Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Ananas: care sunt beneficiile pentru sanatate
Ananas: care sunt beneficiile pentru sanatate

Ananas: care sunt beneficiile pentru sanatate

08 iun. 2021, 13:21,
BZI.ro, în Sanatate

Dincolo de avantajele sale gustative, ananasul este o mină de beneficii. Și, din motive întemeiate, acest fruct ar lupta împotriva stresului oxidativ legat de obezitate, datorită conținutului său ridicat de polifenoli. Aceste molecule ar proteja celulele roșii din sânge și celulele pre-grase și, prin urmare, ar îmbunătăți capacitatea antioxidantă a organismului. Myricetina, un compus cu activitate antioxidantă puternică, conținut în acest fruct ar putea, de asemenea, să scadă riscul de a dezvolta diabet.

Acest aliment ar putea preveni, de asemenea, bolile cronice, datorită conținutului său ridicat de beta-caroten (66,9 µg la 100 g), împreună cu substanța sa activă sau enzima sa numită bromelaină. Se crede că bromelaina prezintă efecte antihipertensive și antimicrobiene. De asemenea, are un potențial efect anticarcinogen natural, acționând ca un modulator imun împotriva celulelor tumorale.

Ananasul este o sursă de vitamina C (46,1 mg la 100 g). Acest fruct ajută astfel la recâștigarea forței și a tonusului și la refacerea energiei. Această vitamină previne nu numai oboseala, ci și infecțiile. Acest aliment conține, de asemenea, vitamina B9 (19,6 µg la 100 g), care are un rol important în formarea globulelor roșii, funcționarea sistemului nervos și a sistemului imunitar. Ananasul este, de asemenea, bogat în fibre dietetice (1,2 g la 100 g), care facilitează tranzitul intestinal, ajută digestia și limitează problemele de constipație.

Care sunt virtuțile de slăbire ale ananasului

Acest fruct este, de asemenea, un mare aliat de slăbire. Este posibil să îl consumați ca parte a unei diete, deoarece are un conținut scăzut de calorii și conține puține grăsimi (0,5 g de grăsimi la 100 g). În plus, ananasul este format din 85,5 g de apă la 100 g. Un alt avantaj: bogăția sa în fibre care face posibilă obținerea senzației de sațietate și evitarea gustărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *