Prima pagină » Actualitate » Anchetă după incidentul de la Institutul „Marius Nasta“

Anchetă după incidentul de la Institutul „Marius Nasta“

22 feb. 2021, 15:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au dispus efectuarea unei anchete în cazul incdeintului apărut duminică seară la Instititul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din Capitală.

Cercetările sunt efectuate de polițiștii Secției 18 Poliție pentru stabilirea situației de fapt în care s-a produs evenimentul la instituția medicală.

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate duminică seara la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, după ce la unitatea mobilă ATI au fost semnalate degajări de fum.

Alerta a fost dată la ora 22:24, iar din primele informații se pare că degajările de fum provin de la un ventilator extern.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că fumul ar fi provenit de la un generator, posibil în urma unei pene de curent.

La rândul său, secretarul de Stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că nu a fost vorba despre un incendiu, ci doar de o degajare de fum.

„Este vorba despre o caravană mobilă de la Marius Nasta. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Pacienții nu erau intubați și au fost transferați în spital, pentru că este loc. Unitatea mobilă este funcțională din nou în acest moment. Nu a existat foc, ci doar fum. Există locuri în spital, nimeni nu a fost rănit” a explicat Vlad Voiculescu.

Beatrice Mahler: „Pacienții care erau în unitatea mobilă sunt îngrijiți de medicii din unitatea mobilă“

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, precizează că pacienții și personalul nu au fost în pericol.

„Pacienții și personalul nu au fost în pericol. Emoția și teama predomină în spitale, orice miros de fum sau de material ars creează panică și controale, indiferent de ora din zi și din noapte. Pacienții care erau în unitatea mobilă sunt îngrijiți de medicii din unitatea mobilă. Sunt pacienți cu probleme grave, pacienți cu alte comorbidități, dar medicii sunt instruiți să aibă grijă de pacienți cu astfel de probleme. Patru pacienți din cei șapte aflați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta, unde duminică seara avut loc un incident, se află la terapie intensivă, unul fiind într-o stare ceva mai gravă, iar trei se află în secțiile COVID ale spitalului“, menționează Beatrice Mahler.

Nu a fost incendiu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că nu a fost niciun fel de incendiu la Institutul „Marius Nasta“ din Capitală.

„A pornit un generator. Fumul care a ieșit de la eșapament plus aerul care circula de la tir care e cald și când iese produce aburi sau condens. Deci astea au fost problemele. Șapte pacienți erau, dar oricum au fost evacuați pentru siguranță. Astăzi va fi verificat din nou de către pompieri la lumina zilei, Întotdeauna este loc de îmbunătățiri”, menționează Raed Arafat.

Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că fumul ar fi provenit de la un generator, posibil în urma unei pene de curent.

Mai multe mașini de pompieri și ambulanțe au fost mobilizate duminică seara la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, după ce la unitatea mobilă ATI au fost semnalate degajări de fum. Alerta a fost dată la ora 22:24, iar din primele informații se pare că degajările de fum provin de la un ventilator extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *