Prima pagină » International » Anchetă la Moscova! Un colonel FSB a murit înecat cu mâncare
Anchetă la Moscova! Un colonel FSB a murit înecat cu mâncare

Anchetă la Moscova! Un colonel FSB a murit înecat cu mâncare

28 aug. 2024, 18:41, 1 ,
în International

O altă moarte suspectă a avut loc la Moscova. Colonelul Maxim Eremin, care era la conducerea departamentului de combatere a terorismului din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, a decedat după ce s-a sufocat cu o bucată de carne în timpul unei cine, potrivit publicației Ukraine Today, care citează surse rusești.

Eremin, în vârstă de 50 de ani, a început să se simtă rău în timpul cinei din 25 august, moment în care a avut dificultăți de respirație, conform canalului rusesc Baza de pe Telegram. Problema a fost cauzată de o bucată de carne care i-a blocat căile respiratorii.

El a fost transportat de urgență la spitalul Vorohobov din Moscova, dar medicii nu au reușit să-l salveze. Cauza oficială a morții a fost asfixia mecanică.

Maxim Eremin a fost un membru de rang înalt al FSB, fostul KGB, și a fost implicat, la începutul anilor 2000, în operațiuni de eliminare a unor comandanți militari cunoscuți din Caucaz. Pe parcursul carierei sale, a avansat la rangul de colonel și a condus departamentul de combatere a terorismului, participând la misiuni în Siria. De asemenea, Eremin a fost activ în mișcarea fotbalistică din Rusia în anii ’90, fiind unul dintre fondatorii grupării de suporteri CSKA Red-Blue-Warriors.

S-a încheiat ancheta privind moartea lui Alexei Navalnîi

În altă ordine de idei, autoritățile ruse au încheiat ancheta privind moartea lui Alexei Navalnîi. Soția acestuia, Iulia Navalnaia, a respins concluziile oficiale, care indică faptul că Navalnîi a murit în colonia penală din Siberia din cauza unei „combinații de boli”.

Ea a declarat că va cere o anchetă penală și că echipa ei va continua să colecteze dovezi pentru propria investigație.

Navalnîi a decedat în februarie, în timp ce era deținut într-o închisoare de maximă securitate cunoscută sub numele de „Lupul Polar,” situată în așezarea rurală Kharp, la 2.046 de kilometri est de Moscova.

Certificatul de deces arată că Navalnîi a murit din cauze „naturale,” iar Comitetul de Investigații al Rusiei a concluzionat că moartea sa a fost rezultatul unei „combinații de boli” și al unei „aritmii.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *