a mai dat niciun rezultat și, din păcate, copilul în vârstă de doar 2 ani s-a stins.
La spital a fost demarată o anchetă și, din primele date, necropsia micuțului a arătat faptul că acesta suferise de 19 boli, printre care și o pneumonie acută.
Fenomenul copiilor drogați cu canabis băgat în dulciuri ia amploare
Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum situația pare că scapă de sub control în Europa, în privința copiilor care sunt drogați după ce consumă dulciuri în care sunt substanțe interzise. Sptămâna trecută, o fetiță de doar 3 ani din Agigea a ajuns în spital după ce a mâncat jeleuri cu canabis, acum 6 copii au fost internați, în Bulgaria, după ce au consumat biscuiți cu canabis.
Şase copii cu vârste între 4 şi 14 ani au fost internaţi la Spitalul Universitar „Dr. Georgi Stranski” din Pleven după ce au consumat biscuiţi infuzaţi cu canabis, primiţi de la persoane necunoscute.
În plus, un alt copil este tratat pentru ingerare de opiacee şi cocaină, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii sanitare, relatează Novinite.
Aceşti copii au fost internaţi în ultimele două zile în Clinica de Toxicologie.
”Copiii au fost internaţi în stare gravă, cu tulburări atât cantitative, cât şi calitative ale conştienţei. Au fost duşi la reanimare, detoxifiere şi la tratamente specifice. În prezent, semnele lor vitale sunt stabile, dar rămân somnolenţi”, a precizat purtătorul de cuvânt.