Prima pagină » National » Anca Dragu (USR) anunță că formaţiunea politică se opune vehement ideii de alegeri anticipate
Anca Dragu (USR) anunță că formaţiunea politică se opune vehement ideii de alegeri anticipate

Anca Dragu (USR) anunță că formaţiunea politică se opune vehement ideii de alegeri anticipate

18 oct. 2021, 11:29,
în National

Anca Dragu a vorbit despre posibilitatea ca în România să se producă alegeri anticipate. Șefa Senatului României a anunţat faptul că USR se opune vehement acestei idei, mai ales din considerentul că procedura s-ar dovedi una greoaie şi ar bloca şi mai tare țara.

În schimb, Marcel Ciolacu este un puternic susţinător al unor alegeri anticipate iar în acest sens ar fi anunţat deja liderii de filiale despre faptul că trebuie să se pregătească pentru această variantă.

Anca Dragu (USR) se opune vehement ideii de alegeri anticipate

Într-o declaraţie publică, șefa Senatului României, Anca Dragu a menţionat faptul că formaţiunea din care face parte nu ia în considerate varianta unor alegeri anticipate. Această procedură ar putea duce la un blocaj în România mai ales că procedură este una greoaie:

„Ne așteptăm ca și liberalii sunt responsabili și să vină cu propuneri care să funcționeze. Noi suntem în faza în care avem o propunere de echipă guvernamentală și un program. Vom vedea zilele viitoare, haideți să luăm pas cu pas. Responsabilitatea nu e numai a noastră, a USR, ci și a celorlalte partide. Trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor. Nu susținem această formulă și e dificil să ajungi la această soluție așa cum prevede Constituția. România poate avea un guvern cu puteri depline”, a declarat Anca Dragu.

Anca Dragu declară că USR îşi asumă guvernarea

Pe de altă parte, în cadrul acelorași declaraţii, Anca Dragu a declarat că USR nu va fugi de responsabilitatea de a Guvern România şi că formaţiunea politică îşi asuma în totalitate Guvernul:

„Mergem mai departe. Ne-am asumat o misiune. Am primit mandatul din partea președintelui Iohannis. Dl Cioloș a fost învestit cu această putere de a forma o echipă guvernamentală și ca atare mergem mai departe”, a mai spus șefa Senatului.

Declarațiile vin în contextul în care Dacian Cioloș este așteptat să vină la Parlament cu lista de miniștri din Cabinetul Cioloș.

Marcel Ciolacu susţine alegerile anticipate, anunțând deja liderii de filiale

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că singura variantă pentru că România să fie guvernată eficient şi de a pune capăt crizei poltiice este organizarea de alegeri anticipate. În acest sens, liderul PSD i-a anunţat deja pe liderii de filiale să se pregătească pentru acest scenariu iar Paul Stănescu ar fi împărţit deja milioane de pliante în acest sens:

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Sursa citată explică faptul că deja au fost împărţite milioane de pliante în mai multe județe din România. Paul Stănescu ar fi vorbit deja cu secretarii executivi din filiale si le-a transmis planul de organizare în vederea alegerilor anticipate:

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *