Prima pagină » International » Anchetă într-un spital din Austria! O femeie neurochirurg și-ar fi lăsat fiica de 13 ani să facă o gaură în craniul unui pacient
Anchetă într-un spital din Austria! O femeie neurochirurg și-ar fi lăsat fiica de 13 ani să facă o gaură în craniul unui pacient

Anchetă într-un spital din Austria! O femeie neurochirurg și-ar fi lăsat fiica de 13 ani să facă o gaură în craniul unui pacient

27 aug. 2024, 23:58,
în International

Un chirurg din Austria este investigat pentru că și-a lăsat fiica de 13 ani să participe activ la o operație, inclusiv să facă o gaură în craniul unui pacient. Incidentul a avut loc după ce un bărbat de 33 de ani a fost grav rănit la cap într-un accident într-o pădure austriacă și a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar Graz în ianuarie, relatează The Telegraph.

Conform ziarului austriac Kronen Zeitung, neurochirurgul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, i-a permis fiicei sale să ia parte activă la operația de urgență, inclusiv să găurească craniul pacientului. Operația a decurs fără probleme, dar în aprilie, o plângere anonimă depusă la biroul procurorului din Graz, capitala regională a Styriei, a dus la deschiderea unei anchete.

O femeie neurochirurg și-ar fi lăsat fiica de 13 ani să facă o gaură în craniul unui pacient

Pacientul a aflat despre incident inițial din presă și ulterior, în iulie, a fost informat de poliție că el a fost victima acestui eveniment. Avocatul său, Peter Freiberger, a declarat: „Te afli acolo, inconștient, fără voia ta, și devii un cobai. Nu există alt mod de a spune asta… Este inacceptabil. Nu se poate face așa ceva.”

Neurochirurgul a fost concediat, alături de un alt specialist care era prezent în timpul operației. Ambii sunt acum anchetați pentru suspiciunea de vătămare corporală gravă. Alte cinci persoane din sala de operație sunt, de asemenea, investigate pentru „omisiunea de a preveni un act ilegal”.

Freiberger intenționează să dea în judecată echipa medicală și să ceară despăgubiri pentru suferințele pacientului, care nu s-a putut întoarce la muncă după incident. Asociația spitalelor din Styria (Kages), care administrează spitalul, nu a confirmat oficial implicarea fetei, dar a recunoscut într-o declarație de la sfârșitul lunii mai că adolescenta „a participat activ la operație”. Freiberger a criticat faptul că nici Kages, nici spitalul nu au contactat victima pentru a oferi o explicație sau scuze, calificând situația drept „nedemnă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *