Prima pagină » Actualitate » Analistul politic, H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei”, în programul BZI LIVE despre negocierile „secrete” din Austria pe tema Schengen făcute de Iohannis
Analistul politic, H.D. Hartmann pentru

Analistul politic, H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei”, în programul BZI LIVE despre negocierile „secrete” din Austria pe tema Schengen făcute de Iohannis

25 nov. 2022, 17:03,
în Actualitate

Jurnalistul H.D. Hartmann a făcut lumină în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, în controversatul subiect al aderării României la Schengen. Amintim că joi, 24 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a declarat că România poate găsi soluții astfel încât să fie invitată în Schengen pe 8 decembrie, deși, cu o zi înainte, avansase scenariul unei amânări cu o lună sau două a deciziei privind intrarea României în zona europeană de liberă circulație.

„Umilinţa cu Schengen trebuie să înceteze. Declaraţia de ieri a preşedintelui Iohannis spune clar. Nu intrăm acum pe 8 decembrie. S-ar putea să fim amânaţi”,a  spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei”

La „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 25 noiembrie, H.D. Hartmann a vorbit despre aderarea României la spațiul Schengen, în contextul cel mai recent, având în vedere dubiile Austriei, care prin vocea cancelarului Karl Nehammer,  oferă un ‘Da’ categoric aderării Croației în spațiul Schengen și un ‘probabil că nu’, României. Cu toate acestea cunoscutul analist politic ne asigură că nu pierdem nimic dacă nu vom fi acceptați. H.D. Hartmann, ne lămurește încă o dată, oferindu-ne, și fiind probabil singurul, explicația concretă și corectă a urmărilor acestei aderări. Abia acum, vom vedea că lucrurile nu sunt chiar așa cum ni s-au prezentat, și că e vorba despre o mare responsabilitate, implicit cheltuială a statului, de pe urma muncii cetățeanului român, pentru acest drept.

„Sunt două chei în care trebuie citit. Statul român a uitat să explice ce înseamnă Schengen. Schengen presupune următorul lucru: vine un imigrant ilegal, tu trebuie să îi dai azil. După aia poate să plece unde vrea el, în Spania, oriunde… Dar dacă Spania nu îl mai doreşte, el se întoarce la tine, nu acasă. O parte din imigranţii ilegali ce se duc în Austria, provin din România. Iar în România nu există instituţia azilului. România nu ştie cum să scape de imigranţii avuţi cât mai repede. Este o tehnică foarte severă, pe care oamenii ăştia nu o explică. Intrarea în Schengen, înseamnă că România va deveni tară de azil şi va fi responsabilă de fiecare imigrant intrat în spaţiul european. E foarte important de înţeles acest lucru. Iar acest mecanism nu este dezvoltat în România. Asta e prima cheie.

A doua cheie, domnul Ungureanu, bunul meu prieten, a dat unui post de radio amenzi succesive, pentru că eu şi cel ce avea emisiunea, moderatorul, am vorbit de celebrele împrumuturi ale fostului prim-ministru Cîțu, care dacă ne amintim, a împrumutat România într-un an cât nu a împrumutat în 30, ceva de acest gen, care a dublat practic datoria externă a României, erau făcute la Viena, iar reprezentantul celor care dădeau banii României în împrumut nu era decât altul decât acest domn. 50 de miliarde de euro efectiv împrumutate de domnul Cîțu în timpul pandemiei şi în alte timpuri, au trecut printr-o filieră al cărui intermediar era acest domn.

Nu mă miră astăzi că Austria îl vrea într-o funcţie importantă în statul român. De ce? Pentru că el va trebui să blocheze orice anchetă asupra acestor împrumuturi. Şi doi, va trebui să asigure plata dobânzilor. La 50 de miliarde, ştiţi cum e… Când ai un miliard două, te împrumuţi, e problema statului să le dea. Dar când sunt 50 de miliarde, e problema băncii care ţi le-a dat. Deci nu mă miră că acest individ este sprijinit de Austria. Pentru că repet: a fost unul dintre cei mai puternici intermediari ai celei mai masive îndatorări ale României în ultimele decade. Şi nici măcar nu i-am spus numele fostul prim-ministru, i-am spus ’omul de la Viena’, iar acel post de radio a primit în succesiune de 5 săptămâni aproape 300 de mii de lei amenzi. Şi noi ne întrebăm ce am făcut, ce s-a întâmplat. Şi după aceea ne-am dat seama că era vorba despre omul de la Viena.

Guvernul României, printr-o instituţie a sa oficială, era penetrat de către interesele omului de la Viena şi care ne-a pedepsit pentru că, nu pentru că i-am spus numele, ci pentru că am devoalat mecanismul împrumuturilor făcute de Cîțu. Asta e influenţa asupra Guvernului aşa-zis suveran român. Nu mai e vorba de SRI, e vorba de trădarea naţională a unui individ care are încă influență în Guvernul României. Şi atât de puternică, încât să îşi pună mimozele şi maimuţele să omoare un post de radio pentru că doar am avut curajul să spunem tuturor ‘ia uitaţi-vă la Viena cum e cu împrumuturile astea…’ Cîțu începuse un proces de ăsta de împrumut de te luai cu mâinile de cap. Iar aceşti bani nici nu ştii unde sunt. Asta e important de înţeles. Aceşti bani nu au fost băgaţi nicăieri. Mă, or fi în Trezoreria României, or fi… Nu ştiu. Şi noi ne puneam această problemă şi noi ştiam de mecanismul de la Viena. Şi după ce s-a întâmplat cu acel post de radio, nimeni din presa română nu a mai avut curaj să scrie despre aşa-zisul om de la Viena.

Nu mă miră deloc că Guvernul Austriei, dupa afacerile pe bandă pe care le-a făcut cu Cîțu, nu mă miră că îl sprijină pe acest om. Probabil că îl vor prim-ministru, probabil că austriecii vor ceva. În aceste două chei trebuie văzută întreaga situaţie”, a declarat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Nu era nevoie să devenim membri ca românii să devină slugi”

Cunoscutul profiler ne atrage atenția că nu suntem informați corect asupra efectelor ce vor urma după aderare la spațiul Schengen. Toată această poveste cu libera trecere, cu dezvoltarea industriei de export… sunt de fapt doar fantasme. Intrarea în zona Schengen înseamnă de fapt o responsabilitate de ordin economic față de toți acești emigranți care intră în zona europeană prin România.

„4.5 milioane de români lucrează ca slugi şi sclavi la străini. Este o minoritate când vorbim de medici şi profesori, în rest toţi sunt tăietori de lemne, şoferi… Asta nu e politica naţională. Asta nu demonstrează că Iohannis a luptat pentru poporul român. Când a permis transformarea clasei muncitoare româneşti în slugi, în numele Uniunii Europene. Nu era nevoie să devenim membri ai Uniunii Europene ca 4,5 mil de români să devină slugi.

Nu e nevoie să intrăm în Schengen ca milioane de emigranţi să vină în România. România nu e capabilă să asigure laptele şi cornul unui elev care nu are ce să mănânce, şi noi prin Schengen… faceţi socoteala, 10%.. ce facem? Oameni care au nevoie de 3 mese pe zi, un pat, copiii… spuneţi-mi, ce facem? Astea sunt efectele politicii de slugăreală europeană şi a conducătorilor ei. Nu v-a spus nimeni despre aceste lucruri. Nu vă povesteşte nimeni de marile tensiuni deoarece noi România nu ştim, că suntem puţini izolaţi din cauza sărăciei, dar nu vă spune nimeni de marile tensiuni din spaţiul european”, a conchis H.D. Hartmann.

Analistul politic H.D. Hartmann a fost invitat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE vineri, 25 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *