Prima pagină » Actualitate » Anastasia a fost lăsată de educatoare să zacă pe podea! Nimeni nu dă nicio explicație familiei
Anastasia a fost lăsată de educatoare să zacă pe podea! Nimeni nu dă nicio explicație familiei

Anastasia a fost lăsată de educatoare să zacă pe podea! Nimeni nu dă nicio explicație familiei

12 oct. 2023, 09:26,
în Actualitate

Anastasia a fost lăsată de educatoare să zacă pe podea! În vârstă de 2 ani și jumătate, fetița a leșinat la grădiniță, iar educatoarele nu au intervenit pentru a o ajuta. Familia micuței este revoltată și cere explicații, dar nimeni nu răspunde de cele întâmplate.

Anastasia a fost lăsată de educatoare să zacă pe podea!

Totul s-a întâmplat la grădinița privată „Orhideea Kids”, din Capitală, la program lung, grupa 2-3 ani. Anastasia a leșinat la grădiniță, iar educatoarele nu au făcut nimic să o ajute. Pentru două ore, micuța a stat întinsă pe podea, iar când părinții au venit să o ia acasă, educatoarele au pus-o în brațele tatălui, fără explicații.

La grădinița privată, familia Anastasiei plătește peste 2.000 de lei pentru ca aceasta să fie îngrijită corespunzător. Totuși, Anastasia a leșinat în timp ce se afla la grădiniță, iar educatoarele nu au intervenit. Fetița de 2 ani și jumătate a stat întinsă pe podea, nemișcată, timp de mai multe ore, fără a primi ajutor din partea celor care o supravegheau.

Când a venit la grădiniță să își ia fetița, tatăl Anastasiei a rămas șocat de starea în care se afla micuța și a mers imediat la medicul de familie.

„I-au pus diagnostic de insuficiență respiratorie pe fondul unei pneumonii virale”, a mărturisit tatăl despre diagnosticul primit de copilul său.

Educatoarele Anastasiei nu i-au spus tatălui motivul pentru care fetița sa era adormită atunci când i-au pus-o în brațe. Acestea au declarat că fetița doar ce se trezise din somn, fără alte detalii.

„Mi-au adus-o în brațe… hai să zicem că părea semiadormită… am încercat s-o las jos să se încalțe, nu putea sta în picioare și am întrebat-o pe doamna care mi-a adus-o ce se întâmplă…de-abia s-a trezit din somn! La 6 fără un sfert! Mi s-a părut cam ciudat… am luat o în brațe și am văzut că respiră sacadat!”, a declarat tatăl fetiței.

Educatoarele nu au făcut nimic să o ajute pe micuță

Mama fetiței a povestit că, văzând înregistrările video, a observat că după ora 15:30 copilul zăcut pe jos la orizontală.

„Se mai târa puțin dintr-un loc în altul, timp în care ceilalți copii se jucau voioși în jurul ei. În acest timp, 4 doamne au intrat pe rând în camera de activități nu pentru a verifica starea copiilor ci pentru a butona telefoanele. Copiii erau «călare» peste ea să se uite și ei la ecranul telefonului, și doar copilul meu era pe jos, tot pe burtă, la fel de leșinat.

După aproximativ ora 16:10, până când am preluat-o la 17:45, Anastasia a zăcut pe jos în mijlocul clasei fără să se mai miște, iar doamnele respective nu au avut nici măcar bunul simț s-o mute în pătuț în camera de somn sau să ne sune, sau să facă ceva“, a povestit mama fetiței.

După vizionarea imaginilor împreună cu directoarea grădiniței, mama fetiței a primit doar niște scuze, fără vreo explicație. Familia a depus plângere la poliție.

„Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani și cinci luni, de la o grădiniță din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat că aceasta este într-o stare precară de sănătate. Cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranța Școlară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei în cazul Anastasia, fetița lăsată de educatoare să zacă pe podea.

Comentarii
  • Masuri radicale!
    Gradinita trebuie inchisa si punct ! Fara prea multe explicatii avand in vedere ça exista probe video.
    Dar sa nu uitam ça suntem in Romania si aici chiar daca iti gasesti copilul in coma sau mai rau tot nu se face absolut nimic.
    Din aceasta cauza de multe ori suntem obligati sa dam noi, parintii, cu ei de pamant, pentru ça nu se intervine in nici un fel.
    Gradinira asta va functiona in continuare cu aceiasi educatori slab pregatiti.
    Concluzia- ASTA E ROMANIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *