Prima pagină » Actualitate » Analiză Iosefina Pascal, în emisiunea BZI LIVE: „Asta cu anticipatele e o mare păcăleală…! Ideea importantă este ca românii să iasă la vot că, să ne gândim că poate nu vom mai avea alegeri…!”
Analiză Iosefina Pascal, în emisiunea BZI LIVE:

Analiză Iosefina Pascal, în emisiunea BZI LIVE: „Asta cu anticipatele e o mare păcăleală…! Ideea importantă este ca românii să iasă la vot că, să ne gândim că poate nu vom mai avea alegeri…!”

03 nov. 2022, 18:15,
în Actualitate

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal a vorbit la BZI LIVE despre alegerile anticipate ce se tot vehiculează în ultima perioadă în rândul aleșilor din fruntea țării. Având în vedere că o condiție prealabilă esențială pentru organizarea acestora este dizolvarea Parlamentului, care se poate face, de regulă, la inițiativa fie a șefului statului, fie a conducătorului guvernului, invitata a explicat cum stau lucrurile de fapt în spatele perdelelor colorate de la Casa Poporului.

„Alegerile anticipate sunt un miraj menit să oprească coborârea procentelor. Cu cât oamenii îşi dau seama că ăştia sunt mai corupţi, cu atât coboară şi şansele lor de a mai ajunge la conducere.

Singura soluţie e să fie suferinţă multă, altfel românul nu se trezeşte”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal la BZI LIVE, despre alegerile anticipate

Jurnalistul Iosefina Pascal a spus în ediția BZI LIVE din 3 noiembrie, că aceste alegeri anticipate sunt o capcană, ce au la bază niște sondaje plătite, din care reiese că fiecare partid în parte ar avea o proporție de 50% de voturi favorabile, ceea ce nu se potrivește deloc cu realitatea… Și având în vedere că aceste partide, sfera lor de influență se află în picaj, doresc să facă alegeri anticipate tocmai pentru a-și mai putea păstra puțin din prestigiu.

„În primul rând, să le intre bine în cap românilor că trebuie să meargă la vot. Treaba cu alegerile anticipate e oarecum o capcană. Din cauza celor care nu au fost la vot, am ajuns să fim conduşi de cei 15 % din electoratul României. Pe mine nu m-ar surprinde că ei ar promova ideea de alegeri anticipate. Şi acum, cum ajungi acolo? Doar dacă ai dizolva Parlamentul de Iohannis. Sau dacă îşi dau demisia două treimi din parlamentari.

Alegerile anticipate sunt un miraj menit să oprească coborârea procentelor. Cu cât oamenii îşi dau seama că ăştia sunt mai corupţi, cu atât coboară şi şansele lor de a mai ajunge la conducere.

Sunt foarte multe opţiuni şi dorințe şi nici un proiect consolidat de ţară. O să avem, ideal, 3-4 partide cu 5 %, unul mediu şi unul mai mare. Apoi o să fie o negociere între 2 partide, fără balamaua UDMR, care mereu e acolo, şi să se decidă ce trebuie. Cu cât am avea mai multe grupuri, cu atât mai uşor va fi să joci şi să dai un guvern jos.

Românii vor ajunge să sufere tot mai mult, o să ajungem într-un război şi să nu mai avem ce să salvăm. Lipsa românilor de implicare, de orice, cei interesaţi de cancan, Musk, Zăvoranu, Prodanca… până nu o să conştientizeze lipsa lor de asumare, nu se va schimba nimic.

Oamenii au ajuns să fie conduşi de cei 15 % care au mers la vot, iar restul de 85 % urlă pe Facebook că nu e corect. Dar e total vina lor. Trebuie să caşte ochii mari şi să se ducă la vot, să facă ONG-uri, să facă ceva. Avem nevoie de oameni asumaţi care să facă asta.

Totul se poate în România, nu există că suntem conduşi din afară şi nu ne putem guverna. Putem, dacă avem oameni capabili, curaţi, fără schelete în dulap, oameni asumaţi, care au idei. Să se înceteze odată cu idolatrizarea unor cetăţeni. Oamenii ăia sunt, mâine dispar. Idei, proiecte, dorinţa comună să existe la cetăţeni. Marea majoritate a românilor nu ştiu să definească concepte, ştiu doar ce e bine şi ce e rău. Ei ştiu doar lucrurile de bază şi nu vor să fie călcaţi în picioare de intervenţionismul statului. Şi statul ia decizii peste capul cetăţeanului”, a spus Iosefina Pascal.

Iosefina Pascal: „Trădătorii mereu ies ca păduchele în faţă”

„Românul este prea tolerant”, spune incisivul invitat al BZI LIVE. De asta se și întâmplă aceste atrocități în politica românească, pentru că este permis orice și nimeni nu este tras la răspundere. Bineînțeles, ‘lătrători’ sunt, au fost și vor fi mereu, mai ales în spațiul online.

„Singura soluţie e să fie suferinţă multă, altfel românul nu se trezeşte. Românul e suferitor, prea tolerant, şi până când nu simte că existența sa ca neam e în pericol, nu vor schimba nimic în atitudinea lor, şi atunci vom avea tot băieţi din ăştia gen Ciucă, care îşi uită băieţii pe acasă.

Domnul Ciucă, Iohannis, Ciolacu şi Kelemen vor decide viaţa sau moartea dumneavoastră. Și nu vor decide ei că sunt nişte tirani, nu, nu, nu… oamenii ăştia nu îşi aparţin. Alţii le dau ăstora acele ordine. Şi le dau aceste ordine pentru că pentru ei, oamenii ăştia nu există.

De asta vă îndemn să participaţi în viaţa reală, în politică şi să mergeţi la vot. Şi vă îndemn să votaţi cât mai multe partide politice. Trădătorii mereu ies ca păduchele în faţă.

Alegerile anticipate o să fie doar când sistemul vrea asta. Iar sistemul vrea asta doar pentru că PSD şi PNL e în cădere.

Oamenii trebuie să înţelegea că trebuie să îşi schimbe ei mentalitatea şi apoi să schimbe sistemul, raportat la realitatea şi nevoile din România. Nici una din dorinţele astea nu sunt reprezentate de oamenii aflaţi la conducere acum. Fiecare doreşte binele în felul său, dar nu vrea să se implice.

Mai avem mult de învăţat cu democraţia. Tocmai de aia suntem cu un picior în prăpastia de se numeşte ucrainizarea României”. a spus Iosefina Pascal.

De altfel, jurnalistul a vorbit și despre o posbilă candidatură la președinție a lui Laura Codruța Kovesi.

„Spălarea imaginii acestei doamne a început pe plan extern, la nivelul UE, părerea oamenilor e după modelul Soros. În România, oamenii fie nu o cunosc, fie ştiu ce nenorociri a făcut, fie ştie că a stat la masă cu corupţii. Lumea are părere nasoală în general despre kovesi. Şi aşa a început spălarea imaginii ei.

Cu vizitele, căsătoria, copilul, şi acum că o trage ea de urechi pe Ursula, pentru vaccinuri. Acum rămâne de văzut ce o să facă ea, dar pe plan românesc, dacă băgă un corupt la puşcărie, o să fie pe modelul, prinţesa războinică. Şi atunci vine din spuma Mării Negre, marea luptătoare Kovesi. Ferească Dumnezeu, să fie votată asta!

Din păcate mulţi de la noi din politică se hăhăie pe la TV, şi atunci oamenii o să zică că femeile astea au testicule mai mari decât aceşti bărbăței penibili care-şi uita colegii pe acasă.

La Kovesi sunt orchestrate toate lucrurile bine, doar că totul este bine controlat de acelaşi sistem care ni l-a adus pe Ciucă şi Ciolacu. Oamenii nu se schimbă dacă se dau de două ori peste cap”, a conchis Iosefina.

Iosefina Pascal a discutat la BZI LIVE și despre vizita lui Elon Musk în România.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024