Prima pagină » Actualitate » Analiza dură realizată de PSD în legătură cu majoritatea parlamentară PNL
Analiza dură realizată de PSD în legătură cu majoritatea parlamentară PNL

Analiza dură realizată de PSD în legătură cu majoritatea parlamentară PNL

02 sept. 2020, 11:21,
George Cristian, în Actualitate

Pe pagina de Facebook a celor de la PSD realizează o analiză dura în legătură cu majoritatea parlamentară PNL. Social democraţii afirma faptul că în parlament exista o majoritate parlamentară formată din USR, UDMR, PMP, PNL dar şi cu majorităţile naţionale.

Aceştia afirma faptul că Iohannis are majoritatea parlamentară şi nu pot se mai poate da vina pe PSD.

Analiza dura realizată de PSD în legătură cu majoritatea parlamentară PNL

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, social-democraţii afirma faptul că Klaus Iohannis nu mai poate da vina pe PSD pentru că în Parlamentul României nu mai exista majoritate formată din aceştia. Partidul Social Democrat considera că moţiunea de cenzură arată faptul că, în aceste momente, exista o majoritate formată din PNL, USR, PMP, UDMR”

”Iohannis și PNL au majoritatea în Parlament și nu mai pot da vina pe PSD: ei răspund de mersul pandemiei, de soarta educației și viitorul economiei! PNL controlează Parlamentul printr-o alianță cu USR, PMP, UDMR și grupul minorităților naționale. Au toată puterea în stat și nu se mai ascund ca până acum”, afirmă social-democraţii.

Guvernul PNL produce haos, afirma social-democraţii

În continuarea postarii se menţionează faptul că Guvernul PNL conduce ţara într-un haos general, mai ales în contextul în care pandemia nu dă semne să scadă din intensitate. Social democraţii afirma faptul că, odată cu începerea şcolii, nimeni nu ştie ce se întâmplă cu venitul la şcoală. Economia este, conform PSD-ului, într-o situaţie dificilă iar Klaus Iohannis nu îi poate minţi pe romani:

”Pandemia nu dă semne că scade în intensitate, dimpotrivă – se înregistrează săptămânal noi recorduri absolute ale deceselor; Începerea școlii se transformă într-un fiasco naţional, nici profesorii, nici copiii și părinții nu știu nimic sigur – în afară de faptul că nu vor avea tablete; Economia este condamnată să se ajute singură, Guvernul PNL nu este capabil să ajute firmele locale – ci doar pe cele liberale!

Iohannis nu-i mai poate minți în continuare pe români: PNL are toată puterea în mână – Parlament, Guvern, Președinție!”, este mesajul transmis de PSD, miercuri, pe Facebook.

Moţiunea de cenzură nu a fost votată din lipsă de cvorum

Marți, după decizia Consililui Politic Naţional al PSD, este cunoscut faptul că moțiunea de cenzură nu se mai dezbate în Parlament, decât după ce Curtea Constituțională ia o decizie. Acest fapt este anunțat de către Alfred Simonis, liderul deputaţilor social-democraţi.

„Legat de moţiunea de cenzură, decizia Consiliului Politic Naţional a fost aceea de a nu mai dezbate această moţiune înainte de o decizie a Curţii Constituţionale pentru că, ştiţi foarte bine, a fost depusă în sesiune extraordinară şi trecerea ei, dezbaterea ei în sesiune ordinară ar putea să aibă elemente de neconstituţionalitate. Prin urmare, nu se mai dezbate în perioada următoare până la o decizie a Curţii Constituţionale moţiunea de cenzură”, a precizat Simonis, după şedinţa conducerii PSD.

Acesta este de părere că, în acest moment, este prea devreme ca PSD să aibă în plan iniţierea unei alte moţiuni de cenzură. În urma eșecului înregistrat de PSD, mai mulți parlamentari au fost excluși din formațiunea politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *