Prima pagină » National » Anbasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec: „Ca parteneri şi aliaţi în NATO, angajamentul nostru faţă de România este de neclintit”
Anbasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec: „Ca parteneri şi aliaţi în NATO, angajamentul nostru faţă de România este de neclintit”

Anbasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec: „Ca parteneri şi aliaţi în NATO, angajamentul nostru faţă de România este de neclintit”

03 iul. 2024, 19:41,
BZI.ro, în National

Anbasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat miercuri, în cadrul recepţiei de la Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia celei de-a 248-a aniversări a Zilei Independenţei, că în calitate de parteneri şi aliaţi în NATO, angajamentul SUA faţă de România este de neclintit. Vom fi mereu recunoscători poporului şi Guvernului român pentru sprijinul acordat poporului ucrainean, a mai spus ambasadoarea.

„În această seară sărbătorim cea de-a 248 -a aniversare a Independenţei Americane şi cel de-al 27-lea an al parteneriatului strategic între SUA şi România şi prietenia durabilă dintre ţările noastre”, a spus ambasadoarea în discurs. Ea a afirmat că Parteneriatul strategic al SUA cu România este construit pe valori democratice comune, relaţii economice, legături profunde între oameni şi cooperare în domeniul securităţii şi apărării. ”Ca parteneri şi aliaţi în NATO, angajamentul nostru faţă de România este de neclintit şi esenţial pentru protejarea valorilor noastre comune şi a modului nostru de viaţă”, a spus ambasadoarea. Ea a citat din preşedintele SUA, Joe Biden, care a spus că România a depăşit toate aşteptările ca aliat puternic. ”Aşteptăm cu nerăbdare să sărbătorim cu dvs, săptămâna viitoare, cea de-a 75-a aniversare a NATO, o alianţă care a devenit mai mare, mai puternică şi mai unită ca niciodată”, a completat Kathleen Kavalec. ”Gândul nostru se îndreaptă, de asemenea, către prietenii noştri din Ucraina, care continua să sufere din cauza războiului illegal, neprovocat şi oribil provocat de Rusia. Domnule preşedinte, vom fi mereu recunoscători poporului şi Guvernului român pentru sprijinul acordat poporului ucrainean în momentele lor de cumpănă. Aţi oferit un sprijin umanitar, politic, economic şi militar semnificativ vecinilor dvs şi ştiu că România este pregătită să ajute la reconstrucţia Ucrainei, atunci când va veni acel moment de importanţă majoră”, a mai spus ambasadoarea.

Comentarii
  • da …. lasa-ne dracu cu ucraina ta si cu reconstructia ucrainei, gataaaaa cu ajutatul ucrainei din banii contribuabililor romani , de ce nu vorbeste america de PACE ci doar de RAZBOI si cerut bani de la tarile Europei. Romanii nu vor mai ajuta ucraina, gata nu mai avem bani , PACEEEEEEEEE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *