Prima pagină » National » Anca Dragu (USR-PLUS), replică tăioasă pentru Florin Cîțu: Știu că premierul vrea să demită oameni! Ce spune despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
Anca Dragu (USR-PLUS), replică tăioasă pentru Florin Cîțu: Știu că premierul vrea să demită oameni! Ce spune despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Anca Dragu (USR-PLUS), replică tăioasă pentru Florin Cîțu: Știu că premierul vrea să demită oameni! Ce spune despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 sept. 2021, 11:04,
în National

Anca Dragu, senator USR-PLUS dar și președintele Senatului României a declarat faptul că nu îi este frică de Florin Cîțțu şi că nu va demisiona din funcţie. De altfel, aceasta a spus faptul că este conştientă că premierul îşi doreşte să demită oameni din funcţii. Pe de altă parte, Dragu consideră că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului nu va fi blocată.

Florin Cîțu i-a cerut în repetate rânduri demisia Ancăi Dragu pentru că, conform acestuia, șefa Senatului ar fi comis un abuz atunci când a trimis moțiunea de cenzură la Guvern.

Anca Dragu (USR-PLUS ) consideră că premierul Florin Cîțu doreşte să demită oameni, să-i dea afară

Într-o scurtă intervenţie, șefa Senatului a reacţionat la cererea premierului de demisie. Anca Dragu a menţionat faptul că nu îşi va da demisia şi că decizia CCR dă dreptate Parlamentului, nu aşa cum susţine Cîțu. De altfel, parlamentarul USR-PLUS a lansat şi o ironie la adresa premierului spunând că acesta îşi doreşte să demită oameni, dar că pe ea nu o poate da afară:

„Știu că premierul Cîțu dorește să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniștrii, toți secretarii de stat, șefii de instituții, prefecți, subprefecți. Pe mine nu mă poate demite și asta îl disperă pe premierul Cîțu. Probabil a promis cuiva această funcție și nu poate să livreze. Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate. Spune negru pe alb că trebuie continuat procesul moțiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces și mai spune că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept”, a spus Dragu, azi, la Parlament.

Moţiunea împotriva Guvernului Cîțu va trece, susţine Anca Dragu

Pe de altă parte, președintele Senatului, Anca Dragu susține că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va trece de votul din Parlament. Aceasta a declarat că nu crede că moțiunea de cenzură depusă de PSD va ajunge la CCR și că va fi votată conform calendarului stabilit:

„Nu văd un asemenea pericol (n.r.: de a ajunge din nou la CCR, dar cu două moțiuni) și nu cred că ar trebui să analizez tot felul de scenarii. Politicienii au puțină logică și nu fugim rapid la CCR. Așa cum arată acum situația moțiunea va trece”, a spus Anca Dragu, la Parlamentul României.

Conducerea PNL a discutat, marți, după stabilirea pentru marțea viitoare a moțiunii de cenzură PSD, că parlamentarii liberali vor fi excluși din partid dacă votează pentru demiterea Guvernului.

Florin Cîțu a cerut demisia Ancăi Dragu, șefa Senatului

În contextul în care Curtea Constituţională i-a dat dreptate premierului Florin Cîțu, în ceea ce privește conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, acesta

„Astăzi ar fi trebuit să-și dea demisia. Cred că după ce vom avea motivarea CCR, dacă există onoare, vom avea și demisia celuilalt președinte al Parlamentului. Președintele Senatului își va da demisia pentru că…”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă va trimite conducerii Parlamentului demisia lui Ludovic Orban, Cîțu a evitat un răspuns direct:

„Decizia este un act unilateral”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024