Prima pagină » Actualitate » Analistul politic H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei”, în producția media BZI LIVE: „Majorarea pensiilor românilor, alături de suveranitatea țării, reprezintă cea mai fierbinte și de interes temă…!”
Analistul politic H.D. Hartmann pentru

Analistul politic H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei”, în producția media BZI LIVE: „Majorarea pensiilor românilor, alături de suveranitatea țării, reprezintă cea mai fierbinte și de interes temă…!”

21 nov. 2022, 16:50, 1 ,
Simona Ciobanu în Actualitate

Invitat săptămânal al emisiunii BZI LIVE, analistul politic H.D. Hartmann a vorbit despre scandalul și marea bătaie de joc legată de majorarea pensiilor, respectiv eliminarea celor speciale. Amintim faptul că numai în ultima lună, numărul persoanelor ce beneficiază de pensii de serviciu s-a majorat cu cel puțin 6o0 de persoane, iar cea mai mare pensie specială se ridică la suma de 35.000 lei şi aparţine unui fost membru MApN.

„Miliţieni ieşiţi la 40-42 de ani la pensie, cu pensie specială. La 40 de ani nu poţi ieşi la pensie cu o pensie mai mare decât pot avea eu la 65 de ani? Cum să scoţi un bărbat în puterea vârstei la pensie la 42 de ani!

Aceste lucruri sunt împotriva legilor economice, acesta este un furt! Pensia specială este un furt!”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann, despre pensiile speciale la BZI LIVE

H.D. Hartmann a abordat subiectul pensiilor speciale în ediția din 21 noiembrie a BZI LIVE. Reiterăm așadar în cadrul acestui context că, în luna mai a acestui an, în urma deciziei luate de Curtea Constituțională a României în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor speciale, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat faptul că sumele pe care parlamentarii le-ar încasa de pe urma pensiilor de serviciu nu ar fi uriaşe. Iar înaintea lui, fostul președinte PNL, Florin Cîțu spunea că vor fi înlăturate pensiile speciale prin intermediul PNRR, doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„Pensiile sunt subiectul cel mai cumplit ca preţ politic pe care îl poate plăti cineva în România. Sub sistemul comunist, s-a introdus subsistemul de pensii public. Acolo se afla saltul civilizațional al României. Acolo s-a creat un fond de pensii enorm, de care nu s-a atins nimeni, nici măcar Ceauşescu. Acolo se aflau banii cetăţenilor români, pe baza principiului contributivităţii. Familiile sănătoase se puteau bucura atunci de cel puţin 10 ani de pensie. Asta reprezenta prăjitura pe care toţi au vrut-o. Aceste sume enorme, care se adunau lunar.

Pe timpul lui Văcăroiu, acest sistem era excedental şi a fost furat enorm. El a creat acea criză cumplită din 1992 până în 1998, când a venit Stolojan şi a pus România, apoi Năstase a reuşit să pună România pe nişte şine. Acum Ciucă vrea să distrugă acest fond. Numa bunicii dacă nu ar fi avut sistemul de pensii comunist, mureau de foame.

În timpul comunismului erau şi pensii speciale, pentru un număr restrâns de persoane, maxim o mie de persoane, ce primeau pensii de la PCR, nu din fond. Şi aşa s-a ajuns ca Maură, a fost singurul om pe care l-am cunoscut să aibă 10.000 de lei ca pensie.

Acest număr infim de oameni nu grevau bugetul de pensii. Ce s-a întâmplat după băgarea lui Năstase în puşcărie? Ne-am trezit cu categorii privilegiate. Avem pensii speciale. Miliţieni ieşiţi la 40-42 de ani la pensie, cu pensie specială. La 40 de ani nu poţi ieşi la pensie cu o pensie mai mare decât pot avea eu la 65 de ani? Cum să scoţi un bărbat în puterea vârstei la pensie la 42 de ani!

Aceste lucruri sunt împotriva legilor economice, acesta este un furt! Pensia specială este un furt! Şi mai vii apoi, coruptule USR-ist şi spui că pensiile militare sunt speciale! Nu, ba! Sunt de serviciu, nu speciale! Şi sunt ale militarilor, nu miliţienilor şi magistratlor! Nu există în lume pensii speciale, oameni buni! Ci pensii ocupaţionale.

Ori alegi pensia de contributivitate ori de meserie. Nu le poţi alege pe amândouă. Şi dacă eşti pensionr, nu mai poţi să lucrezi.
Asta e furt, nu e egalitate. E crearea unei aristocraţii de stat, unei birocraţii de stat, care fură de la buget”, a afirmat H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Nu vor că România să prospere, ei vor că România să moară”

Cunoscutul jurnalist a precizat că în spatele acestui PNRR se ascund niște mojicii incredibile, capabile de a pune pe butuci România vreme de zeci de ani. H.D. Hartmann reamintește faptul că această clasă politică de la guvernare nu are deloc ca scop binele cetățeanului, că ei servesc în continuare interesele celor de la Bruxelles, cei care le asigură postul călduț.

“În toată Europa occidentală, nu există pensii speciale. Dar ce făcură nenorociţii de la Ghinea? La analfabetismul celor de la USR se adăugă şi răutatea. La pensiile speciale au adăugat toate pensiile. Şi ne putem trezi de la generalul Ciuca, care nu face nimic pentru România, ăla va lua pensie de cooperatist. Aici e toată problema. Şi de aceea spuneam că pentru PSD şi Budăi, mai bine lăsau subiectul mort, că pierd alegerile din 2024.

Pentru că prostiile pe care le-a scris Ghinea în PNRR, trebuiau să publice. Nu să îl ţină secret. În 70 de ani de acum înainte nu se vor putea mări pensiile României în actuala anvelopă occidentală. Deci, actuala mărire pe care o propune PSD-ul, aceasta ar putea fi ultima mărire de pensie în următorii 70 de ani. Nu e o glumă! În următorii 50 de ani nu va mai creşte pensia dacă nu creşte PIB-ul, iar el nu va mai creşte dacă va continua războiul.

Ăştia sunt analfabeţii, care nu vor că România să prospere, ei vor că România să moară. Şi când a băgat pensiile speciale, nemernicul a ştiut ce a făcut. De asta a şi secretizat PNRR-ul. Oameni buni, dacă nu aveţi PIB-ul mărit în România, nu veţi avea pensii!

De asta e ticăloşie la USR, că ştiau ce au făcut. Pensia voastră va fi 10 bănuţi, de la un leu. Totul datorită inflaţiei. Iar analfabetizatii de la USR ştiau acest lucru. Au vrut să distrugă singurul sistem egalitar din România care mai rămăsese dintr-o Românie civilizată: sistemul public de pensii.

Dacă toţi ăştia nu aprobă schimbarea PNRR-ului, România nu va mai putea să crească pensiile! Deci domnul de la PSD, înainte de a mai spune ceva, du-te la Bruxelles şi bate cu pumnul în masă, nu mai linge clanţa!

Hai, să văd şi eu un PSD adevărat care se duce şi luptă pentru pensionarii lui! Altfel, domnule Budai, domnule Ciolacu, nu meritaţi să trăiţi în România! Nu aveţi nici o motivaţie de extrapolitic!

Şi aştept ca pensionarii să nu voteze un partid care acceptă că pensiile să nu mai poată fi mărite în raport cu inflaţia în următorii 50 de ani. Nu este nici o glumă! Ori vedem miniştri care apără interesele fundamentale ale românilor, ori duceţi-vă după Drulă şi Ghinea la coşul de gunoi al condamnaţilor din România. Pe lista aia trebuie să stea şi să fie trimişi la coşul de gunoi, Ghinea, Drulă, Bârnă, Chichirău… Blestem naţional le trebuie! Pe lista comuniştilor sovietici trebuie să stea!

Repet! Publicaţi PNRR-ul! Faceţi campanie publică să vedem ce orori şi ce crime a publicat USR-ul, aceşti trădători de ţară! Iar dacă PSD nu face ceva, nu merită să trăiască ca partid politic!

Altfel, noi nu vom avea pensii, că pe noi ne fură, cei care plătim de zeci de ani! Ghinea pe noi ne-a furat, şi cu arogantul de Barna, care nu a citit 3 cărţi în viaţa lui!”, a conchis H.D. Hartmann.

Analistul politic H.D. Hartmann a vorbit la BZI LIVE și despre ce se află în spatele vizitei premierului britanic Rishi Sunak în Ucraina.

Comentarii
  • Fiti mai atenti la transcriere!
    Un exemplu : Nu „Maură” , ci Maurer a spus Hartmann. Ion Gheorghe Maurer a fost prim ministru al Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *