Prima pagină » Razboi în Ucraina » Analiza discursului lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei și care vor fi pașii următori în războiul din Ucraina

Analiza discursului lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei și care vor fi pașii următori în războiul din Ucraina

09 mai 2022, 15:02, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Înainte de Ziua Victoriei, Moscova era plină de zvonuri și speculații. Discursul lui Vladimir Putin trebuia să fie unul în care ar fi anunțat război în Ucraina. Totuși nu s-a intâmplat acest lucru, ba mai mult, discursul a dat puține indicii la ce va urma.

Vă aducem aminte faptul că parada militară de la Moscova a fost una de amploare, zeci de mii de soldați defilând în Piața Roșie. Totuși parada aeriană a fost anulată de către autoritățile de la Moscova. Explicația oficială a fost că vremea nu le-a permis avioanelor să surveleze cerul.

Iată analiza discursului lui Vladimir Putin de Ziua Victoriei

În discursul său din Piața Roșie adresată trupelor ruse – și națiunii ruse – liderul de la Kremlin și-a repetat justificarea frecvent exprimată pentru atacarea Ucrainei: un argument care pare să învinovățească pe toată lumea, cu excepția Rusiei, pentru ceea ce se întâmplă, conform bbc.com.

El a criticat (ca de obicei) America, NATO și guvernul de la Kiev, susținând că acțiunile lor au pus în pericol însăși securitatea Rusiei. A făcut referiri (ca de obicei) la „neonaziști” din Ucraina. Auzim multe de la oficialii ruși, care susțin în mod regulat afirmația fără temei că Ucraina a fost invadată de fasciști, ultra-naționaliști și simpatizanți naziști.

Vladimir Putin a fost înconjurat de generalii armatei Rusiei la parada militară

Președintele Putin a recunoscut că Rusia a suferit pierderi militare, dar nu a oferit detalii. Ultimele cifre oficiale publicate de ministerul rus al apărării au fost 1.351 de soldați ruși uciși. Dar asta a fost acum șase săptămâni. Nu a existat nicio actualizare de atunci. În mod curios, Putin nu și-a folosit expresia familiară – „Operațiune militară specială” – pentru a descrie ofensiva Rusiei. Nici el nu l-a numit război. Dar a încercat să facă paralele între ostilitățile actuale și cel de-al Doilea Război Mondial. O încercare, probabil, de a mobiliza sentimentul patriotic față de înfrângerea lui Hitler pentru a spori sprijinul publicului rus pentru invazia Ucrainei.

Militarii au mărșuluit în Piața Roșie de la Moscova de Ziua Victoriei

În urma discursului, mii de soldați ruși au mărșăluit în Piața Roșie, deși aici erau mai puține trupe decât la parada de Ziua Victoriei de anul trecut. A fost expusă și hardware-ul militar. Dar un zbor militar planificat a fost anulat, oficial din cauza vremii nefavorabile. Kremlinul se aștepta la o victorie rapidă în Ucraina, posibil în câteva zile de la trimiterea trupelor sale. Nu s-a întâmplat.

Parada militară din Rusia a fost una grandioasă și au participat mii, poate zeci de mii de soldați

Mulți aici cred că planul B al președintelui Putin a fost să asigure o victorie până pe 9 mai. Nici asta nu s-a întâmplat. Unde merge președintele Putin de aici? Au fost puține indicii în discursul de astăzi. Dar nu a existat niciun semnal de încetare a ostilităților. Oricum, Vladimir Putin pare că a ”păcălit” Occidentul care se aștepta la declarații mult mai concise și mult mai la subiect. Oricum, liderul din Rusia le-a mulțumit tuturor țărilor care au participat activ la înfrângerea Germaniei Naziste.

Așadar, analiza discursului lui Vladimir Putin este destul de subiectivă mai ales că nu există indicii suficiente care să ofere o imagine de ansamblu la ceea ce va urma.

 

Comentarii
  • Ce va urma? sa-l impuste, sa-l inlocuiasca, sa-l aresteze sa faca ceva. rusii nu vad ca razboiul este un dezastru nu numai pentru Ucraina dar si pentru toate tarile si ptr Rusia comunista, rusii nu vad ca dictatorul lor comunist este nebun si duce si rusia de ruina intr-un razboi fara castig doar pierdere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`