Prima pagină » Local » Analize medicale gratuite la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași! Un nou punct de recoltare va fi deschis luni, chiar în centrul orașului

Analize medicale gratuite la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iași! Un nou punct de recoltare va fi deschis luni, chiar în centrul orașului

12 feb. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Pădurescu, în Local

Un nou punct de recoltare pentru analize gratuite la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, Iași. Toți ieșeni vor putea beneficia de această nouă oportunitate începând de luni, 14 februarie 2022

Luni, 14 februarie 2022, la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iaşi se va inaugura un nou punct de recoltare pentru analize medicale. Acestea vor fi efectuate sută la sută gratuit, doar în baza unui bilet de trimitere de la medic. Noul punct de recoltare va avea un program de lucru de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 09:30. Setul de analize va fi unul complet.

”Institutul de Psihiatrie «Socola» Iaşi va deschide luni, 14 februarie 2022, un nou punct de recoltare pentru analize medicale, în centrul Iașului, pe strada Lascăr Catargi, nr. 7/9. Analizele medicale sunt gratuite, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, și vizează următoarele categorii, conform standardelor aprobate: hematologie, chimie clinică, microbiologie etc. Programul punctului de recoltare este de luni până vineri, între orele 07:00 – 09:30”, au declarat reprezentanții Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iaşi.

Analizele medicale gratuite la Institutul de Psihiatrise ”Socola”, Iași se fac pe bază de programare

Toate persoanele care doresc să beneficieze de acest set de analize medicale gratuite se pot programa apelând la numărul de telefon 0332.404.733 sau pe e-mail, la adresa [email protected]. Probele prelevate de la pacienți vor fi lucrate chiar la laboratorul institutului, care este dotat la cele mai înalte standarde.

”Programări se pot face la telefon 0332.404.733 sau pe e-mail, la adresa [email protected]. Probele recoltate sunt lucrate în cadrul Laboratorului Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași. Laboratorul este acreditat RENAR, este dotat la cele mai înalte standarde, utilizează reactivi de calitate și respectă toate procedurile specifice până în cele mai mici detalii”, au precizat reprezentanții Institutului de Psihiatrie ”Socola” Iaşi.

Românii pot face mult mai uşor analizele medicale gratuite de la 1 iulie 2021

Amintim că, de pe data de 1 iulie 2021, au fost impuse o serie de schimbări importante ce au în vedere accesul pacienților la sistemul de prevenție a bolilor cronice. Concret, persoanele au posibilitatea să își facă mult mai ușor analizele medicale, conform promisiunii oficialilor din Guvernul condus de premierul Florin Cîțu. Mai mult decât atât, atunci, se preciza că nu mai puțin de 3.000 de cabinete ale medicilor de familie vor fi dotate cu echipamente din fonduri ale Planului Național de Redresare și Reziliență. Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, transmitea că, începând cu data de 1 iulie 2021, ar urma ca pacienții, fie că este vorba despre copii care au vârsta sub 18 ani, despre persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani sau de persoane de peste 40 de ani, să beneficieze, cu o anumită cadență, de o serie de examene profilactice, adică de o consultație la medicul de familie, în care să fie identificați factorii de risc.

Acum, ieșenii se pot face analize medicale gratuite la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, Iași, începând de luni, 14 februarie 2022.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *